Uvazujem nad novym bicyklom, ale kedze do skutocneho terenu (nemyslim tym polne cesty a lesne chodnicky) vybehnem uz len raz za cas a väcsinu casu stravim na vedlajsich rozbitych a polnych cestach, rozmyslam ci by aj toto nebola vhodna volba pre mna.
Je citit pri jazde v terene nejaky rozdiel medzi klasickou pevnou vidlou a karbonovou, ci ani nie ?
Je mi jasne, za na 80% môjho jazdenia by bol vhodny cross, ale chcem horsky, kedze chcem aby aj nieco vydrzal. Ale na druhu stranu vozit zo sebou 2kg alebo 0,5kg je tiez rozdiel hodny zamyslenia. Ci?
Dakujem za nazory
http://www.bikeandride.cz/2012/05/agang-gangsta-7-29-gangsta-9-29-test/
Ja zase jazdim na krosovom bicykli s hlinikovou prednou vidlou a ked som si kupil cestny bicykel s cistocne karbonovou prednou vidlou a lepsimi kolesami tak som hned pocitil vacsi komfort. Napriklad na betonovej hradzi pri moste Lafranconi to na krosovom totalne trasie, ale na cestnom to skoro necitim. Urcite karbonovej pevnej vidle pomaha ked je jemne prehnuta a moze teda pruzit ,dalsim plusom su aj kolesa a palste. Co som vsak pozeral karbonove pevne vidly pre MTB, tak tie su vacsinou uplne rovne (cest vynimkam ako Ritchey) tak ako odpuzene a tam si teda niesom isty nejakym extra pruzenim karbonu.
http://www.bikeandride.cz/2012/05/agang-gangsta-7-29-gangsta-9-29-test/
Takze "pevna" ako "pevna"....
Poradi mi niekto?
Dakujem.
FORCE Carbon Disc 29" pevná vidlica, 15x100 mm
354 €
MOC 416 €Bade o tej viem - zatial to vyzera ako jedina moznost - aj ked je leskla a potreboval by som matnu. za 150€ by ma potesila viacej.
ciny sa bojim - predstalen je to vidlica a seriozne znacky maju na mna vysoke ceny. preto ta otazka ci nema niekto typ na nieco seriozne na prijatelnu cenu.
Ale ak pozeráš YT videá, kde tú montážnu vazelínu (nielen tú pre karbón sedlovky) serú ale úplne všade, tak môžeš byť trochu zaskočený...
"Montážna pasta zvyšuje trenie karbónových povrchov pre bezpečné upevnenie a uchytenie. Zabraňuje pohybu prvkov ..."
t.j. pouziva sa specialne pri karbone prave kvoli NIŽŠÍM utahovacim momentom, aby spojene komponenty lepsie drzali spolu kedze ich kvoli karbonu nie je mozne utianut "na krv" ... ci zle tomu rozumiem ?