caw mam stred Shimano LP28 a pred casom mi v nom zacalo neskutocne pukat, nwm ci mi nevytiekla vazelina lebo islo zo spodu daco mastne.......ako by som to vedel spravit?
poradte pls copyrightecx.images-amazon.com ecx.images-amazon.com
skús tam natlačit vazelínu, najlepšie nejakým tlakovým spôsobom, no ale aj tak si nemyslim že to ma veľkú nadej na úspech, keď to začne pukať tak je to najčastejšie vôla v ložisku alebo tam máš nejaký bordel vnútri, a keď je to zapúzdrené tak s tým moc nenarobíš, jedine vymeniť.
caw mam stred Shimano zacalo neskutocne pukat, .ako by som to vedel spravit?
poradte pls
caw - zhoď stred a skontroluj,či sa oska otáča voľne,fajno.Ak áno,nič nerieš,len navazelinuj závity na miskách a na mufni,rovnako aj otvory na kľukách a dotykové plochy osky stredu,ktoré sú v kontakte s otvormi kľúk.Všetko s citom podoťahuj.
Páni,mohli by ste mi ešte podrobne popísať,ako "tam" chcete natlakovať vazelínu,či dokonca olej ??? Možno hovoríte o spôsobe,ktorý nepoznám ?!? Je na to niejaká dekalamitka ? Máte na to inštalované mazničky?
Bez sťahováka kľúk a kľúč na mysky stredu neporiešiš nič .Mysky by sa ešte dali demontovať hasákom.
P.S.: so žiadnou malou dierkou sa nezapodievaj.Ak je na spodku mufni,tak zrejme na odtečenie vody,ktorá by sa prípadne dostala do vnútra rámu.
to je sice pravda ale mat doma stahovak a kluc na stred nie je na skodu v pripade nahlej poruchy, nemam ju vyvaklanu len mi puka stred to by bolo dobre asi len premazat
rozmyslal som uz aj nad tym
do servisu kde by ti vymenili staru osku za novu a mas pokoj.
Podľa mňa v oske nie je problém.
Ako akože daš naspäť kľuky ??? Si robíš srandu? Dáš jednu kľuku na štvorhran - hups,no a potom to bude trochu napínavé,hlavne kam dáš tú druhú,ale po podrobnej analýze - hups aj druhú kľučku ..........neviem,či si tento postup nedám patentovať
Ak máš tú osu na obrázku , tak ver , že tá sa dá servisovať ( teda rozobrať , premazať a doladiť vôľu )
Avšak ak to nezvládneš sám , tak kupuj novú , trebárs Kinex za cca. 9,- € . Servis vyjde viac .
Ale pukanie môže byť odinakiaľ ( lak na str. spojke , krivé čelo str. spojky , nasucho namontované závity osy alebo pedálov , dokonca vedia pukať aj zvary rámu , keď je pod zaťažením ... )
Všetko sa to dá riešiť - v dobrom servise Ti poradia ...
Bez sťahováka kľúk a kľúč na mysky stredu neporiešiš nič .Mysky by sa ešte dali demontovať hasákom.P.S.: so žiadnou malou dierkou sa nezapodievaj.Ak je na spodku mufni,tak zrejme na odtečenie vody,ktorá by sa prípadne dostala do vnútra rámu.
Ver tomu ze hasakom to dole nedas Potrebujes original kluc na misky a odporucam ich uvolnovat s velkym citom, pretoze ak su z plastu zvyknu sa vnutorne zubky strhnut a potom je to iny problem. Bez znicenia uz misku vom nedas. Preto odporucam servis. Zapuzdreny stred sa neda namazat bez demontaze prachoviek, co je v pripade trhaneho chodu zbytocne. Ak oska chodi lahko, nedrhne staci vycistit dosadacie plochy osky a kluk, jemne ich namazat a zatiahnut kluky spät. Po vyjazde skontrolovat dotiahnutie. Ak su misky duralove rozobrat vycistit vsetky stycne plochy, zavity, namazat a poskladat.
Zle som sa vyjadril.Hasákom dáš dolu len pravú misku.Stalo sa mi to posledne,keď som dával dolu kľuky.Ľavú som zhodil a pri pravej som strhol závit na sťahováku a protizávit v otvore kľuky.Nakoľko pravá miska je s osadením,tak za to osadenie misku hasákom zachytíš.Ľavá miska už bola zhodená,preto nebolo treba vyvynúť vysokú silu a misku som nezničil.Ale to nie je podstatné,lebo cena plastových misiek nie je horybilná.
Rovnako aj nástroj som nazval nesprávne - neide o hasák,ale blicky.Sú užšie.
Inak,drotár,súhlasím so všetkým,čo si napísal.Snáď len toľko,že chlapa by som do servisu s pukaním asi stredu - neposielal.Pukanie môže byť inde (kľuka-štvorhran,riadidlá-predstavec,predstavec-vidla,sedlovka-sedlová trubka,sedlo-zámok sedlovej trubky).Treba všetky tieto spoje namastiť vazelinou.
Nech sa trápi.Nech sa naučí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
poradte pls
caw - zhoď stred a skontroluj,či sa oska otáča voľne,fajno.Ak áno,nič nerieš,len navazelinuj závity na miskách a na mufni,rovnako aj otvory na kľukách a dotykové plochy osky stredu,ktoré sú v kontakte s otvormi kľúk.Všetko s citom podoťahuj.
Páni,mohli by ste mi ešte podrobne popísať,ako "tam" chcete natlakovať vazelínu,či dokonca olej
//na spodu zvykne byt taka mala dierka tak tadial
P.S.: so žiadnou malou dierkou sa nezapodievaj.Ak je na spodku mufni,tak zrejme na odtečenie vody,ktorá by sa prípadne dostala do vnútra rámu.
//a ako dam naspat tie kluky
rozmyslal som uz aj nad tym
Podľa mňa v oske nie je problém.
Ako akože daš naspäť kľuky ??? Si robíš srandu? Dáš jednu kľuku na štvorhran - hups,no a potom to bude trochu napínavé,hlavne kam dáš tú druhú,ale po podrobnej analýze - hups aj druhú kľučku
Avšak ak to nezvládneš sám , tak kupuj novú , trebárs Kinex za cca. 9,- € . Servis vyjde viac .
Ale pukanie môže byť odinakiaľ ( lak na str. spojke , krivé čelo str. spojky , nasucho namontované závity osy alebo pedálov , dokonca vedia pukať aj zvary rámu , keď je pod zaťažením ... )
Všetko sa to dá riešiť - v dobrom servise Ti poradia ...
Naspäť to ide samo.Z toho nemusíš mať traumu.
Zle som sa vyjadril.Hasákom dáš dolu len pravú misku.Stalo sa mi to posledne,keď som dával dolu kľuky.Ľavú som zhodil a pri pravej som strhol závit na sťahováku a protizávit v otvore kľuky.Nakoľko pravá miska je s osadením,tak za to osadenie misku hasákom zachytíš.Ľavá miska už bola zhodená,preto nebolo treba vyvynúť vysokú silu a misku som nezničil.Ale to nie je podstatné,lebo cena plastových misiek nie je horybilná.
Rovnako aj nástroj som nazval nesprávne - neide o hasák,ale blicky.Sú užšie.
Inak,drotár,súhlasím so všetkým,čo si napísal.Snáď len toľko,že chlapa by som do servisu s pukaním asi stredu - neposielal.Pukanie môže byť inde (kľuka-štvorhran,riadidlá-predstavec,predstavec-vidla,sedlovka-sedlová trubka,sedlo-zámok sedlovej trubky).Treba všetky tieto spoje namastiť vazelinou.
Nech sa trápi.Nech sa naučí.
Tiež mi svojho času pukal predstavec a nakoľko sa tento pukot šíril po celej kostre,tak mi chvíľu trvalo,kým som na to kápol