Chtel bych se tady trochu dozvedet o vasich zkusenostech s XC plastema.
Zatim sem jezdil univerzal od Kendy a nejsem nadsenej - spatnej zaber,casty defekty,... (ale dostal sem je ke kolu zadacko
Ted zacinam jezdit trochu vic a zajimavejsi tereny a tak hledam nejakej rozumnej kompromis mezi zaberem,valivym odporem,zivotnosti a samozrejme cenou?
A treba i jakou sirku kdo doporucujete?
Diky vsem a preju super zazitky s bajkem.
vespa
posledný komentár: 20. 6. 2016 o 12:57
Ja mám Hutchinson Python. Sú to celkom rýchle a ľahké plášte (verzia Air Light) ale so slabším záberom a čistiacimi schopnosťami na blate. Tam sa mi osvedčili skôr Ritchey Exawader alebo IRC Mythos. Čo sa týka šírky, tak odporúčam 1.95 alebo 2.0. Rôzny výrobcovia majú plášte s rovnakou uvádzanou šírkou ale reálne sa dosť líšia. Napr. na tých Hutchinsonoch sa uvádza 2.0 ale skôr by som povedal, že sú to 2.1. Ak si z Čiech, tak celkom dobré plášte robí aj Rubena a za dobré ceny. Ale tá modrá farba? Konečne však začali robiť aj v čiernej farbe.
Inak, oni ich robili v ciernej aj predtym. Mozes si vybrat, ci chces cierne (klasicka guma) alebo modre (s pridanim siliky).
ma tu niekto skusenosti s vyrobou zimnych plastov ???
a sice systemom navrtania vycnelkov a zapustenie kratkych samoreziek
najlepsie nerezovych aby to nehrdzavelo ...
skusal som na tom jazdit, je to trochu tvrde ale zato mozes chodit aj ziletkovom drote a nic