ako tu mnohi uz vedia, asi pred dvoma mesiacmi som kupil plaste maxxis ignitor, vcera som na nich chytil taky defekt ze je tam 1cm v priemere diera, a ked to nafukam tak dusa sa vypucuje. preto asi musim kupit novy plast. poradte mi po prve: nedal by sa podla vas nejak ten plast este zalepit? po druhe: ked uz nato dojde tak povedzte aky plast na xc/am+nejake tie maratoniky? rozmyslal som o continental moutain king, ktory mi v predchadzajucej teme kazdy doporucoval,lenze ten asi neni na ziadne maratony co? chcel by som sa zmesiet do ceny 600sk.
diki
jj je takmer rozhodnute heh.
v tej teme ste pisali o nejakej druhej triede za nejakych 300sk, mozte prosimvas ten pojem druhotriedne nejak vysvetlit? a atkisto povedat kde sa taketo daju kupit?
to bude znamenat ze budu mat nizsie cislo TPI ako prvotriedne a mozno inu zmes a este mozu mat drotenu patku ..neviem presne ktory plast mas na mysli pisem to skor vseobecne TPI je hustota vlakien cize vlastne odolnost voci prierazu ... napriklad u Michellin maju najvyssie plaste 127 TPI to uz je slusne cislo druhotriedne maju myslim okolo 50-60 TPI a najnizsie 30-40 TPI //..cisla su priblizne nie presne nakolko to pisem z hlavy
jj, ok no tak asi to nebudem riskovat
ale inac, preco by to nemalo drzat? ved to tam bude drzat dusa a ide vlastne len o to aby ta dusa nevyliezla von.
tak nedrzi to... uz dva defekty cez tu diru
pocujte, napiste sem teda konkretne nieco o moutainkingoch: vydrzia mi dlhsie nez ignitory?, maju mensi valivy odpor?, su take dobre aj tie za tych 300 sk?
(nie ze by som nebol presveceny ale napiste to sem a potom ukazem ocovi ktori na zalklade toho kupi...)
Vsak uz to stale neries, bud zjazdi nejake shity alebo si kup poriadne plaste a jazdi normalne, nech ich ne*****. Kup si NN/Miniony/High rollery/Advantage/Mountain krale. Myslim, ze najlepsie je, ked si sam odskusas, ktore ti sadnu a nie ked sa budes riadit radami inych. Kazdy ma ine chutky.
Presne tak... pokiaľ ti mám ja sám za seba poradiť, tak zásadne kevlarová pätka, jednak je to ľahšie, jednak pri defekte v teréne a nielen v teréne neporovnateľne ľahšia manipulácia. Nemusíš ísť do závoďákov, sú drahé a majú mäkkú zmes, ktorá ide výrazne dolu hlavne na asfalte a betóne, ale pod 60 TPI casing by som nešiel.
Po druhé si uvedom, že v podstate neexistuje univerzálny plášť, to má 2 rovnako platné výklady: neexistuje plášť ktorý bude excelovať vo všetkých podmienkach (u tzv. univerzálov je vždy nejaké "niečo za niečo"), ani neexistuje plášť, ktorý za tých istých podmienok sadne každému. A preto ak si povedal "tvrdšie XC", teda jazda na hraniciach schopností XC materiálu a jazdca dostávaš nás pri tom, že vlastne chceš poradiť jednu gumu ktorá ti vyrieši všetko do dosť neriešiteľnej situácie.
Inú vec obúvam, keď zaprší a je blato (Maxxis Medusa, slušná cena, slušná hmotnosť) - to ale jazdím len výnimočne, inú vec na suché podmienky s tvrdým a neuhýbajúcim povrchom (asfalt, dobre utlačený makadam, betón, klasické "hlinené" chodníky) - napr. Michelin XC/XCR Dry2 alebo Maxxis Flyweight, sucho s uhýbajúcim povrchom (štrk, šotolina, "neviem čo je pod listami") môže byť Maxxis ADvantage (ktoré ujdú aj v príležitostne sa vyskytnúcom blate, sú dosť univerzálne), ak nevieš, čo ťa čaká, tak "pre istotu" musíš zasa dať agresívnejšie univerzály ako ADvantage alebo Michelin XC/XCR A.T. a samozrejme to zaplatíš väčším odporom na hladkých úsekoch (u toho ADvantage ani nie). Lenže je to lepšie ako strata vedenia a rozbitie huby. Problémom sú vždy skaly a korene, je niekoľko "špecializovaných" plášťov, Michelin XCR X'treme napr., ktorý je dobrý aj na šotolinu, ale tam je každá rada dobrá a všetky na hovno. Dobrý univerzál je napr. XCR Mud, ktorý sa žiaľ tuším nerobí v XC verzii (tvrdšia guma, 60 TPI, kevlar) a je to celkom škoda (XCR = racing verzia = 127 TPI, mäkšia guma, nižšia životnosť).
Keďže som zatiaľ mal len Maxxisy a Micheliny tak len toľko.
Asi krútiš hlavou, či to stále prezúvam... nie mám 2 wheelsety, jeden na humus a druhý na zvyšok, na humusáku mám momentálne ADvantage, s ktorým idem na šotolinu, "neviem čo", korene/kamene a blato, na druhom som točil XC Dry2, teraz idem prezuť, a ten bude na tvrdý suchý povrch. Keďže je to ale ľahší pár kolies, tak na dlhú trať by som prezul podľa potreby.
V prípade maratónu v blate by som nazul Medusy.
Najviac som zatiaľ jazdil ADvantage.
Plášte s drôtom sú síce lacné, ale to je asi jediná výhoda, pre mňa je komfort pri manipulácii (defekt v teréne alebo prezutie) tiež kritériom, a pokiaľ máš kevlarovú pätku ale NE-pretekovú zmes, tak životnosť býva slušná.
tulenik myslim ze ty to beries na uplne inom leveli ako to svejk potrebuje ak jazdi tak ako my tu, ze preradost, tak drot alebo kevlar mu bude ukradnuty lebo urcite vozi "monterpaky" a s tymi dat dole taky ci taky nie je ziaden problem. Okrem toho u nas ked niekto chyti defekt alebo inu poruchu, neznamena to rychlo! rychlo! opravit a valit dalej ale vitany odpocinok pre ostatnych takze pohoda pe. No ale aby som to teda nezlahcoval tak Bohle hovori jasne NN, RR, FF. To co rano obujes si vyberies podla povrchu alebo pocasia...
tulenik, ROpa, obaja mate pravdu. Su magori, ktori prezuvaju podla povrchu (rad sa k nim pripocitam ) a niekomu zase staci jeden par "ponoziek". No si myslim, ze ked aj clovek si napr. na beh neobuje vibramy a na vysokohorsku turistiku zas vietnamky, tak na tom prezuvani asi nieco bude. svejk: Stale si myslim, ze by si nas pocuvat nemal, mal by si zajst do obchodu, "omakat" si tam plaste, pokukat a vybrat si sam. Zatial sa to mne osobne osvedcilo, kedze kazdy radi "to svoje".
Howgh.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v tej teme ste pisali o nejakej druhej triede za nejakych 300sk, mozte prosimvas ten pojem druhotriedne nejak vysvetlit? a atkisto povedat kde sa taketo daju kupit?
uz len keby mi niekto napisal kde sa taketo druhotriedne plaste daju kupit. je mi jedno bud cez internet alebo v kamenaku.
podlepil som to takou pevnou latkou. aky mate na to nazor?
podlepil som to takou pevnou latkou. aky mate na to nazor?
Môže to držať ale na dlhší výjazd by som s tým nešiel, osobne by som ho vyhodil
A dostať slus defekt byva niekdy ked prave neslapes do kopca neprijemne
ale inac, preco by to nemalo drzat? ved to tam bude drzat dusa a ide vlastne len o to aby ta dusa nevyliezla von.
pocujte, napiste sem teda konkretne nieco o moutainkingoch: vydrzia mi dlhsie nez ignitory?, maju mensi valivy odpor?, su take dobre aj tie za tych 300 sk?
(nie ze by som nebol presveceny ale napiste to sem a potom ukazem ocovi ktori na zalklade toho kupi...)
Po druhé si uvedom, že v podstate neexistuje univerzálny plášť, to má 2 rovnako platné výklady: neexistuje plášť ktorý bude excelovať vo všetkých podmienkach (u tzv. univerzálov je vždy nejaké "niečo za niečo"), ani neexistuje plášť, ktorý za tých istých podmienok sadne každému. A preto ak si povedal "tvrdšie XC", teda jazda na hraniciach schopností XC materiálu a jazdca
Inú vec obúvam, keď zaprší a je blato (Maxxis Medusa, slušná cena, slušná hmotnosť) - to ale jazdím len výnimočne, inú vec na suché podmienky s tvrdým a neuhýbajúcim povrchom (asfalt, dobre utlačený makadam, betón, klasické "hlinené" chodníky) - napr. Michelin XC/XCR Dry2 alebo Maxxis Flyweight, sucho s uhýbajúcim povrchom (štrk, šotolina, "neviem čo je pod listami") môže byť Maxxis ADvantage (ktoré ujdú aj v príležitostne sa vyskytnúcom blate, sú dosť univerzálne), ak nevieš, čo ťa čaká, tak "pre istotu" musíš zasa dať agresívnejšie univerzály ako ADvantage alebo Michelin XC/XCR A.T. a samozrejme to zaplatíš väčším odporom na hladkých úsekoch (u toho ADvantage ani nie). Lenže je to lepšie ako strata vedenia a rozbitie huby. Problémom sú vždy skaly a korene, je niekoľko "špecializovaných" plášťov, Michelin XCR X'treme napr., ktorý je dobrý aj na šotolinu, ale tam je každá rada dobrá a všetky na hovno. Dobrý univerzál je napr. XCR Mud, ktorý sa žiaľ tuším nerobí v XC verzii (tvrdšia guma, 60 TPI, kevlar) a je to celkom škoda (XCR = racing verzia = 127 TPI, mäkšia guma, nižšia životnosť).
Keďže som zatiaľ mal len Maxxisy a Micheliny tak len toľko.
Asi krútiš hlavou, či to stále prezúvam... nie
V prípade maratónu v blate by som nazul Medusy.
Najviac som zatiaľ jazdil ADvantage.
Plášte s drôtom sú síce lacné, ale to je asi jediná výhoda, pre mňa je komfort pri manipulácii (defekt v teréne alebo prezutie) tiež kritériom, a pokiaľ máš kevlarovú pätku ale NE-pretekovú zmes, tak životnosť býva slušná.
svejk: Stale si myslim, ze by si nas pocuvat nemal, mal by si zajst do obchodu, "omakat" si tam plaste, pokukat a vybrat si sam. Zatial sa to mne osobne osvedcilo, kedze kazdy radi "to svoje".
Howgh.
este jedna otazka..musim kupovat aj duse? mam 1.9-2.125... a plast je 2.2
ja bych to nedelal, Svejku...