Shimano nie je žiadna sláva. Nemôžem si pomôcť, ale Shimano kotúčové brzdy majú pre mňa neuspokojivý účinok. Naposledi sa na LX zodrali veľmi ale veľmi rýchlo originál doštičky. Nahradili sme to Goldfrenami, tie boli slušnejšie.
BBB su organicke abo Semi-Metallic (nie som si isty) a ucinnost je len priemerna, zivotnost tiez. Zatial nemam moznost urobit objektivne porovnanie BBB voci dalsim znackam, lebo som pouzival len HAYES Semi-Metallic a BBB, ale z tychto dvoch jednoznacne vedie v ucinnosti HAYES. Najblizsie idem otestovat KOOL-STOP, tak potom uvidime.
P.S. V kazdom pripade zas v prospech BBB oproti HAYES Semi-Metallic hovori fakt, ze menej "zeru" kotuce. Takze si clovek musi vybrat, ci chce mat agresivnejsie brzdy a bude castejsie investovat do kotucov, abo ci mu staci miernejsi vykon a dhsia zivotnost kotuca a bude castejsie menit oblozenie.
Inac tie BBB platnicky su dobre, aj ja ich pouzivam, su sice meksia ako shimanacke a teda sa skor zoderu, ale ked das nove tak sa zasuchaju takmer okamzite, kym na shimanackych musis ist na brzde niekolko dolukopcov. A taktiez tak nepiskaju. A cenovo su za cca 500sk, kym shimana stoja okolo 400, +/-.
Je dost velky rozdiel v zivotnosti medzi organickymi a metalickymi(sintered)....
Lebo ešte som raz dostal defekt som si to spravil a bol som sa pitať že či som si to dobre spravil a povedal že to je v pohode a defekty robim už tak že ani koleso nedávam dole...tak...chápeš...
a zodrata býva ta lavá ktorá býva od kolesa...vieš ako to myslím?
Mohol by si trochu potrenovat zrozumitelnost prejavu.
Ako myslis to, ze ked das platnicky von, je jedna strana ako nova a druha zodrata? To sa akoze divis, ze vonkajsia strana platnicky, ktora je v kontakte s piestikom, je hladka a vnutorna strana, ktora sa pritlaca o kotuc, je drsna? Alebo hovoris o tom, ze napr. vnutorna platnicka sa opotrebuje skor/neskor ako vonkajsia?
Ak to druhe, tak to Ti asi tazko vyriesi ina znacka platniciek, to si v prvom rade daj spravne nastavit/vycentrovat brzdy do servisu!
kamos(servisak) mi odporucil tieto, ze boli velmi dobre v testoch:
http://www.bbbparts.com/products/bike_parts/brakes/discbrakes/bbs52.html
zalezi od toho, co robis, ked brzdis vela a jazdis v blate, tak sa zoderu rychlejsie.
ja som raz zbrzdil platnicky za jeden den, ale to som jazdil horekopcom na vleku a spustal sa dole na pevnom biku, takze som brzdy dost zatazoval.........