Zas neprehanajte - oboje tie brzdy su OK. V principe je asi jedno ktore, ale ja by som bral Shimana (Shimana poznam a viem co od nich cakat, Magury nepoznam).
Mám podobný Haibike aj s podobnou výbavou ako sa chystáš kúpiť (Haibike Edition RC,2009). Sú tam Magura Julie a zatiaľ som s nimi nemal žiadne problémy. Nie sú to najsilnejšie ani najkusavejšie brzdy, ale za tú cenu sú OK. Nenajazdím veľa ročne km, nie som ani nejaký agresívny jazdec takže na moje jazdenie bezproblémovo vyhovujú. Slabšie brzdenie som zistil len počas dlhšieho zjazdu z Martiniek a z Mažiarok a to nie som žiadne orezávatko, do 90 kg mi veľa nechýba.
Zatiaľ som s nimi nemal absolútne žiadne problémy. Nebolo ich treba odvzdušňovať ani nič. Jediný problém z brzdami som mal prihnutý kotúč po lete cez riaditká. Ten v servise vyrovnali, trochu doštelovali polohu prasaťa a zase fungujú bez problémov. Určite je kopec lepších bŕz, ale za tú cenu fungujú bezproblémovo aspoň u mňa. Jediné čo mi trochu lezie na nervy, tak že niekedy pískajú.
Jazdil som Shimano LX - starší model. Brzdy síce boli úplne bezproblémové no účinok, dávkovateľnosť a výkon nič moc. Pripisujem to organickým platničkám. No ak som tam dal metalické platničky brzdy nehorázne rezonovali... Potom som mal model XT 2009, tam bol výkon o niečo lepší, no vzhľadom k tomu že som vtedy už mal vyskúšané aj Avid Elixir CR zdal sa mi výkon XT mizerný čo bolo najhoršie, pri dlhšom zjazde sa prehrievali tak že tvrdla páčka. CR som vymenil za R a som maximálne spokojný.
Magury majú dvaja kamoši, obaja model Louise... nepáči s ami na nich dlhý chod páčky, tvar a ergonómia páčky ...ovládateľnosť a brzdný výkon sa mi zdá byť podobná ako na tých XT. Určite to nie sú zlé brzdy, no ja som za Avid a aj prípadný doplatok. Z môjho pohľadu sú to jednoznačne najlepšie brzdy a myslím že to nei je len môj názor ..potvrdilo sa to aj v rôznych testoch že Avidu sa proste rada Elixir vydarila.
No a rozdiel medzi modelmi 5 - R - CR je len v ovládacích prvkoch. Výkonom sú na tom veľmi podobne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.kubicasport.eu/produkt/2276/Haibike-Edition-XT--2010---Magura-Julie--Super-cena!/
Toto je tiež slušné,sice je tam kúsok horšia výbava,ešte aj od sramu,ale brzdy sú super.(jazdil som)
http://kellysbike.com/index.php?id=sk_product&product_id=24434&countries_id=189&countries_name=sk&cat_id=269&subcat_id=271
Magury majú dvaja kamoši, obaja model Louise... nepáči s ami na nich dlhý chod páčky, tvar a ergonómia páčky ...ovládateľnosť a brzdný výkon sa mi zdá byť podobná ako na tých XT. Určite to nie sú zlé brzdy, no ja som za Avid a aj prípadný doplatok. Z môjho pohľadu sú to jednoznačne najlepšie brzdy a myslím že to nei je len môj názor ..potvrdilo sa to aj v rôznych testoch že Avidu sa proste rada Elixir vydarila.
No a rozdiel medzi modelmi 5 - R - CR je len v ovládacích prvkoch. Výkonom sú na tom veľmi podobne.