hm, kazdopadne uz na tom nezalezi, vybral som si naboj s uchytom na 6dier, ale mozno by sa mohol ozvat niekto kto s tym robi lebo ma to celkom zaujima ako to v skutocnosti je
Otazka pre znalych. Naboj na 20mm pevnu os: no name, co sa vo velkom pouzivaju. Daju sa v nom vymenit loziska? Lebo mi chytil volu do stran a pri tom pohybe puka. Inak sa toci bezproblemovo.
...Kedze u CL su aj nevyhody mozneho ulozenia lozisk. Tak aj preto sa do tho vyrobci nehrnu...
Bla bla - vyrobci nepreferuju CL z uplne ineho dovodu a tym je patent Shimana na CL a nutnost platit licencny poplatok za kazdy vyrobeny kus naboja s CL...
Otazka pre znalych. Naboj na 20mm pevnu os: no name, co sa vo velkom pouzivaju. Daju sa v nom vymenit loziska? Lebo mi chytil volu do stran a pri tom pohybe puka. Inak sa toci bezproblemovo.
Nazdar, ja mam ten isty problem. Mam volu v kolese a taky isty naboj. ale ked som dal koleso dole a odstranil taku zeleznu prachovku ci co z trubky vlozenej do vnutornych stran lozisk tak ta trubka sa ani nepohla. (do stran) tak mam zrejme volu medzi 20mm oskou a tou trubkou v naboji. to sa da nejak odstranit? Mozno aj ty mas ten problem.
Cize otazka znie:,,da sa odstranit vola medzi 20mm oskou a rurkou v naboji?´´ a je to bezne?
no mne prakticky vypadol do narucia jeden (tam kde nieje kotuc) a tam kde je kotuc som ho dal dole a vytiahol som to. je pravda ze som to musel jemne len tahat aby sa to nevspriecilo inak by to neslo.
Využijem tému. Nastal čas vymeniť shit AC oceľové RU za niečo kvalitnejšie. Mám v merku RWS-ká. No otázka znie, či dať dopredu 9mm a dokúpiť conversion kit (náboje Hope Pro II) a dozadu klasiku alebo dopredu 9 a dozadu 10mm (tiež kit) alebo ostať pri klasike 5mm? Na b-f som čítal, že keď už, tak ísť nie do klasiky. Čo by ste poradili. Pre týmito kolesami som jazdil vpredu 9mm a vzadu 5mm. Otázne je, či by bol prínos v 10mm vzadu...
Aky conversion kit pre Hope Pro II mas na mysli? Pokial viem, existuje klasika RU, pre 15 mm a pre 20 mm os. Videl si niekde aj na 9 mm alebo to budes riesit DIY riesenim?
Edit: Ja mam vpredu 20 mm, takze tam ti moc neporadim. Vzadu som presiel z RU na 10 mm bolt-up od Hope Pro II (duta os primontovana 10 mm srobom) a mam pocit, ze to zadnej stavbe pomohlo. Zda sa mi pevnejsia, ale moze to byt aj placebo. Ved nemozem preda pripustit, za za tie prachy je to na hovno.
Na Santicovi mam vzadu 10 mm RWS a zvacsenie tuhosti bolo badatelne hned.
Neviem ale, ci na XC-cko by to bol prinos. Vaha ide hore a predsal en nejazdia sa az take tereny, kde by to take markantne...
Nárast hmotnosti ma absolútne nertápi, aj tak by neboli ťažšie od tých, ktoré mám teraz. No a pri klasike by som ušetril nejakých 40-50g, to môžem pozdraviť. Aj tak šupnem do rámu 2 fľašky a 1,5kg je tam ako nič.
Využijem tému. Nastal čas vymeniť shit AC oceľové RU za niečo kvalitnejšie. Mám v merku RWS-ká. No otázka znie, či dať dopredu 9mm a dokúpiť conversion kit (náboje Hope Pro II) a dozadu klasiku alebo dopredu 9 a dozadu 10mm (tiež kit) alebo ostať pri klasike 5mm? Na b-f som čítal, že keď už, tak ísť nie do klasiky. Čo by ste poradili. Pre týmito kolesami som jazdil vpredu 9mm a vzadu 5mm. Otázne je, či by bol prínos v 10mm vzadu...
Ak jazdis silovejsie, tak to vzadu pocitis .. ja by som do toho siel. 9/10 urcite.
Vidíte, že to ide. Toto som chcel počuť. Vpredu je voľba 9mm jasná, tam som pocítil precho naspäť k 5mm ako negatívum, no nevedel som si predstaviť zadok. Ale vzhľadom na občasné silovejšie zašlapnutie do kopčekov bude aj dozadu tých 10mm vhodných.
tmax: urcite bude, spoj naboj/oska/uchyt zadneho naboja je co sa tyka klasiky dost chatrny, kruti sa to, deformuje. Urcite zlepsenie nastane, ak sa pouzije imbusova oska, ale 10tka rws oska bude znacne lepsia (50g naviac nie nie je). Ak to nahodis, potom daj vediet pocity.
romanx: tuhe kolesa ti nepomozu, ked sa ti v zabere deformuje spoj naboj-patka...
Lenže pokiaľ ten dobrý RU nemáš, tak sa ti koleso krúti a pri silovom zábere "puká" a kmitá zo strany na strenu.
Ak nikto nenapíše zdrcujúcu kritku, idem do toho. Ale až o 2-3 týždne, keďže budem preč. Potom dám vedieť pocity (okrem prázdnej peňaženky).
jj, nie je RU ako RU. Ak prejdes na pevne osky, prinos to bude mat. Len netreba zabudat, ze aj RWS je treba kontrolovat, pretoze sa mi uz stalo, ze sa parkrat povolila po drncavych vyjazdoch.
Ja ich kontrolujem, o to sa nebojím. No teraz mám lacné oceľové AC (pri kúpe kolies akosi neostalo na poriadne upináky) a tie sú tak naprd, že to nie je možné... Utiahnem ich, ako by mali byť (nie brutálne), no aj tak je koleso voľné. Potom treba trochu pridať, ubrať, hrať sa s tým a násť optimálny "bod", v ktorom koleso drží a RU nie je dotiahnutý ako marha. Aj servisák z Park Toolu na Vysočine pri nahadzovaní kolesa hneď rezignoval, že s takým nepracuje, utiahni si sám.
prosím o radu... mám kolesá DT swiss x 1800 mám malú vôlu v zadnom kolese v náboji dá sa to nejako doladiť alebo respektíve čo s tým robiť výmena ložísk ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bla bla - vyrobci nepreferuju CL z uplne ineho dovodu a tym je patent Shimana na CL a nutnost platit licencny poplatok za kazdy vyrobeny kus naboja s CL...
Nazdar, ja mam ten isty problem. Mam volu v kolese a taky isty naboj. ale ked som dal koleso dole a odstranil taku zeleznu prachovku ci co z trubky vlozenej do vnutornych stran lozisk tak ta trubka sa ani nepohla. (do stran) tak mam zrejme volu medzi 20mm oskou a tou trubkou v naboji. to sa da nejak odstranit? Mozno aj ty mas ten problem.
Cize otazka znie:,,da sa odstranit vola medzi 20mm oskou a rurkou v naboji?´´ a je to bezne?
Edit: Ja mam vpredu 20 mm, takze tam ti moc neporadim. Vzadu som presiel z RU na 10 mm bolt-up od Hope Pro II (duta os primontovana 10 mm srobom) a mam pocit, ze to zadnej stavbe pomohlo. Zda sa mi pevnejsia, ale moze to byt aj placebo. Ved nemozem preda pripustit, za za tie prachy je to na hovno.
Neviem ale, ci na XC-cko by to bol prinos. Vaha ide hore a predsal en nejazdia sa az take tereny, kde by to take markantne...
Ak jazdis silovejsie, tak to vzadu pocitis .. ja by som do toho siel. 9/10 urcite.
romanx: tuhe kolesa ti nepomozu, ked sa ti v zabere deformuje spoj naboj-patka...
Ak nikto nenapíše zdrcujúcu kritku, idem do toho. Ale až o 2-3 týždne, keďže budem preč. Potom dám vedieť pocity (okrem prázdnej peňaženky).