Čavte mám problém, pri šlapaní sa ozýva z oblasti stredu praskanie. Už som premazal stred, kluky, pedále a nič nepomohlo. Pedále su nové (Shimano M520) takže pochybujem že by niečo bolo vo vnútry.
Asi nekvalitne .. niekedy sa zadari. 2 roky je celkom dobra doba, ale zalezi kolko jazdis a hlavne ci jazdit v maraste a striekas bajk. Ono nemusi byt wapka, aj tak to moze zatiect. v zasade ale, ak ti praskotaju loziska, tak to mas v pohode, na 2 roky. I tak asi budu max. znicene len 2ks a zbytok este ako tak. Horsie by bolo, ak praskotanie neprejde ani po vymene lozisk a stredu. Tam uz zostava len posledna diagnoza
tak jazdil sa natom len 1 pretek v bachledke a su to činske ložiska. Nabudúce kupim minimálne do vahadla kvalitnejšie keďvidim že pri tých šupách sa to vie rozmetať
Asi nekvalitne .. niekedy sa zadari. 2 roky je celkom dobra doba, ale zalezi kolko jazdis a hlavne ci jazdit v maraste a striekas bajk. Ono nemusi byt wapka, aj tak to moze zatiect. v zasade ale, ak ti praskotaju loziska, tak to mas v pohode, na 2 roky. I tak asi budu max. znicene len 2ks a zbytok este ako tak. Horsie by bolo, ak praskotanie
neprejde ani po vymene lozisk a stredu. Tam uz zostava len posledna diagnoza
Práve že som nejazdil až tak veľa.
Je pravda že som jazdil celý rok a za každých možných podmienok.
Keď sa mi dá bike dostáva poriadne nažrať, to je pravda.
Umývam bike len jemným prúdom z hadice a vždy poriadne vyutieram celí handričkou..
Už som písal do http://www.endurobearings.cz zobral by som komplet všetky do zadnej stavby aj nový stred.
Som zvedavý čo mi ponúknu.
Napr. u mna su odtokove diery zo sedlovej trubky spravene sice paradne, ze to hned vytecie, ale tecie to rovno na lozisko zvnutra .. takze je uplne jedno, ze nestriekam, handrickou to neutries a je po loziskach. Ak teda nemaju zvnutra natlacene dost vazeliny. Ked bolo jedno rozsypane, tak z toho sli strasne zvuky Btw, patku si tiez cistil ?
Môže praskať pukat vyplet? Nie moc len tak popukavat. Nohy z pedalov dole, tym pádom bstred vylúčený.. sedim puka, stojim puka.. krutim puka nekrutim puka.. hlavko premazane loziska su tip top, vztycne plochy na celom predku omazane, momenty utiahnute vola.v hlávku vymedzena, puka to od padu , dosiel som po pade domov a nepukalo (asi) , a dal som hned centrovat kolo, este v ten den na skusobnej som si vsimol pulanie... Omazal ocistil hned pedale sedlovku, lyziny naboje osky ... Jedna sa o pevnu vidlicu (krosovy bike) , jasne pocut pukanie jemne pri jazde nerovnostami , je to nepravidelne pukanie, nic hrozivého.. ale pocut to a stve to.. som uz iplne bezradný. Vyplet je na dotyk tak akurat.. ani moc ani malo...
Pukanie pri jazde, keď si všetko ostatné skontroloval a vylúčil si aj stred tým, že to robí aj keď neťaháš môže robiť predný náboj. Nárazom si mohol poškodiť niektoré ložisko, ktoré si takto môže vytvárať novú dráhu a vtedy puká.
Video od Sterbu poznam uz velmi dlho, vsetko som uz samozrejme urobil. Dnes som sa rozhodol k poslednemu možnému a raznemu kroku a to, rosobrat hlavove zloženie, vyrazit misky skontrolovať jednotlive diely, odkryt prachovky zapuzdrenych priemyselných lozisk a nakuknut do svornika co drzi guličky pokope ci nieje prasknuty alebo deformovany v dôsledku pádu ako som padol kedze hlavove pri páde bje pod velkym tlakom na miskt a loziska, vyzera yo byt vsak vsetko v poriadku každopádne som vyrazil ai misky a hlavove zlozenie ktore ma inak pol roka nahradim cisto novy. Mohlo sa stať ze pri pade a pake posobiacej na predok kedze deformovalo aj koleso predne do 8, mohlo nepatrne posunut vyosit vnútro loziska coby o stotinku a pri záťaži ci uz s pedalovanim.ale v mojom prípade aj bez, to popukava. Ze by boli riaditka poskodene je nepravdepodobne, otočili sa na krku s predstavcom. Presvecoval som ich laserom.znutra w z opacnej strany kukal dnu, nevidno coby najmenší naznak deformácii. Predstavec je tak isto bez poškodení, podlozky pod nim a aj krytku som spolu so skrutkou vymenil no nepomohlo. Kontroloval som dnes aj krk vidlice z korunky, vidlu upolndo zveraka a kyval s nou. Je úplne ticho. Pre istotu som spoj krk korunka zalial loctitom , dnes pride nové hlavové a dám vedieť ako to dopadlo.
Branomelis : maboje som.vcera mal komplet rozobrate a vycistene. Je to ok a maju krasny chod. Navyse som predvcerom skusal druhe koleso a efekt úplne rovnaký.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neprejde ani po vymene lozisk a stredu. Tam uz zostava len posledna diagnoza
Práve že som nejazdil až tak veľa.
Je pravda že som jazdil celý rok a za každých možných podmienok.
Keď sa mi dá bike dostáva poriadne nažrať, to je pravda.
Umývam bike len jemným prúdom z hadice a vždy poriadne vyutieram celí handričkou..
Už som písal do http://www.endurobearings.cz zobral by som komplet všetky do zadnej stavby aj nový stred.
Som zvedavý čo mi ponúknu.