zdravim,chcel by som sa opytat ,ze ci je nejaky rozdiel medzi klukami Shimano Deore FC-M542 a vyssou radou napr Shimano SLX FC-M660okrem vahy,zaujma ma hlavne pevnost,kedze ich chcem na HT FR,resp. ci sa mi oplati dolozit na SLX ?
Ď
najvyssi prevodnik z nich pojde dole a namontujem "rokáč"
Som videl desiatky ľudí čo jazdili na DH XTčka! Ale SLX to v živote, to sú kľuky na chrtenie ... kks zahoď ten katalóg radšej.
EDIT ... ešte ma napadlo: Rockring na SLXách dávajú asi na XC aby si maratónisti s obtiahnutými gaťami nezadrhávali tieto gate do najväčšej pílenky, tak či onak aj tak už je v móde dvojpíla.
Nehovorím že sa nedá jazdiť hocičo na hocičom, ale nejaké oficiálne doporučenia výrobcu proste existujú. Či sa tým niekto bude riadiť alebo nie je druhá vec. Každý má vlastný rozum. Asi...
Ehm, na všetky tieto hlášky by som mohol citovať stále dokola ten istý post čo predtým. To ma moc nebaví
Zhoď alebo nahoď si čo chceš. Máš vlastný rozum.
Chápeš?
Tu ide o to, že až moc pozeráš do toho katalógu, pozri si čo sa montuje na biky a kto čo jazdí. Prídeš na to že aj tie Deore toho dosť vydržia a hádať sa že 542ojky nie su Deore kôli tomu, že tam je iný materiál píly ...
niekedy je lepšie radiť sa skúsenosťami ako katalógmi. Napr. vidla sa nefúka podľa tabulky ale podľa SAGu a pod.
No, ked na slx date hlinikovu strednu pilu, tak budu vazit tolko co XT .. je tam minimalny rozdiel v hmotnosti, ale v cene vacsi.
1. pripocitaj si k cene SLX cenu serioznej Al strednej pily
2. ano, po vymene budu vazit cca rovnako, ale zivotnost ocelovej strednej pily na XT bude omnoho vyssia
a odkaz pre boba: zivot je o inom nez o katalogoch, snad raz pochopis...
Drotár: asi máš starý katalóg. V 2009 je tabuľka a tam sú všetky sady od tourney po xtr. A je v slovenčine...
Info z http://www.shimano.com a kedze polsky rozumiem viac ako anglicky tak som si dovolil pouzit polsku verziu stranky
A ten katalog je velmi zabavne citanie že vraj " Všetky terény, minimálne skoky a minimálne pády " takze UWAGA s uvedenymi komponentami padajte minimálne
Podla katalogu som zistil že na zaklade štýlu a zdvihu bike musim preskladat z SLX na Deore alebo v horsom ( alebo lepšom ) pripade na XT alias XTR Čo je to vlastne za katalóg šak to lepší jak Roháč
Lapierre, jezus, drotár...:
Ahoj chlapi. Skúsim to napísať ešte raz a pomaly.
Shimano má doporučenia ktorá sada je na aké použitie určená. Asi majú na to nejaké dôvody a je dosť možné že komponenty z jednej sady sú odolnejšie ako komponenty z inej sady. Nikdy, NIKDY som nepísal, že si máš nájsť v katalógu štýl ktorý jazdíš a podľa toho si nahodiť komponenty. (ako sa mi to tu niektorí mládenci snažia podsúvať ) Naopak, VŽDY som písal, že každý má vlastný rozum a nech vozí čo chce. Ja to tak napríklad robím.
Možno tomu nebudete veriť, ale napríklad aj RockShox má katalóg a v ňom doporučenia, ktorá vidla by sa mala na čo používať.
A podobne napr. Easton, DT, Mavic, FSA... a asi skoro všetci.
(Môžete stým nesúhlasiť, môžete protestovať, môžete verejne páliť katalógy... ale to je tak všetko čo s tým môžete urobiť. )
To neznamená že daný komponent musíš používať na účel, na ktorý bol navrhnutý a vyrobený. Kto má vlastný rozum, môže ho použiť a urobiť tak jak myslí že je to správne.
A v skutočnosti to nikto nekontroluje a nedostaneš pokutu za to, že máš komponent mimo doporučeného typu...
OMFG. Vidla a kluky? To nemozes porovnavat. SLX/XTR ky sa davaju aj na fr biky, ale reba nie. Vidla a sada sa nemoze porovnavat. Radenie nieje viac namahane na fr ako na xc. Zato kolesa, ram, vidla, rajdy... su omnoho viac namahane a nemozno ich zamienat (XC/FR)!
fuuuu,ale tu toho je...Ďik
povodne som rozmyslal nad Truvativ Ruktion,ale HTII sa mi javi ako lepsie riesenie
+nasiel som toto Shimano Deore FC-M545 Deore su 170mm dlhe a co mi vyhovuje najviac maju 36 pilu a aj ten rokac
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT ... ešte ma napadlo: Rockring na SLXách dávajú asi na XC aby si maratónisti s obtiahnutými gaťami nezadrhávali tieto gate do najväčšej pílenky, tak či onak aj tak už je v móde dvojpíla.
Nezahodím, sorry.
Už chápeš?
Zhoď alebo nahoď si čo chceš. Máš vlastný rozum.
Chápeš?
niekedy je lepšie radiť sa skúsenosťami ako katalógmi. Napr. vidla sa nefúka podľa tabulky ale podľa SAGu a pod.
Btw. Som za SLX.
Hmm, zaujimave rozdelenie. All Moutain - tazky teren, Freeride - jazda dole kopcom
velmi pekny vymak. To co si uviedol. Paci sa mi to, ako niekto zisti, ake je jednoduche zarobit:)
1. pripocitaj si k cene SLX cenu serioznej Al strednej pily
2. ano, po vymene budu vazit cca rovnako, ale zivotnost ocelovej strednej pily na XT bude omnoho vyssia
a odkaz pre boba: zivot je o inom nez o katalogoch, snad raz pochopis...
A ten katalog je velmi zabavne citanie
Podla katalogu som zistil že na zaklade štýlu a zdvihu bike musim preskladat z SLX na Deore
Shimano má doporučenia ktorá sada je na aké použitie určená. Asi majú na to nejaké dôvody a je dosť možné že komponenty z jednej sady sú odolnejšie ako komponenty z inej sady. Nikdy, NIKDY som nepísal, že si máš nájsť v katalógu štýl ktorý jazdíš a podľa toho si nahodiť komponenty. (ako sa mi to tu niektorí mládenci snažia podsúvať
Možno tomu nebudete veriť, ale napríklad aj RockShox má katalóg a v ňom doporučenia, ktorá vidla by sa mala na čo používať.
A podobne napr. Easton, DT, Mavic, FSA... a asi skoro všetci.
(Môžete stým nesúhlasiť, môžete protestovať, môžete verejne páliť katalógy... ale to je tak všetko čo s tým môžete urobiť.
To neznamená že daný komponent musíš používať na účel, na ktorý bol navrhnutý a vyrobený. Kto má vlastný rozum, môže ho použiť a urobiť tak jak myslí že je to správne.
A v skutočnosti to nikto nekontroluje a nedostaneš pokutu za to, že máš komponent mimo doporučeného typu...
povodne som rozmyslal nad Truvativ Ruktion,ale HTII sa mi javi ako lepsie riesenie
+nasiel som toto Shimano Deore FC-M545 Deore su 170mm dlhe a co mi vyhovuje najviac maju 36 pilu