Zanedlho musim kupit novu retaz, kedze uz mam takmer 2000km a pri merani uz retaz dosahuje mieru, pri ktorej by sa mala vymenit. Teraz mam Shimano CN-HG53 ale chcel by som skusit nejaku sramku s powerlinkom, myslite ze Reťaz SRAM PC 951 sa oplati kupit? za 550,- radsej tuto sramku alebo nejaku inu shimano v podobnej cene? ...jazdite niekto tuto retaz, respektive jazdili ste a po kolko km sa vytahala? dik moc
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
a myslim ze v poho ti staci za 500 retaz. ked ju davas casto dole z bajku ber sramku, alebo aspon kup rychlospojku, ked nie tak to mas jedno ci sram alebo shimano
a myslim ze v poho ti staci za 500 retaz. ked ju davas casto dole z bajku ber sramku, alebo aspon kup rychlospojku, ked nie tak to mas jedno ci sram alebo shimano
no, takmer 2000 bez 200
no, takmer 2000 bez 200
ked sa roztrhne tak je rozpojena nie? naco ti je rychlospojka?
mne skor ide o to, ze uz ked je na case menit retaz, tak by som tam chcel dat nieco co by mi vydrzalo kusok viacej ako tato retaz co mam teraz, a pocul som ze sramky su vraj kvalitnejsie, akurat nikde som nevidel nejaku taku sramku na 9 kolo co stoji cca 500sk bez rychlospojky...preto neviem aku retaz si vybrat, ci tu sramku alebo tu istu co mam teraz za 500...
mne skor ide o to, ze uz ked je na case menit retaz, tak by som tam chcel dat nieco co by mi vydrzalo kusok viacej ako tato retaz co mam teraz, a pocul som ze sramky su vraj kvalitnejsie, akurat nikde som nevidel nejaku taku sramku na 9 kolo co stoji cca 500sk bez rychlospojky...preto neviem aku retaz si vybrat, ci tu sramku alebo tu istu co mam teraz za 500...
Kupis aj stram 971 za cca 650SK a to aj v kamennych obchodoch, na webe urcite este lacnejsie. Ale ziaden zazrak to tiez nieje, mne osobne vydrzi cca 1500KM ale kedze na to dlabem tak ju menim tak po 2000Km.
ale jedno je iste sram je lepsia ako shimano lebo som ani jednu sramku este neroztrhol a shimano uz niekolko krat
Je, ale nevidim v tom problem, sak ja mam 8-kolecko.
nie vsetko zavisi od poctu km, ale aj od sposobu jazdy - zatazenia (pouzivania vacsich/mensich prevodov)
aha. mna zmiatlo ze si mal pred tym 9 rychlostnu hg-53
tak teraz mi uz vazne poradte:
Sram PC 951 alebo Shimano HG 53 ?
aha. mna zmiatlo ze si mal pred tym 9 rychlostnu hg-53
Kurnik, som sa sekol, teraz sa kukam ze som mal CN-UG50. To bola retaz ktora tam bola od vyroby.
Viem ze zalezi od vela veci. Divne ze tak dlho drzala, lebo som sa o nu nejak extra nestaral. Necistil som ju kartacikom alebo v pracke, len som ju obcas mazal obycajnym olejom. Ale zas je pravda ze nejazdim takmer vobec po blate, a vtedy urcite ziadne.
tak teraz mi uz vazne poradte:
Sram PC 951 alebo Shimano HG 53 ?
Ja by som bral SRAM. Ale zalezi aj na tom aku mas kazetu, ja mam SRAM, keby mam shimano tak rozmyslam aj o shimano retazi... Neviam nakolko je to pravda, ale shimano retaz vraj SRAM kazete dava dost zabrat - co sa tyka zivotnosti kazety...