ak neriesis vahu, tak super volba. Klietka je super, opora pri nezacvaknuti a samocistenie od bordelu v poriadku. Vychadzaju z PDM-540.
Pokym som nezacal riesit hmotnost biku, tak som ich k plnej spokojnosti vozil.
ja mam tie m647, zatial som s nimi max spokojny, klietka vydrzala aj tvrdsie udery. Je trocha poskriabana ale inak ako nova. Tiez tu klietku pouzijes ak ides zjazd a zapnutie tretry mozu byt velmy nebezpecne v niektorych usekoch. Cize celkovo pedale mozem doporucit.
na AM idealne SPD-ecka... jazdim ich, plna spokojnost, slusne cistenie v blate, klietka poskytne istu oporu aj ked zrovna nenacvaknes, ale flatom sa to samozrejme nevyrovna... a chce to boty s makou gumou na podrazke, ak na to pouzijes tvrde chrtacke tretry, tak ti na tej klietke nebudu drzat ani prd
tak tak,boty napríklad Shimano DX,661 Filter SPD alebo Mondraker 4Ride...
k pedálom:dlho som jazdil DX 636,staré,ale jaré..akurát že mechanizmus sa z blatom moc
nemusel(ale ako pozerám,tie nové majú už otvorenejší systém)
nedávno som si kúpil ale Crankbrothers Acid,a sú neporovnateľne lepšie,voľnosť v priečnom pohybe je "skoro" ako na platforme,tam kde som predtým pre istotu Shimaná vypínal(napr. zavreté klopky),CB len "natočím" nohu a idem ďalej(pričom je stále zapnutá)...
s blatom žiaden problém,navyše sú lahké(aj keď váhu nerešiem,cca. 200g/ks)
treba si ale zvyknúť že na CB:
-sa nedá noha vytrhnúť z pedálu kolmo hore(resp. nie tak ľahko ako na DX)...
-spomínaná voľnosť tretry,kde DX vypínalo,CB má ešte velkú pohybovú rezervu...
-neistota vypnutia,pri vypínaní Shimano vydalo prenikavý zvuk,CB nič nie je počuť a ani cítiť...
a netuším ako CB vypína pri pádoch,ale nejak to ani nechem tušiť (myslím že to bude bolestiejšie) narozdiel od DX,kt. sa vyplo lahučko...ako keby ani SPD nemáš,proste si len padol
no teraz mi zacal lavy pedal pukat jak slak...pri kazdom zoslapnuti maju mozno 150km najazdych a neviem co stym. pripada mi to ze sa tam spravila vola vnutri -to iste mi robili 485.
Su to najskor konusy v pedali... toto zazivam aspon raz za sezonu na SPD-M 545. Treba vybrat osku a premazat/dotiahnut/zafixovat tu koncovu matku lepidlom a jazdit spokojne dalej. Je to drina serkat sa s tymi pol-milimetrovymi gulickami ak to komplet cistis....
tak dotiahol som ho v kluke dal na spoj o kruzok kluka trochu vazeliny a uvidim co to spravi..ja mam aj 520 a tam som za 4roky konusy ani raz nerozoberal stale idu ako nove...
ono vyzera to ze to bol nestastny zavit ta vola sa mi ta trosku zdala ale este som myslel ze to mohal robit ta umelohmotna klietka natu ked som zatlacil tak ta mala volu a trosku sa pohla ale nastastie to teda stacilo len dotiahnut .len snad sa mi nepotentoval zavit v kluke ked som natom isiel par km s povolenim..
tak som nakoniec tieto pedale kupil ale zatial som velmi sklamany. mam tretryMT21 a po zacvaknuti neposkytuje klietka tretram ziadnu oporu. neviem ci je to tretrami ze maju vysoko kufor alebo je to normalna vlastnost. uprimne cakal som od pedalov ze zacvaknem tretru a klietka mi poskytne oporu najma v bocnom pohybe a budem sa moct o nu v zakrutach zapriet. teraz rozmyslam ze dam naspat 520tky pretoze rozdiel v jazde necitim.
tá klietka neposkytuje oporu ani na SHMP66kách..skorej je tam na to,aby keď nezapneš,aby si mohol na chvílu nohu oprieť o tú klietku...a potom ako nejaká ochrana toho mechanizmu...
2 suche vyjazdy, ani nie 60km a jeden pedal uz puka. fakt vyborna kupa:) dufam ze toto je okrem retaze posledna shimano vec ktora sa dotkla mojho biku ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pokym som nezacal riesit hmotnost biku, tak som ich k plnej spokojnosti vozil.
http://www.kupkolo.cz/produkty/Pedaly_105/Pedaly-naslapne-horske_48/Pedaly-Shimano-PD-M540_94.html - super ponuka na kupkole.
Je to to iste ako XT-cka.
k pedálom:dlho som jazdil DX 636,staré,ale jaré..akurát že mechanizmus sa z blatom moc
nemusel(ale ako pozerám,tie nové majú už otvorenejší systém)
nedávno som si kúpil ale Crankbrothers Acid,a sú neporovnateľne lepšie,voľnosť v priečnom pohybe je "skoro" ako na platforme,tam kde som predtým pre istotu Shimaná vypínal(napr. zavreté klopky),CB len "natočím" nohu a idem ďalej(pričom je stále zapnutá)...
s blatom žiaden problém,navyše sú lahké(aj keď váhu nerešiem,cca. 200g/ks)
treba si ale zvyknúť že na CB:
-sa nedá noha vytrhnúť z pedálu kolmo hore(resp. nie tak ľahko ako na DX)...
-spomínaná voľnosť tretry,kde DX vypínalo,CB má ešte velkú pohybovú rezervu...
-neistota vypnutia,pri vypínaní Shimano vydalo prenikavý zvuk,CB nič nie je počuť a ani cítiť...
a netuším ako CB vypína pri pádoch,ale nejak to ani nechem tušiť
EDIT: CB dožili po 2 výjazdoch,kupujte Shimaná
Okrem toho, pukanie sa najčastejšie ozýva zo závitov - najmä z pedálov alebo zo stredu, z misiek.