Na cestnom biku mi pocas vcerajsieho vyjazdu na zadnom kolese MAVIC COSMOS nieco puklo. Myslel som, ze je to s*****, ale koleso nemalo ziadnu osmicku. Po navrate domov a podrobnejsej prehliadke som zistil ze sa mi pod s*****u uvolnila korunka okolo niplu v rafiku. Ked som s***** uvolnil, vypadlo mi niekolko malych kovovych ulomkov. Korunku okolo niplu som zatlacil do rafu a pomohol som jej sekundovym lepidlom. Ked som vsak s***** dotiahol korunka sa znova vysunula vonka. Viete mi poradit v com je problem a pripadne ako to opravit?
Bud výrobná vada ráfiku alebo kombinácia príliš tvrdého výpletu (stačí aby bola viac dotiahnutá tá jedna š*****) a diery (rigolu) na ceste.
Opraviť sa to dá len výmenou ráfika. Ale dá sa s tým ešte jazdiť.
A už keď už budeš vymienať ráfik, tak vyhoď tú poistnú maticu z ventilka, prípadne aj čiapočku...
prečo by mal vyhadzovať tú poistnú maticu? Asi ju nedávajú len tak pre srandu. A takisto jazdiť bez čiapočky je mäso, najmä keď je blato - "výborne" sa čistí...
bohužel ráfek je KO, jedině bys tam dokázal nanýtovat znovku kalíšek který je poškozený.
ta pojistná matice je dobrá jen k tomu aby se ustřihl ventilek od duše, ale každého věc
Ta poistna matica prave brani ustrihnutiu z dovodu posunu duse vo vnutri a hlavne to drzi pri fukani .. ale su duse, kde maju cely ventilok na dusi nalepeny dementne a tam sa to trha , mal som v ruke taku.
Ja som podobný problém riešil kedysi dávno v časoch, ktoré snáď pamätá už iba Joko (vtedy bol ráfik nad zlato), hrubým plieškom, ktorý pomocou kladiva a vŕtačky dostal ten správny tvar. Výrazne to predĺžilo životnú dráhu ráfiku.
Podložka vyzrala asi takto:
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Opraviť sa to dá len výmenou ráfika. Ale dá sa s tým ešte jazdiť.
A už keď už budeš vymienať ráfik, tak vyhoď tú poistnú maticu z ventilka, prípadne aj čiapočku...
Je to cestný bike.
ta pojistná matice je dobrá jen k tomu aby se ustřihl ventilek od duše, ale každého věc
takze bych tu opravu jak popsal Drotik zkusil
Podložka vyzrala asi takto: