Mam RS rebu race a ked som nieco opravoval na biku tak som mal bike hore kolesamia z pravej nohy mi zacal kvapkat olej....chcel by som sa psytat ci to neni nejaky velky problem?!? a este aj ten sroubik je nejaky volny...hybe sa dostran (vid.obrazok).
Pls o rady.
vis, ono ti to urcite netecie s tlmica, lebo ten je dobre zatesneny, to ti pravdepodobne tecie takzvany mazaci olej ktory sluzi na mazanie vnutornych noh, a ked s toho vytecie par kvapiek tak to je uplne ok.
vis, ono ti to urcite netecie s tlmica, lebo ten je dobre zatesneny, to ti pravdepodobne tecie takzvany mazaci olej ktory sluzi na mazanie vnutornych noh, a ked s toho vytecie par kvapiek tak to je uplne ok.
BLUD
v pravej nohe (Motion Control) je hore cca 115ml oleja a ten tecie. Samozrejme, pod prechodkou je kruzok molitanu, do ktoreho sa pri montazi alebo vymene oleja vstrekne pomalsi olej ale v pravej nohe je to najma kvoli zasunutiu vnutornych noh, aby sa tie molitany neposkodili. Ak sa otoci bajk hore nohami tak cele deci oleja ma snahu vytiect. Treba skontrolovat bud teflonovu podlozku alebo o-kruzok (podla typu uzamykania - z korunky alebo poplockom. Bud je tam jedno, alebo druhe)
ked chcem zmenit tuhost pruženia ,vobec to negunguje a možem točit kolko chcem a nič ,ked zatočím doprava tak po niekolkých otočkách mi začne pukať spružina ,a ked dolava tak nič .čo by ste poradili s tým robiť?
podrž páčku a toč stredom proti hodinovým ručičkám (do ľava) ideto. Zrejme to iba nejaký dobrák dotiahol na doraz aby sa to nepovolilo. Na to je tam gumička a pri aj relatívne jemnom dotiahnutí sa sam nepovolí.
ked to nepôjde podobrotky, tak zober blicky, handru daj na styčné plochy aby si ich nepoškodil a dolava toč. určite to pôjde.
ha ha ha az taky... som neni nafukanu ju mam este menej nez by mala byt a zlozena je tiez urcite dobre vsetko som robil podla manualu
Mne sa to však nejak nezdá, keďže na forums.mtbr.com to pripisujú oleju, ktorého tam je viac, než by malo (týka sa to aj ostatných vidlíc z roku 2008). Potvrdil to tam aj priamo človek z Marzocchi a taktiež viacero užívateľov na bike-forum.cz.
Chcem sa opýtať, či je nejak extra zložité skontrolovať olej vo vidlici, či tam nie sú nejaké "nástrahy", na ktoré by som si mal dať pozor? Nejakú predstavu o tom už z návodov na nete mám. Dík.
Takže teraz už ostáva len sa do toho pustiť. Ak by niekto náhodou mal nejaký návod, prípadne servisný manuál, bol by som moc vďačný
Vidla zrazu chodí úplne inak (lepšie), uvidím neskôr v teréne. Teraz sa mi už podarilo pri vyfúknutej vidlici dostať na 13cm, ten posledný cm nechám už tak.
Takže vyzerá to tak, že s jedným nemenovaným servisom v PB končím (navyše sa im nejakým záhadným spôsobom podarilo ohnúť zadný kotúč, som ho musel pol hodinu vyrovnávať
Takže teraz už ostáva len sa do toho pustiť. Ak by niekto náhodou mal nejaký návod, prípadne servisný manuál, bol by som moc vďačný
vylej olej a nalej borovicku...budes mat zdvih aj 200