Kristina: vdaka za info .. moje spekulacie o tom, ako rozvrhnem prevody , su momentalne kompletne zastarale od momentu testu elipsoidu .. stacilo by mi 2x9 , ale 36z robi Shimano bez pavuka, co je problem. Mozno ale s 24T elipsoidom zistim, ze staci co mam
Pokial to ma prevodnik bez natocenia polohy tak to nema moc vyznam straca sa efekt ktory to ma mat. Prebehol som to a kazdy vyrobca TDC troska uvazda inak niekto ma na strede zub ako ja niekto tam ma vyber. Ak to berem na najvyssi bod na prevodniky su moje cca 108° ak na vyber je to cca 112,5°. Tusim u Race Face som to videl tiez takto
Tá výdrž sa na MTB nedá merať. Nejazdiš po suchom bezprašnom prostredí, každý maže niečím iným čo viac alebo menej nalepí. A ten bordel na reťazi ničí prevodník. Mne sa zasa sťažovali, že rotor moc nevydrží, ale vždy je to len o tom aká je čistá reťaz. Ten materiál pri frézovanóm prevodníku majú všetci rovnaký
Čaute niekto náhodou oval s menším offsetom ako 3mm ? Na boost nemáte ? Otázka znie či nepadá retaz pri zmene reťazovej linky , lebo max mám čo môžem mať teraz a chcel by som o niečo vetší napr. 36T lenže chýba mi tam aspom ten milimeter
mam na 11sp neboost shimane kruhovy prevodnik - orig. shimano NW prevodniky pocitaju s offsetom aby bola spravna ret. linka. lenze chcel som 36z a ten shimano nerobi - tak som kupil cinsky ktory je len rovna placka hlinika a je ina ret. linka - sprava sa to tak ze pri zaradeni najvacsich dvoch pastorkov to vydava dost rapkave zvuky - inak tomu nic nieje a radi a chodi to normalne. otazne je ako moc to vadi a co to spravi so zivotnostou pohonu. je to nabiku ktory uz nejazdim a jazdil som ho po asfalte a najvacsie pastorky radil len sporadicky tak som to neriesil.
36z prevodnik s offsetom aky by mal byt by som do toho ramu pravdepodobne nedostal.
Dudo prečítaj si to 2x a keď nechápeš , tak sa opýtaj Gusto0 ako je možné že to pochopil , a tebe Gusto ďakujem asi nebudem riskovať kazetu nakoniec aj keď by sa mi hodil ?
Neviem už teraz tam mám tak málo placu že sa bojím aby nechytalo , lebo aj keď som prechádzal s okrúhleho na oval sa dosť miesta medzi vzperou a prevodnikom stratilo ale stále je to v pohode , no pri 36T prípadne 38T už by bol problem asi , ostáva mi len objednať a vyskúšať
Tak další ovál doma tento raz "made in Slovakia" menší súhrn o Garbaruk na foto je vidieť že nie je boost ako boost , maju to niečo medzi nonboost a boost , nalavo na fotke Garbaruk napravo SK_wizard , garbaruk vydržal 4200 km čo neboli ani tri retaze ktoré som točil medzi sebou a čistil skoro po každej jazde ale aj cca každých 100km mažem , touto výmenou som si istý že vojde aj 36T a máme vystaráno ked som prišiel na to že garbaruk posunul hranicu o dosť viac k rámu
Hej len vyrazené bolo 3.3 mm takže trošku zavadzajúca informácia inak nemám žiadnu výhradu k tomu bol som spokojný , len ma zarazilo že keď sme riešili par príspevkov vyššie prečo mi nevíde 36T tak tu je odpoved offset bol cez 4mm terajší boost mi stačí ubrať s originál boost 1mm a vojde mi už v pohode vetší prevodník to len môj skromný poznatok k tomu všetkomu
viem, žeby som to niekde našiel ale možno niekto má predstavu a vie mi to pekne napísať, teraz mám staré xt 2spd kluky na 104 rozteč a mám tam 32zubový garbaruk ovál, ktorý sa mi tam zmestí natesno. Keď konečne dám prepliesť koleso na boost náboj, tak som rozmýšľal, že kúpim iné kľuky tak, aby sa mi tam zmestil 34 zubový ovál. V princípe ešte neviem koľko sa mi posunie kazeta a teda úplne neviem o koľko by som mohol chcieť posunúť reťazovú linku.
No, má niekto predstavu, koľko je posunutá reťazová linka na jednoprevodových boost a neboost shimano kľukách oproti tým staručkým? Viem potom korigovat reťazovú linku aj prevodníkmi?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skúsenosť mám len s čínskym a blackspire.
Čínsky bole presne v strede - nebol vôbec vyosený
Blackspire má timing of 115º after TDC (Top Dead Center)
Rozdiel je cítiť. Na tom Blackspire mám ešte väčší pocit, že sa sila lepšie prenáša.
Ja jazdím stále ten od teba a som spokojný.
36z prevodnik s offsetom aky by mal byt by som do toho ramu pravdepodobne nedostal.
No, má niekto predstavu, koľko je posunutá reťazová linka na jednoprevodových boost a neboost shimano kľukách oproti tým staručkým? Viem potom korigovat reťazovú linku aj prevodníkmi?