Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
hradza neeeeeeeeeeeee
ad bolest: prvosezonne vyjazdy byvaju tragickou spravou o mojej kondicke, a tento rok som ich zacal na jednoplacke hned z jari, este pri 10-stupnovych teplotach. Po zvysok dna som citil daku unavu v kolene, az mierne palenie. Je iste, ze aj mimo sportu mam citlivejsie kolena na chlad. Neskor s teplejsim pocasim to zmizlo. Zatial. Ta ostatna "bolest" s tym spojena, ktoru mozno ma na mysli adam.plesnik, je na tom skor zaujimava.
A myslimze 32/11 by aj mne bolo na asfaltove aj ked minimalne presuny malo
O prislapnuti si z kopca ani nehovorim
Aky prevod pouzivas, ked po asfaltke ficis 45km/h ?
Ale existuje este jedna vec, ktora ma irituje viac, a to su bowdeny, lanka a cele toto zastarale radenie, nechapem, preco uz davno nie je hydraulika na radenie /elektricke radenie je krok vedla pre mna/. Vyrobcovia riesia 1000 blbosti, ale aby poriesili tuto zakladnu vec, to nie. Este aj kevlarove lanka, ktore su ciastocna spasa, aj ked draha, robi snad len jeden vyrobca a clovek to musi komplikovane zhanat
Jo, "bolestou" som myslel, ze strmsie veci treba vydupat v pomalej kadencii
Heh, o tomto viem, ale nic neriesi. Namiesto 2 bowdenov mas 4 a cena je fakt trochu mimo
tolko na asfaltke tusim ani nedosahujem, ani nevyhladavam. A prislapavanie z kopca u mna zavana urazom. Som cisty rekreant. Jasne, ze moj pohlad nema platit univerzalne. "Asfaltujem" iba kratke vzdialenosti, naopak, niekto iny nema na vyber, ak byva daleko od lesa/kopcov, alebo ho to skratka bavi. Podobne s tymi Alpami.
No mna zas irituje, ze na taku primitivnu ch*jovinu ako je 1x9/10/11 origos sada s prijemnym rozsahom kazety, cize v podstate technologicky regres, je treba cakat asi do roku 2025, kym to soudruzi zdokonalia, zmarketuju a posunu do nizsich tried za normal cenu.
asi usudili ze bezna cyklisticka populacia nie je vhodny kandidat pre 1x10
Povedal by som ze v MK dlhe rychle sotoliny a asfaltky tvoria cosi viac ako 2% tras.
Ked mam cas, tak sa potmolim po cerovke a spol ale su dni, ked sa to neda
Tak preto u mna 3x10.