Vôľa C3 sa dáva do uložení aby kompenzovala väčší teplotný rozsah použitia. Neviem čo tu špekulujete o tých "rozperkách" ale ak nebodaj dôjde v náboji k axiálnemu zovretiu ložiska (v čo akosi neverím) tak sa môže DT od hanby prepadnúť. Ešte sa ovalita náboja, ktorá môže vzniknúť pri garážovej demontáži preniesť na novo nalisované ložisko a potom drhne. Vydrolené jamky v obežnej dráhe (pitting) je únavová vada - nevznikajú pre to že ložisko ide z tuha. V tomto prípade sa jednoducho zadrie.
Ja to len vravím neviem už som robil aj 350tky aj 180tky aj 240tky starsie a nic take extremne sa nedialo a to či som dal DT lozisko, alebo skf alebo ezo Koyo alebo činu ktora trocha skor začala chrumkať ako ostatné. Treba hlavne použiť normalne naradie kde nestoči ložisko vobec!
.....slovo tolerancia v strojárenstve znamená navyššia prípustná odchylka.....čiže vôla a tolerancia nie je to isté.Tolerancie ložisk su zaležitosťou výrobcov ložisk a bežnému človeku su tieto udaje uplne k ničomu.Používať slovo tolerancia v suvislosti s ložiskami v bežnom styku je potom pre čitatela akurát tak mätuce
.....pozri sa mne je uplne jedno čo si ty o tom myslíš.....ja s ložiskami problém nemám,ak ho raz budem mať,tak si ho určite vyriešim a nikoho o radu žiadať nebudem....to ťa môžem uistiť
Bolo by úžasné keby namiesto toho neustáleho trápneho mudrovania naprieč témami si tu niekomu konečne niečo rozumné už aj poradil. Jedine sa v každej téme nad každého vyvyšuješ, Myslíš si aký si úžasný strojár a jediné čo som tu od teba ako tak čítal ako si úžasne vyriešil vôľu v sedlovke FOX transfer. Potom len kopec teoretických omáčok.
Ja som videl len tú teleskopku asi čo bolo fajn celkom. Ale pozerám, že aj ten zvyšok sú fajn veci. Ale ja zas si aj myslím, že sa ako strojár hodne vyznáš, len nikdy to v príslušnej téme nedokončíš. Zbuzeruješ ľudí akí sú strojárski analfabeti a je konečná - vymalované. Skôr som myslel, že poradíš - daj tam takéto konkrétne ložisko a nevymyšľaj, alebo dones mi to a ja ti to poriešim. Teraz pozerám, že tam máš centrovací stojan celkom pekný na kolesá - tiež by sa to niekomu tu možno hodilo, keby si to ponúkol za nejakú odplatu vyrobiť.
....momentálne mám bajk r.v.2021 najazd 5900 km, všetky ložiská mám pôvodné,neviem kto je výrobca tých ložisk,aká je v nich vazelina netuším ,nikdy som ich nemal otvorené,su vo velmi dobrom stave v dohladnej dobe sa ich ani nechystám meniť,náboje DT swiss Hybrid....pred tým som mal bajk s nájazdom 5200 km a tiež som mal všetky ložiská pôvodné .tak čo ja môžem komu radiť že aké ložiská si kto môže alebo nemôže namontovať.....štýl jazdenia ,extremna horská cyklistika-hard enduro
ešte raz vďaka za všetky rady. S tým C3 ajtak sa mi to nejak nezdá. Pozrel som si veľa videi o servise DT 350, nikto, ale fakt nikto z nich nespomenul nič o ložiskách s nejakou toleranciou, C3 ani nič podobné. Dávali tam Enduro ložiská a iné. Skôr mi dáva zmysel čo napísal Ghost5900, treba na ich nalisovanie použiť na to určené náradie a nie všeliako pomocou gola sady na závitovej tyči, ktorá sa stále pri tom nalisovávaní zošmykuje z toho ložiska, tlačí to ložisko šikmo a tak veľmi ľahko mu zatlačí na tesnenie a pokazí ho. Teraz skúsim jazdiť na tom tak ako sa mi to podarilo, potom uvidím. Zas mám iný problém, kazeta - orech sa voľne netočí, pokračuje s kolesom po rozbehnuťí. Len ked silno chytím kazetu, tak stojí. Všetko som spravil ako vždy pred sezonou, rozobral, vyčistil, premazal (tak ako treba) a zložil. Napadá ma len posledné, ten tesniaci krúžok nad ratchet maticou nezapadol dobre a drhne o tesnenie orecha.
Predpokladám že vymedzovaciu podložku ktorá sa dava medzi ložisko náboja a orechu si tam vložil, tak už ostáva len to tesnenie...
Edit: na exp ratchete sa mi raz stalo že sa nejak vzpiriečila pruzinka pod ratchetom. Mimo ramu všetko fungovalo ale po zatiahnuti v ráme sa kazeta točila spolu s nábojom...
robí mi to na všetkých troch kolesách na ktorých som riešil tie ložiská, čo som poslal tú foto nedávno, ALE na jednom z nich som potom nemenil ložiská, kedže som mal spomínané problémy, tak práve to jedno som nechal tak a ho iba vyčistil a premazal a správa sa to rovnako, presne tak, mimo rámu točí pekne, ked ho zavriem do rámu, kazetu potočím len použitím hrubej sily. čo majú všetky tri tie kolesá spoločné, na všetkých troch som vykrútil tú ratchet maticu. Práve na tomto jednom som ju len vyčistil, namazal a žašrovboval naspať. Potom som dal ten tesniaci krúžok, ktorý sa tam poriadne nechcel zmestiť. Preto ma len to napadá. Všetky banality sú jasné, podložky, pružiny, namazanie, dtswiss vazelina... to je všetko jasné.
len informujem, že to bol ten tesniaci krúžok. Nebol dosť zatlačený dovnútra a tak orech o neho trel. Najprv som ho zatláčal šrobovákom, ale to ho poškodilo, potom ma napadlo - vybral som z orecha všetko von (ratchet ringy, pružiny, vymedz valcek) a prázdnym orechom ho zatlačil hlbšie. To fungovalo, tlačil ho rovnomerne po celom obvode.
ano - bud je na to origo nastroj alebo ho naklepes starym orechom (pripadne opatrne stavajucim) , su toho plne internety - srobovak by ma teda nenapadol. je to tesnenie, to dodrbes.
teraz som po vyse roku otvoril 350 naboj a krasicka - prasna jar a vsetok prach mimo vnutra, dokonca vazelina mala stale naznak ruzovej. par zmoknuti ma za sebou, aj mokry sneh v zime. som rad, ze ma obcas v dnesnej modernej bikovej dobe nieco prijemne prekvapi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tu sú k tomu potom aj jednoduché súhrnné informácie čo a ako....
https://www.hambini.com/support/bearings/bearing-technical-information/
Edit: na exp ratchete sa mi raz stalo že sa nejak vzpiriečila pruzinka pod ratchetom. Mimo ramu všetko fungovalo ale po zatiahnuti v ráme sa kazeta točila spolu s nábojom...
teraz som po vyse roku otvoril 350 naboj a krasicka - prasna jar a vsetok prach mimo vnutra, dokonca vazelina mala stale naznak ruzovej. par zmoknuti ma za sebou, aj mokry sneh v zime. som rad, ze ma obcas v dnesnej modernej bikovej dobe nieco prijemne prekvapi.