Tak to Ti naozaj drzim palce s tym predajom za 39 €, ked nove stoja 28 €...
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-mtb/shimano-spd-pd-m530-naslapne-pedale.html
(aj ked jazdu v piesku este stale nenavidi)
Mam doma polovicku co ked sa so mnou zoznamila a videla ze mam na vsetkych bajkoch SPD tak to tiez silou mocou chcela. Moje argumenty, ze bude padat a bude to boliet kym sa nauci odignorovala (lebo kazdy, naozaj kazdy sa aspon par razy vykoti kym to vypinanie nedostane pod kozu a nerobi to podvedome automaticky). Na tajnasa si na druhy den kupila tretry aj pedale a musel som ich vecer nahodit. Po par vyjazdoch a niekolkych padoch uz nechcela bicyklovat. A ze jej mam tie "sk*rvene" pedale vymenit za "normalne". Moje argumenty, ze uz ma najhorsie za sebou a treba vydrzat boli opat oddignorovane... Teraz ma kvalitne platformy s pinmi a 5ten freerider boty k tomu a je spokojna.
Kazdopadne, moja rada pre teba je, ze bud to uz vydrz, zatni zuby a nauc sa na tych SPD jazdit, alebo sa na to vykasli a kup si poriadne platformy a k tomu vhodnu obuv a tiez budes spokojna. Polovicne riesenia su na hovno.
P.S.: jazdit s SPD po rovinke na ceste je jedna vec a jazdit s nimi v technickejsom terene je vec druha. Na ten technicky teren treba byt aj trochu lepsi cyklista. Ak je niekto slabší a ma problem udrzat balanc na korenoch v lese, nech sa na spd radsej vykasle.
P.S. 2: aj platformy maju svoje negativa. Jazvy na holeni a lytkach po ranach od pinov tiez nie su nic moc. Hlavne u dievčat.
No takto - ak si zvyknuta na platformy s pinmi, ktore sa Ti zabodnu do podrazky a topanka na nich drzi ako hluchy dvere (taketo pedale), tak na ani jednych z tych kombinovanych pedalov (A530, M324) Ti samozrejme tak drzat topanka nebude kedze nemaju piny. Ale urcite na nich bude drzat lepsie ako na tych plastovych adapteroch. Tie su urcene len na rekreacne jazdenie na asfalte a pod., nie do terenu.
Ale do tych A530 sa piny daju prinajhorsom dorobit ked by Ti nestacilo ako na nich drzi topanka a na tych M324 sa zas daju tie vystupky na klietke zabrusit do ostra tak, ze sa do klasickej podrazky zabodnu. Cize riesit sa to da vzdy. Tie A530 su podstatne lahsie, maju väcsiu plochu platformy a maju aj lepsi SPD mechanizmus, ktory nerobi problemy v blate a snehu, takze ja by som volil skor tie a prinajhosom tam tie piny dorobil keby to bolo velmi zle bez nich.
Problém mám z časti vyriešený, šikovné chalanisko v servise mi zrezal tie adaptéry, takže už ich mám nasadené. A s tým, že sa na tom seriózne bicyklovať nedá, máš asi pravdu, trochu sa mi šmýkalo, ale zajtra pôjdem otestovať do terénu. Konečne bez upnutej nohy
http://cykl.cz/item/zazracny-shimano-click-r
Ps:s tymi plastovými adaptermi sa seriozne bicyklovať nedá, to je tak do obchodu pre rožky, dosť sa to šmýka (moja skúsenosť)...