zaujimalo by ma ake mate skusenosti po vymene kolies za lahsie, okrem lepsieho zrychlenia a jazdnych vlastnosti, ci sa to prejavilo aj na rychlosti pri plynulejsej jazde, napr. o pol kila lahsie kolesa = o 15 min lepsi cas na 100 km maratone
Ci sa mi to oplati vobec menit, lebo tie "stare" su este nove a okrem toho ze su tazke tak su ok.
Este trochu sa obavam ci s lahsimi kolesami ked uz teraz je bike skor zivsi nebude uz prilis labilny.
Vsak prave ze clovek ked vela cita diskusie tak lahko podlahne pokuseniu
Zrychlenie mi je ukradnute, tuhost staci dostatocna na 65-70kg, ide mi len o to ci je clovek celkovo rychlejsi na 60+km s 2000m+ prevysenim.
Trochu ma metie ze napr. niekto koli tomu jazdi rafky pod 350g (mozno na ukor zivotnosti) co je uspora cca 50-100g s tym ze to ide neporovnatelne lepsie a napr. aj profi pretekari dokazu uspesne jazdit (sice nejaky prehlad nemam ale videl som take cosi) na UST 700g plastoch.
Ze ci to je len taky pocit z toho zrychlenia(to nepochybne bude neporovnatelne ), alebo sa to prejavi aj celkovo na priemernej rychlosti.
PS: O tých 700 g plášťoch dosť pochybujem. A "bezduše" majú výhody inde, ako v hmotnosti.
PS2: Ale áno, na terajšom setupe budeš pri rovnakých podmienkach a rovnakej kondičke o niečo pomalší ako s ľahším wheelsetom.
PS3: K tomu čo napísal žihadlo - najviac sa to prejaví na XC.
EDIT: Keď sme už pritom, koľko vážia súčasné?
Inac tych 15 min na 100 km to je napr zvysenie zhruba priemerky z 20 na 21km/h co sa mi nezda zas tak nerealne
V podstate vsetko co tu bolo povedane mi je jasne aj s inych diskusii aj z fyziky, ale samozrejme vdaka za kazdy prispevok, celkom ma to zaujima, ale prave som si myslel ze niekto ma aj nejaku skusenost konkretne z praxe aj pripadne po roku na lahsich kolesach ta ista trasa, lahsie menej tuhe vs. tazsie tuhsie a vsetko co sa toho tyka
Je mi jasne ze okrem kondicky je to este aj o chuti ap. ale zas ked mas 9 kg alebo 12 kg bike tak to asi bude rozdiel len ma zaujima ze asi aky:-)
a nestazujem si.....radsej odolne s vacsou zivotnostou
mne sa zda nerealne priemerka 20 na 100km maratone s prevysenim 3000+
to by som bol asi na bednach
PS: To zlepšenie záleží od uhlu pohľadu. Mne príde medziročné zlepšenie o 15 min ako úplne skvelé. Samozrejme nie na konci štartového poľa, tam sa dá zlepšiť aj o 2 h.
Alebo ked nie, tak si nahod 2.1" plaste a budes mat tentoi efekt hned
VELKY. presne z tejto vahovej kategorie som prebehol z 12kg na 9kg potom si po pol roku sadol opat na 12kg a siel som sa zblaznit ako to ide tazko... (ano bolo to z fulla na ht ale ten full bol celkom funkcny)
to je fakt, to skor na tych kratsich (75km a pod 2000m prevysenia), ale praveze cim nizsi priemer tak rozdiel 1km/h urobi vecsi vysledny rozdiel v case (napr. priemer 10 vs. 11 na 100km je rozdiel hodina