uš dlhšiu dobu jazdim na bike...... ale mam pol roka novu vidlu a bojim sa ju rozbrat abych tam čosi ..... viete či .. moja vidla je SR suntour duro 130 mm.. vas prosim niake video fotky ako mam postupovat... dakujem
foto
video nepotrebujes...mam taku istu vidlicu a rozobral som ju bez videa...
1. das dole kombinackami cudlik odskoku (urob to cez handru, aby si ho neposkodil)
2. odskrutkujes z oboch stran zospodu skrutky (robi sa to tak, ze trochu odskrutkujes, klepnes po nich gumenym kladivom a odskrutkujes uplne)
3. oddelis vonkajsie a vnutorne nohy (tahom)
4. odskrutkujes cudliky z korunky vidlice, vyberies pruzinu, vylejes olej z tlmiacej patrony a tak ju vyberies tiez.
tot vse dufam, ze som na nic nezabudol...
pridruzim sa k teme ked sa jedna o Duro ... mam original duro 100 mm a chcem sa opytat ci sa da prerobit na 130 len vymenou pruziny ? alebo ak chcem vyssi zdvih tak jedine vńova vidla ? len tak sa pytam onformacne ze co keby ... a ked uz tak da sa to urboit doma alebo to potom v servise ?
Ja osobne by som vatši zdvich nedal uš len kwoli tomu že vidlica bude slabšia čiže ju možeš rychlešie zlomit... no diki a ten olej do ten patrony potom aj naliat alebo nie
Keby sa my to podari rozobrať mam doma Hydraulicky olej so serva motorkári to normálne leju do vidlice že keby to nalejem sa my dúfam s vidlicou nič nestane.. a ešte ma ten olej naliať do obidvoch strán kde je aj pružina
a stým čudlíkom aj trošku hýbať alebo točiť do strán a ťahať aby sa to vitiahlo ?? ::)
s tym olejom ti neviem poradit...ja budem mat klasicky tlmicovy olej urceny do tlmiacich casti...teoreticky by sa nemalo nic stat, akurat ten olej ma mozno trochu ine vlastnosti
olej sa primarne leje do tlmiacej patrony...
ten cudlik sa neboj potiahnut silnejsie...je zapadnuty v drazke, preto ti to nejde
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. das dole kombinackami cudlik odskoku (urob to cez handru, aby si ho neposkodil)
2. odskrutkujes z oboch stran zospodu skrutky (robi sa to tak, ze trochu odskrutkujes, klepnes po nich gumenym kladivom a odskrutkujes uplne)
3. oddelis vonkajsie a vnutorne nohy (tahom)
4. odskrutkujes cudliky z korunky vidlice, vyberies pruzinu, vylejes olej z tlmiacej patrony a tak ju vyberies tiez.
tot vse
a stým čudlíkom aj trošku hýbať alebo točiť do strán a ťahať
olej sa primarne leje do tlmiacej patrony...
ten cudlik sa neboj potiahnut silnejsie...je zapadnuty v drazke, preto ti to nejde