http://www.chainreactioncycles.com/sk/en/rock-shox-sektor-rl-dual-position-coil-forks-2013/rp-prod85087
Mam 4 roky staru vidlu a nejak to prestava fungovat:
Rock Shox Revelation Team Air U-Turn 120-150 mm, 20 mm maxle osa (2010)
uz bola aj v Suspensionclinic, ale po pol roku opet pada max zdvih na 130 a nejak cudne to pracuje, akoby sa pri jazde zasekavala.
Kedze sa chcem vyhnut niecomu, co nebude fungovat skusim ci ma niekto skusenosti so Sektorom.
Aku podobnu spolahlivu vidlu ma Fox ? /120-150/
Da sa vyriesit nejakym medzikusom prechod z 20 mm pevnej osi na 15 mm ?
Náboj Hope sa my nechce menit.
Dakujem za odpovede.
Na DPC systém som ešte nevidel sťažnosti, aj keď to už nejako nesledujem
Tu je ten Sektor za lepšiu cenu
http://www.gocycle.de/a.php/shop/gocycle/lang/x/a/26117/
Iná vidlica so zmenou zdvihu v podobnej kategórii
http://www.actionsports.de/de/Komponenten/GabelnDaempfer/Federgabeln/Marzocchi-2012-44-LR-Switch-TA-QR15-150-120mm-schwarz::45248.html
Mozno lacnejsie riesenie ako nova vidla by mohlo byt vykuchanie Air U-turnu a jeho nahradenie pruzinou zo Sektora. Je tam sice problem s expanznym dorazom, ale aj to sa da doriesit.
Pozeram, ze aj ty mas tu Rock Shox Revelation Team Air U-Turn 120-150 mm, 20 mm maxle osa. Mas ju uz prerobenu s pruzinou zo Sektora, alebo ti povodna este dobre funguje ?
Problem s expanznym dorazom som okaslal skratenim plunzra pruziny o cca 1 cm. Druha moznost je vzdat sa tlmenia s HS expanziou a dat original tlmenie zo Sektora (mam zvysne). A posledna moznost je vyriesit expanzny doraz v originalnom tlmici RVL, ale to je komplikovane.
Viac sa docitas tu.
Este jedna otazka. Ked teda kupujem novu pruzinovu vidlu, kupujem macku vo vreci, alebo pri kupe zadavam svoju vahu ?
Vdaka za cenne informacie.
Edit: okrem hmotnosti a stylu jazdy ovplyvnuje vyber pruziny aj geometria biku, ktora ovplyvnuje rozdelenie hmotnosti medzi predne a zadne koleso.
Inak ta uprava so zrezanim plunzra je jednoducha. Len vyhadzes vnutornosti z lavej nohy a vrazis tam pruzinu. That's all.
"Ono nestačí vymeníť len strunu.
Ak tam chcete tento systém zmeny zdvihu tak k nemu je potrebná ešte výmena tlmenia, bohužiaľ za horšie.
http://de.hollandbikeshop.com/sram/rockshox/rockshox-gabel-teil/rockshox-dampferkit/rockshox-sektor-mc-rebound-d-mpfersatz-130-150mm-federweg/
Takze teraz neviem, to mi asi Susp-Clinic ponuka to tvoje druhe riesenie, ktore si ty zavrhol. Vlastne neviem preco. Z tej vasej diskusii na bike.forum.cz, som to nepochopil.
Neviem co je to ten plunzer, ktory mam skratit, to je ta spodna kovova tycka ?
Spominane druhe riesenie je vymena tlmenia z RVL za tlmenie zo Sektora. Vyhodou je, ze vyriesis problem s expanznym dorazom. Nevyhodou je, ze prides o HSE (vysokorychlostnu expanziu), ktora je v RVL, ale nie je v Sektore. Otazka je, ci ti bude HSE chybat alebo nie. Ak ano, tak toto riesenie nemozes pouzit, ak ti chybat nebude, tak je to 100% funkcne riesenie na prerabku.
Ty si tento problem riesil pred vyse rokom, takze to mas dobre odskusane aj v reale. Ostal si teda pri tom rieseni odrezat len 1 cm z plunzra zltej pruziny a vsetko to doteraz funguje podla tvojich predstav ?
Co sa tyka fungovania, so starym ramom som bol 100% spokojny, teraz je to trochu horsie. Ale to je sposobene tym, ze sa mi mierne zmenila geometria a dostal som sa presne na hranu medzi zltou a cervenou pruzinou (alebo som zacal inak jazdit). Ale nie je to az take zle, aby ma to donutilo otestovat cervenu pruzinu. Mozno teraz, ked budem mat zimnu hmotnost.
Budem to zatial riesit vlastnymi silami len s tou pruzinou, ale az v zime. Zatial este trochu pojazdim na zdvihu 125 mm. Keby to nefungovalo pridam tlmenie zo Sektora.
Dakujem ti, velmi si mi pomohol. Kupovat ten novy Sektor by bolo zbytocne. Takto mozem mat Sektor lacnejsie a navyse s 20 mm osou.
vraciam sa po dlhsom case k tejto teme a mam otazku ci si vymenil tu Sektoracku zltu pruzinu za cervenu ? Idem ju kupit a tiez mam dilemu zlta-cervena.
Po vymene pruziny v Revelation sa zdvih meni plynulo otacanim tej kridlovej skrutky hore na vidle, alebo nejak inak ?
Dakujem za odpoved.
[email protected]
Zdvih sa nemeni plynule, uz z nazvu vyplyva, ze su to len dve polohy - maximalne vysunuta alebo znizena. Znizenie dosiahnes tak, ze otocis packu a zatlacis vidlu do zdvihu a zostane znizena. Naspat ju dostanes otocenim packy spat a prepruzenim, cim sa dostane na plny zdvih.
Pri vybere tuhosti pruziny musis vziat do uvahy, ze na zmenu zdvihu ju musis dostat asi do 1/2 zdvihu.
Este ma napadlo:
Po vymene za pruzinu, nastavovanie nejakych parametrov dofukovanim odspodu teda uplne odpadne ?
Idem kupovat zltu.
Nech nezerem.