polozme si pragmaticku otazku...naco to je?len tie klby a loziska roztrepes je to zbytocne komplikovane aj na biku aj na udrzbu.....v jednoduchosti je krasa aj z pohladu chodu aj z pohhladu udrzby ...hento je luxus pre fajnsmekrov ktori si to mozu dovolit a maju ten pocit luxusu radi
Nechapem preco si kazdy mysli ze tam nevydrzia loziska. Ja si myslim ze tie loziska nie su namahane ovela viac ako tie v nabojoch. Navyse lozisko sa da vcelku jednoducho vymenit, naproti tomu ked mas na teleskopickej vidlici vagla tak uz nespravis nic. Hlavny dovod pre pouzitie vidim v nizsom treni, teda aj krajsom chode, optimalizovanej krivke predneho kolesa a samozrejme v znacnej vahovej uspore pri lepsej tuhosti.
No povedal by som ze to cisielko na tej vahe nie je celkom presne trosku by som tej vahe pridal, lebo hmotnost tej vidlice je viac menej rozcapena presnejsia by v tomto pripade bola zavesna vaha
ta 0.9kilo sa este nepredava a ma stat 1499euro..ak sa nemylim tak ma byt iba na kotuce.normalna hlinikova kilo vazi 1340 gramov s tlmicom s lockoutom,ale da sa na nu capnut este o 60g lahsi tlmic
Robil niekto aj praktické porovnanie, čo sa týka tuhosti vidly s touto konštrukciou oproti klasickým vidlám? Po druhé, nedostane ten paralelogram vakel rýchlejšie než púzdra v klasickej vidle?
Ale ak by vazila 0,9 kg a mala prijatelny chod, tak si zozeniem niekde prachy v style harmasan a natrham si 60 000. Neviete, kde teraz rozdavaju trhacie bubaciky?
Robil niekto aj praktické porovnanie, čo sa týka tuhosti vidly s touto konštrukciou oproti klasickým vidlám? Po druhé, nedostane ten paralelogram vakel rýchlejšie než púzdra v klasickej vidle?
O porovnavani viem len teoretickom, prave na to som sa chcel popytat. Dufam ze niekto napise aj prakticke skusenosti.
O porovnavani viem len teoretickom, prave na to som sa chcel popytat. Dufam ze niekto napise aj prakticke skusenosti.
kebyze ja dam take peniaze za vidlu, tak by som musel byt profesionalny jazdec - cize by som nemal cas chodit na toto forum a delit sa o skusenosti s ostatnymi ludmi(niektorimi, co su stastni, ze sa maju na com vozit)
skratka, ak nemas co robit s $$$ tak preco to nekupit..
kebyze ja dam take peniaze za vidlu, tak by som musel byt profesionalny jazdec - cize by som nemal cas chodit na toto forum a delit sa o skusenosti s ostatnymi ludmi(niektorimi, co su stastni, ze sa maju na com vozit)
No lebo niekto mi furt rozprava ze na nich casto odchadzaju loziska tak som chcel aby mi napisal niekto kto to jazdi a nieco o tom vie. No zatial mi napisal len mzeravik ze jeho kamos to vozi. Ale k tomu ze vela stoja: pozrel niekto co stoji ta Look?
Nechapem preco si kazdy mysli ze tam nevydrzia loziska. Ja si myslim ze tie loziska nie su namahane ovela viac ako tie v nabojoch. Navyse lozisko sa da vcelku jednoducho vymenit, naproti tomu ked mas na teleskopickej vidlici vagla tak uz nespravis nic. Hlavny dovod pre pouzitie vidim v nizsom treni, teda aj krajsom chode, optimalizovanej krivke predneho kolesa a samozrejme v znacnej vahovej uspore pri lepsej tuhosti.
Aka je optimalna trajektoria pohybu predneho kolesa? Teda tvar krivky po ktorej sa pohybuje os predneho kolesa pri pruzeni?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak uz teraz ma stve ze su vidlice moc komplikovane a je vela veci co sa nanich moze po.... ale toto
inak uz teraz ma stve ze su vidlice moc komplikovane a je vela veci co sa nanich moze po.... ale toto
Ta German A ma 1071g(vid. foto) a Look 1227g: http://www.weightweenies.starbike.com/l ... nsionforks
Ta German A ma 1071g(vid. foto) a Look 1227g: http://www.weightweenies.starbike.com/l ... nsionforks
No povedal by som ze to cisielko na tej vahe nie je celkom presne trosku by som tej vahe pridal, lebo hmotnost tej vidlice je viac menej rozcapena presnejsia by v tomto pripade bola zavesna vaha
tady dake foto:
http://bicy.cz/popelnice-detail.php?det ... kilo-force
ta 0.9kilo sa este nepredava a ma stat 1499euro..ak sa nemylim tak ma byt iba na kotuce.normalna hlinikova kilo vazi 1340 gramov s tlmicom s lockoutom,ale da sa na nu capnut este o 60g lahsi tlmic
No lebo niekto mi furt rozprava ze na nich casto odchadzaju loziska tak som chcel aby mi napisal niekto kto to jazdi a nieco o tom vie. No zatial mi napisal len mzeravik ze jeho kamos to vozi. Ale k tomu ze vela stoja: pozrel niekto co stoji ta Look?
Aka je optimalna trajektoria pohybu predneho kolesa? Teda tvar krivky po ktorej sa pohybuje os predneho kolesa pri pruzeni?
Taka ako aj zadneho- v smere hore a dozadu.
jemny edit citacie by PaliG