alebo mi poradte nejaku lepsiu metodu odmeriat polomer a vypocitat obvod neviem ci by bolo velmi presne alebo mi prosim vas poslite manual na tachometer longus beta3 dakujem za kazdu dobru radu
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44
posledný komentár: 18. 11. 2020 o 16:45
to by ti ukazalo taku istu vzdialenost na podlahe... Inac podla mna je tato metoda dost nepresna
Najlepsi sposob je ze napises rozmer kolesa a ja ti napisem obvod (teda ak mam este tu tabulku)
A je rozdiel, či meriaš obvod ráfika, alebo obvod plášťa. Dokonca by mala byť guma nafúkaná na bežný tlak a aj zaťažená. Napr. postup - dáš čiaru kriedou na plášť, sadneš na kolo a prejdeš tak, aby si mal dve značky z kredy na zemy. Odmeriaš a máš obvod kolesa. Pre istotu to párkrát zopakuješ a priemer meraní je ešte presnejší obvod.
Chyba merania 1 cm je asi 0,5% odchyľka.
vlado - peace
PF 2006 a vela peknych kilometrov (aj ked nie presne zmeranych).
2.ale nie je to jedno z hladiska vzdialenosti snimaca od magnetu. ked ho mas hore tak su velmi vzdialene a snimac to nedokaze zaznamenat, a uplne k neboju ho asi tazko das...
Vsedko zavisi od konkretnej znacky a typu tacha, ale myslim ze max. je dajakych 0,5cm, cize musis snimac dat do takej vysky aby vzdialenost snimac-magnet bol max cca 0,5cm, pripadne menej...
(P.S: ty asi nebudes velmo technicky typ, ze?)
Je dobré umiestniť magnet a snímač bližšie k náboju:
1. pri ráfiku je väčšia vzdialenosť vidly od špíc a môže byť problém s umiestnením snímača,
2. ak ti hádže koleso (napr. vypletieš 2-3 špice), ale dá sa núdzovo dôjsť (napr. vypneš brzdu), tak ti vysoko umiestnený snímač bude zavadzať a máš o problém viac.
A pre Mliečniaka ešte jedna dobrá rada - namontuj 2 magnety a určite pôjdeš rýchlejšie a aj viac najazdíš.