Po niekolkych rokoch ma konecne zlomili a okrem cesty ma zlakali aj horske cesticky.
Ale moc do toho nevidim a preto by som potreboval radu od niekoho, co sa trochu vyzna.
Mam asi tak 30.000 (max. je vsak 25.000 Kc) a chcel by som nejaky hardtail s hydraulickymi kotucmi.
Alebo je hydraulika blbost?
V kazdom pripade s tym neplanujem robit ziadne DH, ani skakat.
Zatial sa mi vcelku paci Giant Terrago, ale neviem nic o jeho brzdach Giant MPH3...Vidlu to ma RockShox Pilot C 80mm. Zvysok je Shimano Deore.
Dalsia moznost je Rock Machine El Nino Disc 2006.
Je drahsi, vidla je Suntour SF XCR D-RL LockOut remote, 100
a brzdy SH BR-M495. Su to ale mechanicke kotucovky a pravdepodobne by som ich menil za hydrauliku. Nieco nie o moc drahsie ale dobre od Shimana vas napada?
Ak vas napada aj nieco ine, co by bolo podobneho charakteru, tak uvitam akukolvek radu a pripomienku
Dakujem
posledný komentár: 21. 5. 2013 o 21:30
farebne to nieje ziadny super styl ale farba nejazdi...
kotucovky mozes vymenit aj neskor ked ti tieto nebudu vyhovovat.
oproti tebou vybratym bikom si myslim ze je tam lepsie napr. kluky,spd-cka,prehadzovacka,radenie
bicykel GT Avalanche 0.5 Disc 05
r á m : GT Triple Triangle Butted 6061
v i d l i c a : Marzocchi EXR Pro 100mm
k ľ u k y : TruVativ Blaze ISIS
o s k a : TruVativ ISIS
p e d á l e : CrankBros Eggbeater
p r e š m y k : Shimano Deore LX
p r e h a d z o v a č : Sram X.9
r a d e n i e : Sram X.9 Trigger
k a z e t a : Sram 12-32
b r z d y : Shimano Deore Hydraulic Disc
r á f k y : WTB Laser Disc
p l á š t e : Tioga Yellow Kirin 2.3 / Blue Dragon 2.1
tot vse.
ale s v-ckami moc v zime nenabrzdis...pokial s nimi nejazdis v zime tak ti samozrejme stacia aj kvalitne v-cka s dobrymi gumickami
2omik
hadam chytis este nejake vypredaje starsich modelov a tie sa potom oplatia viac ako nove modely
neraz odsudzujem znacky ale ked si porovnas avalanche 0.5 s A instinct 05.tak zistis ze instinct na mechanicke kotuce, horsiu vidlu (pre kotucovky), mozno trosku lepsie kluky a kolesa ale je o 12k drahsi.
len aby som ujasnil rozpocet: tych 25.000 je v Kc, takze v Sk je to asi okolo 32.000. Ak by to naozaj stalo za to, tak by som este uvazoval o 35000, ak by bol nejaky dobry dovod
Neviem ako Vcka na ktorych jazdievate, ale mne na ceste casto stacilo, ked som siel par desiatok minut za dazda a brzdny ucinok siel radikalne dolu a vobec to nebolo sposobovane zhorsenou trakciou galuska/cesta, ale tym, ze sa rafik (jazdievam na Mavic-u, takze ziadny shit) kompletne zamocil a zostal na nom povlak z gumiciek... Ako to potom vyzera, ked sa do toho prida este blato? Podla mna to musi byt dost zufale. Alebo v com inom vidite vyhodu kotucov? Ako su na tom kotuce hydra vs. mechanika v komforte ovladania? Resp. komfort ovladania (davkovanie,...) Vcka vs. mechanicke kotuce?
ten avalanche sa mi vcelku paci, vyzera to nadejne. Precital som si par testov a vsetky boli pozitivne.
Ale nasiel som este taku vcelku zaujimavu akciu na
TREK 6500 Disc 05. Da sa zohnat za 23000 Kc, co je presne v cenovej urovni toho GTcka.
Mohol by ich niekto skusit porovnat? Jazdil niekto s tym Trekom?
Vdaka
Oplatí sa...
Pocuvaj ked chces jazdit les, a ako si spominal dazd, blato- tak nad veckami ani nerozmyslaj!
jednoznacne kotuce - ako si sa pytal davkovanie vecka vs kotuce - ako chces davkovat na veckach??? vecka brzdia "trhavo" (cos na cestu je v pohode, ale ked ides dole kopcom po blate - tak neviem no)
kotuce to uz je uplne o niecom inom. (zbytocne ja tu budem vysvetlovat, najlepsie keby si mal moznost vyskusat a porovnat sam, potom by si na vecka uz ani nepomyslel...)
a co sa tyka ze ci mech alebo hydro, samozrejme ze hydra su lepsie, ale teraz ide oto ze v tej cenovej katgorii s hydrami???-ci by to nebolo na ukor kvality ostatnych komponentov....
Ale zase to neber tak, ze ked hydra su lepsie tak ze mechaniky su zle, to v zdiadnom pripade! Ja mam mech AVID a v ziadnom pripade na nich nedam dopustit! blato, voda, mraz--- no problem! vzdy rovnaky-velky- brzdny ucinok pricom si plynule regulujes brzdnu silu... proste super
Takze mame na jednej strane v-cka s vahou 590g a na druhej kotuce s vahou 532g. A to som este nepocital usporu na diskovom rafiku.
Chce este niekto pisat o vahe?
Ale berte to len ako priklad alebo ako namet na uvahu, nie na horuce diskusie.
Neviete o niecom nahodou? V BA by mi to moc nepomohlo, pretoze skolu skoncim (dufam) teraz vo februari a byvam v prahe. A kvoli pripadnym reklamaciam (dufam,ze nic take nebude) sa mi neoplati chodit hore dole.
Dakujem za vsetky rady.
to reikom:
presne to iste som si myslel, len mi neslo do hlavy, preco niekto odporuca Vcka. ja som toto leto stravil tyzden na biku v lesoch a cely tyzden lialo a mozem povedat, ze to bolo dost zle. Preto som vlastne chcel kotuce.
S trhanym ucinkom brzd na cestaku som sa nestretol. Davkovat ich mozem krasne. Co si predstavujes pod "trhavo"???
to root:
pravdupovediac tych usetrenych 58 gramov je uplne smiesnych
- jazdil som po lese hociako a myslím že aj desiatky rokov pred nami jazdili po lese v treréne na véčkach a sú tu. to nie je argument podarí sa mi kopec diskárov predbehnúť a ubrzdiť a prežiť na véčkach-klop!klop! na závodoch sa jazdia iné zjazdy na závodoch kde o niečo ide a ide sa tam fakt rýchlo. naokraj
kúp si brzdy podľa svojho brzdovyznania