Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
https://a.aliexpress.com/_suSVDZ
Ano kvalita je nizsia le oproti tym shimanam maju tie nizsie modely aj integrovany napinak a vacsi rozsah. Cele je to o peniazoch.
Systém 1x12, prevodník 32z a kazeta 10-51z. najrýchlejší pomer 3,2, najpomalší 0,63.
1x12 systém Shimano má väčší rozsah ako 2x9 Alivio
Radenie: Shimano radenie XT M8100 pravé 12-k. na objímku
Kazeta: Shimano kazeta M8100 12-kolo 10-51z. XT
Prehadzovacka: Shimano prehadzovačka XT M8100 1x12-k. čierna super dlhé ramienko Shadow +
Retaz: Shimano reťaz M8100 12-kolo 126 čl. + rýchlospojka
Kluky a prevodnik (34z.) mam XT M8000
Robi mi toto:
Ked tocim klukami dozadu akoby zuby prevodnika nezapadli do retaze, ale ak zatocim dopredu a je to pod zatazou tak zuby prevodnika zapadnu do retaze v pohode. Co s tym, nechat to tak alebo kupit iny prevodnik? Alebo rovno kupit nove XT kluky aj prevodnik? ?
Cakal som to, nevadi kupim nove kluky aj prevodnik.
To ano, ale uz ked som dal tolko penazi do bicykla tak 150e za kluky a prevodnik ma nezabije
čo sa týka Garbaruk kazety, jazdím ju už 2 roky, teraz to bude 3. sezona, za mna musím povedať, že je super. Pred tým som krátko jazdil Eagle X01, všetko ok, no nič nieje dokonalé aj tam občas reťaz preskočila a podobné drobnosti. Ked som zmenil na 1x11 s tou Garbaruk 10-50, stávalo sa mi to o niečo menej. V podstate to je o trochu lepšie ako Eagle (aspon za mna). možno tým, že 11sp, jednoduhší systém... neviem.
Zaujimave, že teraz budú robiť 12sp 10-52. Tiež súhlasim, že oproti Eagle alebo Shimano MS to asi bude zbytočné, v tom rozsahu 1-2 zuby su skoro zanedbatelné. Pri 11sp ich kazety majú veľký význam, v takom rozsahu Shimano a SRAM nič nemajú, je to tá najlepšia 11sp možnosť aká je. Ale pri 12sp ak chcu zabodovať, asi budú musieť byť viac cenovo konkurenčný.