Po odjazdeni cca 400 km (1 mesiac) mi na novom biku zacal obcas pukat stred ( SHIMANO LP-28 ). Zisil som, ze mam prasknutu volnu misku (aspon myslim, ze sa to tak vola - pozri fotku). Zaujimalo by ma, ci to praskanie moze byt sposobene touto prasklinou. Mimochodom, je normalne, aby som mal problem so stredom po tak kratkom case ?
Chcem to reklamovat, ale bojim sa, ze ta reklamacka bude dlho trvat. Je nebezpecne s tym jazdit ?
Napis typ bike, a s tou reklamackou sa urcite neboj, mne prdol po naboj na zadnom kolese a hned mi vyhoveli, mas narok reklamovat v podstate novy komponent a poskodenie je na takom mieste kde nie je sposobene nejakou tvojou chybou, tak tam nevidim dovod preco by to malo dlho trvat nie su to boty ktore treba zasit alebo poslat na diagnostiku do adidasu, kludne to chod reklamovat pri najhorsiom si aspon otuknes situaciu, caves
To je iba miska, ktorá slúži na uchytenie zapúzdreného stredu v domčeku, t.j. nie sú na nej ložiskové dráhy, takže by sa nemalo jednať o žiadnu vážnu vadu. Riziko vyplývajúce z toho, že by úplne vypovedala službu je tak či tak minimálne (odpadnutie kľuky ani nič podobné nehrozí).
Vŕzganie a pukanie by nenormálne sralo aj mňa a inak môže existovať stotisíc dôvodov, prečo niečo na biku vŕga a veľa razy to môže byť aj len špina.
Inak aj keby ti reklamáciu neuznali, tak nová miska je záležitosťou pár korún.
Nebojim sa o uznanie reklamacky - problem vidim skor v tom, ze je sezona a v servise budu mat plno. Skusim sa dohodnut s predajcom na konkretny cas, kedy mi to mozu spravit. Moja otazka bola skor o tom, ci na tom zatial mozem jazdit alebo radsej nie. To pukanie mi ide na nervy - nastatie mi to nepuka stale.
no podla mna ak to odneses do servisu tam kde si bike kupoval tak to spravit musia.. a tym ze uz je sezona sa sice mozno nedostanes na rad hned ale sa budes muset objednat ale zasa vyhoda je ze servisov je vela a im sa nebude chcet drzat bike dlho takze to podla mna vybavia cim skor, nech to nezabera miesto..
inak na funkcnost by to vplyv mat nemalo ani ta to nezabije.. inak si si isty ze to je zdroj toho zvuku?
Zdroj toho zvuku je urcite niekde v okoli toho stredu. Presmykac mi o retaz netrie, pedale som teraz menil (na spd). Ten zvuk je pocut len ked slapem a mam pocit ze ide viac z lavej strany (cize by to nemala byt retaz). Napada ta, co ine by to mohlo byt ? Mozno je to fakt len nejaka spina ...
Moze to byt aj sedlovka, zvuk sa siri ramom a klame... ale aj malo dotiahnuta oska... Moznosti je vela a nedaju sa dobre identifikovat, cize musis len skusmo...
Mne tiež prednedávnom pukal zámok na sedlovke a to som si pôvodne myslel, že to ide od predného kolesa. Na takéto veci treba mať prax a skúšať rôzne situácie, kedy to (ne)puká. Napr. porovnávať či to puká v sede alebo len keď šľapeš v stoji, prípadne zosadnúť z bicykla a tak zaťažovať jeho rôzne časti tým že sa na ne opreš atď...
hej presne to moze byt kdekolvek.. sedlovka, stred, kluky, zadne koleso, sedlo... skus vsetko vybrat, ocistit, pripadne sa previezt bez sedlovky a tak... tie hlinnikove ramy su svina zvuk sa v nom nenormalne siri a ozyva...
Diky za tipy. V podstate som si potvrdil to, co som si myslel (vcetne toho, ze to moze byt cokolvek - a ze sa s tym musim proste pohrat). Mam pocit, ze sedlovku som uz vylucil (pocut to aj ked na nej nesedim) - ale este to pre istotu overim.
Este k tomu servisu a k tej reklamacke. Kedze studenske casy mam uz zial za sebou , nemam moc volneho casu (praca, frajerka, bike) a tak ma totalne vie vytocit, ze napr. na garancku som cakal 2 hodiny. A to som im den predtym pisal mail, ci to bude na pockanie a ci si netreba dohodnut nejaky termin dopredu. Bol som tam rano cez pracovny den - kazdych 30 minut mi povedali, ze to uz za 15 minut bude. Takze vyhodnejsie je to pre mna urobit si to sam, pokial je to par korunova zalezitost (napr. vymena misky). Usetrim cas, ktory je pre mna momentalne cennejsi a radsej pojdem bikovat.
Skutocne sa s tym jazdit da - pozname. Inak Shimano stredy moc nevydrzia - aspon mne a to nejazdim nejak tvrdo. Vivat duta osa...To pukanie moze byt fakt z hocicoho - len sa treba spytat usera žiga - hruza a des to jeho zihadlo. Pojazdili by ste na tom a uz na svojej masine praskanice vnimate ako pohodovu popovu muzicku.
stahovak na kluky stoji par supiek.. do 150sk.. na stred uz bude drahsi.. ale oplati sa spravit doma servis, aspon budes moct cistit, mazat, servisovat... nemusis s beznymi hovadinami behat do servisu.. myslim ze do 1000 sa zmestis so vsetkymi zakladnymi klucmi, vratane klucov na kazetu..
stahovak na kluky stoji par supiek.. do 150sk.. na stred uz bude drahsi.. ale oplati sa spravit doma servis, aspon budes moct cistit, mazat, servisovat... nemusis s beznymi hovadinami behat do servisu.. myslim ze do 1000 sa zmestis so vsetkymi zakladnymi klucmi, vratane klucov na kazetu..
No, to je dost optimisticka vizia, skor by som ratal s 2 k (hodia sa aj kluce na konusy a za 1 k kupis akurat tak poriadne kluce a imbusy). Do buducna sa urcite oplati investovat do domacej dielne.
Myslím , že to pukanie je skované medzi oskou a klukou . Treba to rozobrať a vyčisť . To je moja skúsenosť . To s tou sedlovkou nieje tiež márne. Poklal chceš jazdiť a máš kluč na misky, tak si to vymeň sám . Samozrejme ak si trúfaš . Ak ti ten stred nevakle , tak je to zbytočnosť .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vŕzganie a pukanie by nenormálne sralo aj mňa a inak môže existovať stotisíc dôvodov, prečo niečo na biku vŕga a veľa razy to môže byť aj len špina.
Inak aj keby ti reklamáciu neuznali, tak nová miska je záležitosťou pár korún.
Presne to som chcel vediet, ci je to nebezpecne alebo nie...
inak na funkcnost by to vplyv mat nemalo ani ta to nezabije.. inak si si isty ze to je zdroj toho zvuku?
Zdroj toho zvuku je urcite niekde v okoli toho stredu. Presmykac mi o retaz netrie, pedale som teraz menil (na spd). Ten zvuk je pocut len ked slapem a mam pocit ze ide viac z lavej strany (cize by to nemala byt retaz). Napada ta, co ine by to mohlo byt ? Mozno je to fakt len nejaka spina ...
Este k tomu servisu a k tej reklamacke. Kedze studenske casy mam uz zial za sebou
No, to je dost optimisticka vizia, skor by som ratal s 2 k (hodia sa aj kluce na konusy a za 1 k kupis akurat tak poriadne kluce a imbusy). Do buducna sa urcite oplati investovat do domacej dielne.