Chcem sa spytat ci neviete o nejakom zamku na bike ktory sa da v poho zohnat u nas a ktory zadny zlodej jednoducho neprecvakne..cena max 1500sk.....pytam sa lebo vcera mi ukradli v TN moj bike kellys quartz DSC 2004...
No ono by to malo byt konstruovane tak aby to nezabilo ale len dalo supu, ale je jasne ze niekto so slabsim srdcom by to nemusel prezit. No a trebalo by to spravit na dialkove, lebo neviem si predstavit vypinanie nejakym vypinacom alebo klucikom.
Inak na niektorych zlodejov by mohol zabrat aj alarm.
A mnesie rady pre tych ktori si nechcu slohnut bike:
1,retaze su slabsie(retaz je taka silna ako jej najslabsie oko) ako klasicke vysiace zamky na biky(hruby 1cm drot obaleny 1cm gumy proti dusiku....)priklad kellys predava dobre zamky na bike a za dobru cenu za 300-400sk mate 1,5metorvy zamok na bike ktory aj nieco vydrzy...
2,nenechavajte zamknuty bike bez vizualneho kontaktu viac ako par minut....(2-3minuty)
3,zbytocne sa nechvastajte ze aky mate super bike.....
4, velkym okruhom sa vyhybajte osadam kde byvaju ludia s vyssou pigmentaciou pleti... a ludom ktorym narastli velmi dlhe prsty:D
5,ked mate spd pedale trochu tym zneprijemnite zlodejovi odjazd na biku....
6, je dobre ked jazdite aspon dvaja vzdy moze ten druhy postrazit oba biky pokym ten prvy ide napr. : na postu, do obchodu pre pivka:D a pod.
NIECO PRE EXTREMISTOV
7, odmnotovat predne koleso a mat ho vzdy pri sebe:D
este by som doplnil ze retaz je to najlepsie co mozte mat na bike. ak je dostatocne silna(pevna) na to, aby sa jej nedalo "vytocit" oko ked ho na jednom mieste prerezete. gumu neratajte ako ochranu - to je proti poskriabaniu
btw ked niekto chce predviest ako sa da rychlo spratat bike bez kolesa alebo s naslapmi tak nechajte niekde bike nezamknuty a pozerajte sa
My väčšinou chodíme traja alebo štyria, máme dva zámky. Ja mam kratší, ktorým spojím dva bajky , kamoš ma dlhší, ktorým zmota ďalšie tri. Tak je menšia pravdepodobnosť, že niekto odnesie všetky tri, resp. štyri. Ale aj tak ich netreba spúšťať z očí. No a taká menšia rada, pokiaľ máte zámok nejaké lanko alebo reťaz, stále pripútajte koleso, aj rám. (najlepšie zadné). Lebo stáva sa, že ľudia pripútavajú len koleso (ukradnú im rám), alebo iba rám (ukradnú im kolesá). A prečo zadné ? Lebo ak náhodou zmizne predné koleso, na ktorom nie je kazeta, predsa je to len menšia škoda ako zadné.
No ono by to malo byt konstruovane tak aby to nezabilo ale len dalo supu, ale je jasne ze niekto so slabsim srdcom by to nemusel prezit. ...
Navrhujem legislativnu upravu patricneho zakona v tom zmysle, ze kto ma slabe srdce nesmie kradnut biky. Stary ujo podpise, ved podpisal aj vacsie ftakoviny.
My väčšinou chodíme traja alebo štyria, máme dva zámky. Ja mam kratší, ktorým spojím dva bajky , kamoš ma dlhší, ktorým zmota ďalšie tri. Tak je menšia pravdepodobnosť, že niekto odnesie všetky tri, resp. štyri. Ale aj tak ich netreba spúšťať z očí. No a taká menšia rada, pokiaľ máte zámok nejaké lanko alebo reťaz, stále pripútajte koleso, aj rám. (najlepšie zadné). Lebo stáva sa, že ľudia pripútavajú len koleso (ukradnú im rám), alebo iba rám (ukradnú im kolesá). A prečo zadné ? Lebo ak náhodou zmizne predné koleso, na ktorom nie je kazeta, predsa je to len menšia škoda ako zadné.
a my zas nechodime do mesta na drahom biku do mesta len na nejake nakupi alebo nieco ine
ako zamok je najlepsia retaz, urcite nie nejake ocelove lanka... to prestrihnu po dlhsej namahe aj zahradkarske noznice na dlhej pake... ale taku poriadnu retaz (neviem presne zlozenie kovu,ale vacsinou je tvrdost podla ceny...cca od 500sk okolo 1000ky su uz kvalitne) neprepilis pilkou na zelezo, neprecvaknes noznicami, ani tekuty dusik na zmrazenie a nasledne kladivo nepomoze, ani rucny autogen to v jednom dokumente neprepalil... dokonca je problem aj s malimi hydraulickymi noznicamy do ruky... jedina nevyhoda ze je trochu tazsia a kedze sa roby vacsinou na motorky tak si stim ani nelamu hlavu vyrobcovia
BTW: davaj pozor aby bola poriadne zalatkovana (proti oderom ramu) a podla moznosti ju nezapinaj tak aby lezala na zemi, lepsie ked je vo vzduchu..ztaží to pracu zlodejom
BTW2: osobne retaz nemam, pretoze moj bajk stal cca 20K a kedze som student, nikdy by som sa odneho nepohol..robi mi problem ist aj na vyhliadku.. napr. v BERGU
ako zamok je najlepsia retaz, urcite nie nejake ocelove lanka... to prestrihnu po dlhsej namahe aj zahradkarske noznice na dlhej pake... ale taku poriadnu retaz ........
Moj prvy bike mi ukradli z retaze co mi dodali z recesie kamarati - priemer materialu ocka odhadujem tak 4 mm. Netrapili sa s retazou, precvakli kladku. Bola mozno o 1 mm slabsia. Hociake zamykanie je dobre len na zdrzanie zlodeja alebo na presun jeho pozornosti na nezamknuty bike. Uz to tu bolo NESPUSTAT Z OCI a zamknutie aby si stihol dobehnut.
wave no ked niekto zbada taku retaz ti zo srandy zobere sedlo+sedlovku inak obycajne ocelove lanko je len proti "odneseniu" biku.. pancierovane su na zdrzanie zlodeja o par minut...
popozeram bazar a inzeraty a tesco a kupim prve cudo co ma dve kolesa a pedale a necham to aj bez zamku
vyzera to jak taka dazdovka - vo vnutri je lanko a po obvode su ocelove valceky. toto zdrzi trocha viacej. stoji par sto korun, vaze asi tonu a neda sa dobre ohybat.
taky zamok mam na mojom chrastitku, uz som ho na par minut parkrat nechal zamknuty pred obchodom/postou a zatial OK... Ale zase ten moj bajk njeje ziadny SUPERSTROJ
Nefiem ci pozname take na volant do auta taku kotvu.....
hrubka toho kovu je prinblizne 1,5cm A V POHODE to daju tekutym dusikom.... A prosim stoji to okolo tisic korun ...
PRETOZE ZELEZO ,alebo OCEL,alebo nejaka zliatina krehne........a zlomis ju aj rukou(samozrejme s rukavicami:D)
To len tak ze asik preeco su zamky na bike potiahnute 4mm gumy.......a zamok obaleny hrubou vrstvou plastu a guma a plast su zapecene dokopy
Ta guma a ten plast ich izoluje a tym chrani od toho dusika...
Preto najprv zlodej musi dat dole gumu co mu zaberie dost dlhy cas a az tak bud rostrihut co neviem alebo tekutym dusikom.....
A len tak na zaver .... PRECO asik vytahy pouzivaju taku istu technologiu (cize ich lana su splietane z tensich lan ) a nemaju jedno hrube centralne lano....
ako zamok je najlepsia retaz, urcite nie nejake ocelove lanka... to prestrihnu po dlhsej namahe aj zahradkarske noznice na dlhej pake... ale taku poriadnu retaz ........
Moj prvy bike mi ukradli z retaze co mi dodali z recesie kamarati - priemer materialu ocka odhadujem tak 4 mm. Netrapili sa s retazou, precvakli kladku. Bola mozno o 1 mm slabsia. Hociake zamykanie je dobre len na zdrzanie zlodeja alebo na presun jeho pozornosti na nezamknuty bike. Uz to tu bolo NESPUSTAT Z OCI a zamknutie aby si stihol dobehnut.
NO JO... ved jasne ze to nikdy nieje bezpecne... ako som spomenul moj bike by som nikdy nespustil z oci... ale vlasne napada ma nieco co vyuzivam... zamykam ho do oktavky ked sa idem najest alebo tak, len cena tej retaze je velka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
co potom?
Inak na niektorych zlodejov by mohol zabrat aj alarm.
dobre stavane, odolne, a nie je to az tak tazke.......
Inak si pozrite temu kradnute biky....tam mam par rad ako sa vyhnut ukradnutiu biku.....
1,retaze su slabsie(retaz je taka silna ako jej najslabsie oko) ako klasicke vysiace zamky na biky(hruby 1cm drot obaleny 1cm gumy proti dusiku....)priklad kellys predava dobre zamky na bike a za dobru cenu za 300-400sk mate 1,5metorvy zamok na bike ktory aj nieco vydrzy...
2,nenechavajte zamknuty bike bez vizualneho kontaktu viac ako par minut....(2-3minuty)
3,zbytocne sa nechvastajte ze aky mate super bike.....
4, velkym okruhom sa vyhybajte osadam kde byvaju ludia s vyssou pigmentaciou pleti... a ludom ktorym narastli velmi dlhe prsty:D
5,ked mate spd pedale trochu tym zneprijemnite zlodejovi odjazd na biku....
6, je dobre ked jazdite aspon dvaja vzdy moze ten druhy postrazit oba biky pokym ten prvy ide napr. : na postu, do obchodu pre pivka:D a pod.
NIECO PRE EXTREMISTOV
7, odmnotovat predne koleso a mat ho vzdy pri sebe:D
Nakoniec som tu to pridal ...
btw ked niekto chce predviest ako sa da rychlo spratat bike bez kolesa alebo s naslapmi tak nechajte niekde bike nezamknuty a pozerajte sa
Navrhujem legislativnu upravu patricneho zakona v tom zmysle, ze kto ma slabe srdce nesmie kradnut biky. Stary ujo podpise, ved podpisal aj vacsie ftakoviny.
a my zas nechodime do mesta na drahom biku do mesta len na nejake nakupi alebo nieco ine
radsej chodim busom
BTW: davaj pozor aby bola poriadne zalatkovana (proti oderom ramu) a podla moznosti ju nezapinaj tak aby lezala na zemi, lepsie ked je vo vzduchu..ztaží to pracu zlodejom
BTW2: osobne retaz nemam, pretoze moj bajk stal cca 20K a kedze som student, nikdy by som sa odneho nepohol..robi mi problem ist aj na vyhliadku.. napr. v BERGU
popozeram bazar a inzeraty a tesco a kupim prve cudo co ma dve kolesa a pedale a necham to aj bez zamku
taky zamok mam na mojom chrastitku, uz som ho na par minut parkrat nechal zamknuty pred obchodom/postou a zatial OK... Ale zase ten moj bajk njeje ziadny SUPERSTROJ
hrubka toho kovu je prinblizne 1,5cm A V POHODE to daju tekutym dusikom.... A prosim stoji to okolo tisic korun ...
PRETOZE ZELEZO ,alebo OCEL,alebo nejaka zliatina krehne........a zlomis ju aj rukou(samozrejme s rukavicami:D)
To len tak ze asik preeco su zamky na bike potiahnute 4mm gumy.......a zamok obaleny hrubou vrstvou plastu a guma a plast su zapecene dokopy
Ta guma a ten plast ich izoluje a tym chrani od toho dusika...
Preto najprv zlodej musi dat dole gumu co mu zaberie dost dlhy cas a az tak bud rostrihut co neviem alebo tekutym dusikom.....
A len tak na zaver .... PRECO asik vytahy pouzivaju taku istu technologiu (cize ich lana su splietane z tensich lan ) a nemaju jedno hrube centralne lano....
ODPOVED:dosahuje sa vacsia pevnost a nizsia vaha
NO JO... ved jasne ze to nikdy nieje bezpecne... ako som spomenul moj bike by som nikdy nespustil z oci... ale vlasne napada ma nieco co vyuzivam... zamykam ho do oktavky ked sa idem najest alebo tak, len cena tej retaze je velka
alebo skor busom