Chcem sa len opytat, ci tam este nie je ina chyba, napriklad moc oleja, a pod. Neverim moc tomu, ze by tam este mohol byt nejaky prepustaci ventil v tej matici a v pripade takehoto stavu, ze by to prepustalo olej. Co myslite vlastnici manitou....
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44
Nepíšeš presne typ, ale predpokladám, že to bude TPC Lock Out. To že ti vyteká olej je známka poškodenia o-krúžku pod vrchnou maticou. bez kopletného vybraťia vrchnej časti tlmiča a jeho kompretného odstrojenia sa k nemu nedostaneš. Doporučujem odniesť do servisu.
vyteká tlmičový olej 5W. K jazde to nevadí pokial ti funguje Lock. Ked prestane fungovať, to znamená že je ho málo ale vytekať bude dalej. vtedy môže začať dochádzať k odstakovaniu od prekážky v extréme až k kopaniu. Takže smer servis
Nepíšeš presne typ, ale predpokladám, že to bude TPC Lock Out. To že ti vyteká olej je známka poškodenia o-krúžku pod vrchnou maticou. bez kopletného vybraťia vrchnej časti tlmiča a jeho kompretného odstrojenia sa k nemu nedostaneš. Doporučujem odniesť do servisu.
vyteká tlmičový olej 5W. K jazde to nevadí pokial ti funguje Lock. Ked prestane fungovať, to znamená že je ho málo ale vytekať bude dalej. vtedy môže začať dochádzať k odstakovaniu od prekážky v extréme až k kopaniu. Takže smer servis
Je to TPC lockout. Chcel som sa len uistit. Dikes. Maticu som dotiahol, a ak bude olej vytekat, tak je to ten kruzok.
Diki.
Diki.
Diki.
ked je to takto tak sa vypr... na servis, kúp krúžok mám pocit 3x2 (alebo 3x1,5) a máš vystarané. takto ťa vyjde na 1,- a originál min 50 + práca. resp náhradný diel do Locku je Lock ako celok
"X" kružok = kód 066398
"X" kružok = kód 066398
ak zoženieš X-krúžok v Sk tak daj vedieť kde. Viem kde to vyrobia na zakázku, ale min 1000ks a aj tak to výjde draho.
a co takto "O" trojuholnik?
trojuholník nieje ale tvar V na piestikoch používa FOX, E*****n a Axon.
Mám pocit, že dosadacie plochy sú mierne väčšie ako by mali byt pre danú velkosť tesnenia.
Mám pocit, že dosadacie plochy sú mierne väčšie ako by mali byt pre danú velkosť tesnenia.
Tak zatial diki, zozeniem, vymenim a potom sa ozvem.
Este raz dik.
http://www.strihvidea.szm.sk/tpc.jpg
Hmm, co s tym.....
ten o-krúžok o ktorom sme hovorili (aspoň som si myslel) sa nachádza presne tam, ale z opačnej strany!
tu máš komplet rozobraté TPC. krúžok je na ihle pri 6-hrane. Ten treba vymeniť!
Spodnú časť s pružinkami netreba v tvojom prípade rozoberať. To bola iba moja úchylka a chcel som si to ošahať kompletne. Pri skladaní treba dať pozor na závity aby sa nespriečili. Budeš zatáčať dva závity súčastne (driek do skrutky a ihlu do drieku)