zdravim,chcel by som sa opytat ,ze ci je nejaky rozdiel medzi klukami Shimano Deore FC-M542 a vyssou radou napr Shimano SLX FC-M660okrem vahy,zaujma ma hlavne pevnost,kedze ich chcem na HT FR,resp. ci sa mi oplati dolozit na SLX ?
Ď
najvyssi prevodnik z nich pojde dole a namontujem "rokáč"
aky je prosim ta rozdiel medzi MTB Cross Country Cross Country a MTB Cross Country?
2 epo: na fr skor tie posledne co si teraz postol ako slx. rozdiel podla mna nebude velmi citelny a do slxiek by si musel este aj odmontovavat a namontovavat tu vec co tam ty chces... rokac ci co to je a usetris cca 20-30 eur co je predsa len dost
ano,len tie uz stoja 3150CZK,a tie "akoze" Deore Shimano 1800CZK
volaco v tom bude,ale kedze niesom samostatne zarobkovo cinna osoba,tak uprednostnim usetrene pred hlinikovym prevodnikom atd....
OMFG. Vidla a kluky? To nemozes porovnavat. SLX/XTR ky sa davaju aj na fr biky, ale reba nie. Vidla a sada sa nemoze porovnavat. Radenie nieje viac namahane na fr ako na xc. Zato kolesa, ram, vidla, rajdy... su omnoho viac namahane a nemozno ich zamienat (XC/FR)!
Kĺuky na FR sú imho viac namáhané jak kľuky na XC. Ale to je iba môj názor, FR nejazdím.XTR kľuky som na FR biku zatiaľ nevidel, ale to neznamená že sa nevozia. Väčšinou vídam Truvativ alebo slx dvojplacku.
mar_tin: ano, o tomto viem. Ale myslel som že je to enduro a dolekopcom ľahučké DHčko.
Ale keď má majiteľ dobrú techniku a cyklistickú váhu, tak s XTRkom nejaké gramy ušetrí.
Osobne sa mi kombinácia XTR+rockring moc nepáči, ale to je subjektívne.
1. pripocitaj si k cene SLX cenu serioznej Al strednej pily
2. ano, po vymene budu vazit cca rovnako, ale zivotnost ocelovej strednej pily na XT bude omnoho vyssia
Zivotnost Shimano ocelovej pily je nizsia ako hlinikovej. To uz by si mohol vediet, nebajkujes prvy rok .. cenovy rozdiel tam sice je .. ale ... je maly .. raz si treba uvedomit jednu vec .. dnes to plati 2x viac ako pred 2 rokmi, 4x viac ako pred 4 rokmi a 10x viac ako pred rokmi 10x .. veci firmy nevyrabaju preto,aby vydrzali .. vyrabaju sa tak, aby si to musel menit co najcastejsie ... najlepsie, ked maju vecicky 10 *****, preco sa to poserie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
aky je prosim ta rozdiel medzi MTB Cross Country Cross Country a MTB Cross Country?
2 epo: na fr skor tie posledne co si teraz postol ako slx. rozdiel podla mna nebude velmi citelny a do slxiek by si musel este aj odmontovavat a namontovavat tu vec co tam ty chces... rokac ci co to je
Ok. Ďakujem.
volaco v tom bude,ale kedze niesom samostatne zarobkovo cinna osoba,tak uprednostnim usetrene
Kĺuky na FR sú imho viac namáhané jak kľuky na XC. Ale to je iba môj názor, FR nejazdím.XTR kľuky som na FR biku zatiaľ nevidel, ale to neznamená že sa nevozia. Väčšinou vídam Truvativ alebo slx dvojplacku.
Tak, tak. Je to non-series
http://cycle.shimano-eu.com/publish/content/global_cycle/en/nl/index/products/mountain/non-series_components.html
aha ano uz si spominam ze aj tie tu uz boli postnute... no ked som to prepocital tak ho to vyjde o nejakych 40 eur drahsie (podla dopravy z ciech)
2 bob:
Porovnaj si kolónky Charakter jazdy a Štýl bicykla. Tam sa ti to chlapci ázijskí snažia vysvetliť...
Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých to slovo na P pohoršilo.
Ale keď má majiteľ dobrú techniku a cyklistickú váhu, tak s XTRkom nejaké gramy ušetrí.
Osobne sa mi kombinácia XTR+rockring moc nepáči, ale to je subjektívne.
2. ano, po vymene budu vazit cca rovnako, ale zivotnost ocelovej strednej pily na XT bude omnoho vyssia
Zivotnost Shimano ocelovej pily je nizsia ako hlinikovej. To uz by si mohol vediet, nebajkujes prvy rok
SLX sú duté, Deore nie
SLX = najlacnejšie dobré kľuky