medzi tymito dvomi som sa rozhodoval aj ja. Zvitazila Magura kvoli cene, ktorej sa nedalo odolat (matt ) a obavam o karbonovy monokok krku a korunky u Sida.
Tiez nie som nadseny z karbonu na takom mieste, ale ludia ju jazdia a problemy nie su. Recall ziadny. Zato Magura sa s Durinom teda nevyznamenala: post293069.html#p293069.
EDIT:
1. Ja osobne by som nesiel ani do jednej z tychto konkretnych dvoch, ale do druheho SIDu v poradi.
2. Magura je hnusna.
roman: Vsak ja viem, ale "poradek" musi byt a fakty sa nemaju zamlcovat. Vyber ovplyvnuju rozne veci. Napr. ani Easton by som si na bajk nedal kedze mal v poslednom obdobi 2 recally. To vsak neznamena, ze tvrdim, ze Magura abo Easton su zle znacky. Len u mna osobne to zavazi pri rozhodovani.
hustic: Pisal som, ze ak RS, tak ja osobne by som volil druhy najvyssi model od SIDu, ale to len z mojej neodovodnenej obavy pred karbonovym krkom (proste v to nemam zatial taku doveru, nic viac). V principe zavisi len od vkusu a Tvojho nazoru co zvolis - chybu nespravis so ziadnym modelom od ziadneho vyrobcu - hlavne musis s tou volbou byt stotozneny a spokojny Ty, nie niekto iny.
Marzocchi Corsa 2011, ale cenu netusim asi lacna nebude
tmax .. kedy vazila race vidla od Marzocchi tonu ? Pokial viem, dokonca v casoch RS SID, ktora mala 28mm nohy a zdvih uchvatnych 63mm existovala MZ s 30mm nohami, 100mm zdvihom a vahou ako SID.
jezus: to je pravda .. niekde som vystrachal, ze okolo 650e stoji
ale Lubo, vozil som RS SID Race (Dual Air) so spagetovymi nohami v r. 2003. Ta vidlica mala realne pod 1200g. Ukaz mi Macochu z toho roku, ktora mala obdobnu vahu.
Ina vec je, ze sa krutila uz pri pohlade na rozbity teren...
Krutenie SIDa? It's not a bug, it's a feature. Ktora ina vidlica kopiruje povrch v 3D a uhyba najväcsim prekazkam? Lepsiu trakciu uz ziadna ina asi nikdy nebude ponukat.
tmax: 1520 a 1460g nepovazujem za relevantny vahovy rozdiel. Karbonove Pejsky neberiem do uvahy (aj tak tie ultralight maju 28mm nohy). Corsy maju titanovy mostik. A k tomu okrajovemu, hmm .. MZ robi hlavne AM/EN/FR/DH vidlice , takze race vidlice su z toho pohladu cele okrajove
Ono takto .. ja som nechcel tu rozduchat gramarsku flamewar .. chcel som len poukazat na to, ze Marzocchi je automaticky zamietana, ze je tazka, a to len preto, ze MZ ma divnu politiku vidlicovu, lacne modely predava s ocelovym krkom, zavodne vidlice ma vzdy v ponuke len 2-3 (to su tie okrajove ), FR vidlice mavaju casto bud zosilovane nohy alebo ocelove a 2 pruziny, takze su citelne tazsie ako ine .. ludia pozeraju len a len na vahu, pricom mozem povedat, ze je lepsie mat o 200g vidlicu tazsiu ale aby bola pevna (v zmysle pevnosti) a chodila poriadne. Nechcem teraz obhajovat ani MZ, ani ziadnu inu firmu, len ze znizovanie vahy casto byva na ukor niecoho (nielen penazenky). Niektore veci nejde odlahcit (bez zmeny matrosu) bez citelneho dopadu na zivotnost, alebo pevnost, ci vahovy limit. Ale to som sa len tak zamyslel nad nesmrtelnostou chrusta
M nemá poslední 4roky, od přechodu na 32mm nohy, konkurence schopnou chrtí vidlici, takže je bezpředmětné ji řešit, možná model 2011 něco změní, ale to nikdo ještě neví.
Maruška model 2008 Corsa WC na zavodního chrta katastrofa .-( a v testech taky nic moc výsledky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT:
1. Ja osobne by som nesiel ani do jednej z tychto konkretnych dvoch, ale do druheho SIDu v poradi.
2. Magura je hnusna.
hustic: Pisal som, ze ak RS, tak ja osobne by som volil druhy najvyssi model od SIDu, ale to len z mojej neodovodnenej obavy pred karbonovym krkom (proste v to nemam zatial taku doveru, nic viac). V principe zavisi len od vkusu a Tvojho nazoru co zvolis - chybu nespravis so ziadnym modelom od ziadneho vyrobcu - hlavne musis s tou volbou byt stotozneny a spokojny Ty, nie niekto iny.
A myslis ze SID WC je lacny?
jezus: to je pravda
Ina vec je, ze sa krutila uz pri pohlade na rozbity teren...
http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-xc/128210/sid-xx.html
edit k tomu, ze race vidlice od MZ vazili tonu:
Maraton 2002 : 100mm/30 vaha 1540g (+navarky)
Maraton 2003-5 : 100mm/30 vaha ~1700g (+navarky)
Maraton 2006 : 100-120mm/30 vaha 1650g (+navarky)
Corsa WC 2007 : 100mm/32 vaha 1520g (bez navarok)
2008-2009 radsej vynechavam .. to pokaslali imho cele
2010 neviem
2011 Corsa RC 80-100-120mm/32 vaha cca 1450g (bez navarok)
To je jedno, Ľubo, vždy sa dajú nájsť aj okrajové modely. Ale nič to nemení na fakte, že oproti konkurecii boli (sú?) Corsy ťažšie.
Maruška model 2008 Corsa WC