Mam rebu race a po fukani som zistil ze v pumpe je olej... Z toho mi vyplyva ze ten olej tecie cez ventil pri fukani... je to normalny jav alebo s tym treba ist do servisu?
Hi,I´d like to ask for a little help.I´ve been watching the videos on your website about changing the travel on the E*****n.I´m not interested in changing the travel,the thing I´m interested in is what kind of oil to put on the piston in the air chamber.In your video you´re suggesting 80-100W suspension oil,but I couldn´t find any oil like that.I´ve found 80W-90 oil,but that´s a gearbox oil and other suspension oils are 15wt max.
You´re right, the very thick oils are ty*****lly gear oils, but that´s OK. The oil is just for additional sealing in this case, so as long as the oil doesn´t damage rubber a gearbox oil is totally OK for this purpose. A ty*****l suspension oil is too thin for this. We recommend to use W80 as a minimum, but it also doesn´t matter if you have W 80 or W 100, so the gearbox oil you mentioned would be OK.
neviem co vam je smiesne...tento olej mi vazne doporucil Suntour,mozem poskytnut aj mail ako dokaz
ale jedna vec je zaujimava...na BF nikomu moje posty nevadia,s kazdym tam vychadzam v dobrom,len tu sa to neda
a ked sa tak strasne smejete zo mna,ze som primitiv kvoli tej gume,co som namocil do oleja,tak som to namocil len zo srandy
Citaj za sebou tie svoje prispevky a mozno pochopis preco je to tak ako to je.
ponoril som kusok gumy to toho mojho 80W oleja,zatial sa s nim nic vazne nedeje,takze dufam,ze bude setrny ku gume
sam Suntour mi tento olej doporucil,no doporucil mi 80W prevod.olej...ten je viskozitou porobny 10W motorovemu oleju,takze s tou hustotou asi nie som velmi daleko
Neviem ake mas skusenosti s negativnym posobenim oleja na gumu ( ja iba 30 ročne ) ale na to, aby si zistil aky vplyv bude mat dany typ oleja na gumu potrebujes min. pol roka a to na nu este musis posobit tlakom a imitovat patricny oter. Ak si to pisal zo srandy, tak tu mozno na rozdiel od BF ( nechcem nikoho urazit ) je seriozny info kanal, kde ti skusenejsi, ktory maju aj dostatocnu prax sa snazia tejto komunite relevantne poradit a nie iba trepat dve na tri. Ja len dufam, ze ten tvoj post necita ziadny mechanik, pretoze miesat dohromady vlasnost motoroveho a prevodoveho oleja dokonca s roznym W je dost komicke, ale v tvojom pripde tebe vlastne. Takze UPOZORNENIE : do vidlic v ziadnom pripade nepouzivajte ziadny prevodovy olej !!!!!!!!
drotar ak mas chut,mozes sa trosku pohadat s mechanikmi zo Suntouru,nie je to moj vymysel ja len porovnavam viskozitu RedRumu a prevodoveho oleja,obe su 80W;neporovnavam vlastnosti,to je samozrejme ine...Do Reby by som uz nemal tie gule dat prevodovy olej
S tebou sa nemam vobec chut hadat a ako tak citam ani uz debatovat. Ale podla tvojej teorie bude aj vypečeny olej z faširky pri dostatocnej viskozite vhodny na pouzitie do vidlic Pises tu ftakoviny, odvolavas sa na Santour a miesas oleje jeden s druhym ako čalamadu ( tvoj oblubeny )
A neklam tu verejne, ked v tomto poste si do vidlice nalial PREVODOVY OLEJpost368750.html#p368750
vypeceny olej z fasirky som nepovedal...precitaj si MTBR forum,kde pisu,ze RedRum a Fox Float Fluid je vlastne Torco olej a viskozitou su rovnake s 80W prevodovym olejom
Nie som pedagog, aby som ta tu vyucoval, ale uz som ti to raz napisal : Viacej citaj a menej pis. Moja posledna reakcia : hydraulicky, motorovy, prevodovy, transformatorovy a aj faširkovy olej pri tej istej viskozite maju uplne ale úúúúplne iné vlastnosti Takze si dopln medzery vo vzdelani, aby ta aj tu respektovali uzivatelia tohto fora. Inac tu budes furt len za ..........
co som sa docital a dopocul, tak viacero ludi pouziva prevodovy olej 80W namiesto Fox Float Fluid a to aj dlhodobo. A este som nepocul/necital, ze by niekto mal kvoli tomu problem s tesnenim. Tiez zvazujem, ze by som v pripade nudze pouzil tuto "zamenu".
Potvrdzujem. Som jednym z tych, co tiez pouzil v tlmici prevodovy olej prislusnej viskozity namiesto originalu a po dvoch rokoch pouzivania nebadam zmeny k horsiemu.
Je mi jasne, ze ak ches pouzit ako nahradu original oleja, olej s viskozitou 80W musis pouzit prevodovy olej, pretoze motorovy sa robi max 60W. Kedze nepoznas vlastnosti prevodoveho oleja ( vo vstahu ku gumenym sučasťam vidlice )a aj z dovodu maleho mnozstva, ktore potrebujes nieje dovod nad experimentovanim. V principe je mi fuk, co si do vidiel lejete, ale z popisanych dovodov tych 5 ml Redrumu ma financne nezrujnuje a mam zaruku ze sa s vidlou pocas pouzivania nic neudeje. Z praxe viem, ze nevhodny olej dokaze po pol roku posobenia urobit z gumy beztvarnu žuvačkoidnu hmotu. Samozrejme to nepovazujem za pravidlo, ale z hore spomenutych dovodov nebudem riskovat poskodenie tesneni. A preto z tychto dovodov, ( na rozdiel od windproga ) by som si nedovolil nikomu odporucat taketo nahradne riesenie.
Z praxe viem, ze nevhodny olej dokaze po pol roku posobenia urobit z gumy beztvarnu žuvačkoidnu hmotu.
By si neveril, co dokazala spravit pitna voda s gumenou membranou mojho vykurovacieho kotla. Urcite zalezi na druhu pouzitej gumy. Netvrdim, ze nahradit original olej prevodovym olejom je vhodne, ale nie nemozne. Tymto to nepovazujte za odporucanie. Vo vidlici pouzivam neoriginalny tlmicovy olej (Repsol, Castrol) a tieto si dovolim odporucat dalsim.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale jedna vec je zaujimava...na BF nikomu moje posty nevadia,s kazdym tam vychadzam v dobrom,len tu sa to neda
a ked sa tak strasne smejete zo mna,ze som primitiv kvoli tej gume,co som namocil do oleja,tak som to namocil len zo srandy
sam Suntour mi tento olej doporucil,no doporucil mi 80W prevod.olej...ten je viskozitou porobny 10W motorovemu oleju,takze s tou hustotou asi nie som velmi daleko
A neklam tu verejne, ked v tomto poste si do vidlice nalial PREVODOVY OLEJ post368750.html#p368750
By si neveril, co dokazala spravit pitna voda s gumenou membranou mojho vykurovacieho kotla. Urcite zalezi na druhu pouzitej gumy. Netvrdim, ze nahradit original olej prevodovym olejom je vhodne, ale nie nemozne. Tymto to nepovazujte za odporucanie. Vo vidlici pouzivam neoriginalny tlmicovy olej (Repsol, Castrol) a tieto si dovolim odporucat dalsim.