Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Odstupnovanie na SRAM Eagle kazetach je odlisne od Shimano kaziet. Neviem ci su kombinovatelne s prehadzovackami inej znacky. Ale radenie SRAM eagle a Shimano 12s ma rovnaky tah na klik.
Odstupnovanim som myslel rozostupy medzi ozubenymi kolesami na kazete.
"
12s shimano 3.55 mm
12s sram 3.65 mm
when cassettes aligned by first cog, mixing accuracy 0..+1mm
when cassettes aligned by middle cog, mixing accuracy -0.5..+0.5mm
"
Neviem ci to bude idealne fungovat, predsa len pri 12s kazetach je uz treba aby radenie bolo hodne presne.
Ja pri 1X uz vyrobcom odporucanu retazovu ignorujem a podkladam co najviac, nech je prevodnik co najblizsie k ramu, nech si on jazdec nesucha nohavice, lytko, tretru. Ved ohybnejsie retaze a narrow wide zuby dovolia krizenie o ktorom sa nam dakedy ani nesnivalo.
Netreba to ale prehanat, lebo pri velkom vypodlozeni a zmenseni retazovej linky to sice bude na najvacsom pastorku ok, ale moze ti zas retaz zacat suchat o zadny plast alebo ti pri najmensich pastorkoch zacne retaz suchat o vacsieho suseda alebo nanho skakat pri kruteni dozadu......
Podkladanim proste musis sam najst idealnu linku pre tvoj setup biku, tazko povedat presne cislo
Btw, nie je pravda, ze narrow wide zuby umoznia vacsie krizenie. Prave naopak. Ale uzsia retaz ano a hlavne jej prevedenie. Uz pri 9sp SRAM sa krizil v pohode, Shimano trhalo jak toaletak.