Mám dost problém. Mam pol roka stare brzdy vzadu a uz takmer nebrzdia. Uz takmer nic nepomaha. Zaujima ma, ci sa neda vykon brzd zlepsit nejakym inym spôsobom, napr. ci neexistuju nejake brzdne plochy, ktore sa lepia na ráf alebo nieco podobne.
skus vymenit gumicky......ked si to este nesksual......o nejakych paskach na raf som este nepocul.......este mozes skusit odmastit vsetko a tak.....a ake mas vlastne brzdy?
no v prvom rade zalezi na gumkach, potom na opotrebeni rafku, packach, bowdenoch a lankach a potom celustiach asi..
vlastne najviac zalezi na spravnom nastelovani
odmasti a ošmirgluj rafik s gumickami, samozrejme musia bit dobre nastavene. Najvecsi brutal je prejst po nich teplou smolou/Ipou z plochych striech alebo ciest len to sa ti budu doslovne zasekavat kolesa. Na mojom novom biku tiez Vcka nebrzdia ale to je asi novym/nezabehnutym rafikom.
odmasti a ošmirgluj rafik s gumickami, samozrejme musia bit dobre nastavene. Najvecsi brutal je prejst po nich teplou smolou/Ipou z plochych striech alebo ciest len to sa ti budu doslovne zasekavat kolesa. Na mojom novom biku tiez Vcka nebrzdia ale to je asi novym/nezabehnutym rafikom.
mne raz kamos pordil aby som si na raf kazdych asi tak 20 cm spravil ciarku s asfaltom, lebo mi nebrzdili dobre brdzy ale to bolo este na starom biku a fakt to pomahalo
Tie gumky su este stale v stadiu vyvoja takze ziadne fotky nebudu (zatial, potom, ked to bude hotove tak dam aj foto). Su to vlastne normalne gumky rozdelene na 4 casti a v dvoch strednych je teraz uz hlinikova hlava (ocelove
skrabali ale teraz to s tou drazkou lepsie brzdi). Dal som tam teda hlinik, cize mäksi kov, aby sa to neskrabalo - a neskrabe sa - a brzdi. Vyskusam to s tym asfaltom, idem na jar kupovat nove rafy takze to asi risknem.
k tvoju problemu:
1. stelovat, stelovat a stelovat...poriadne sa s tym pohrat, a ked fakt nejde, tak moznost 2
2. skusat rozne kombinacie gumicky-rafik...ak nepomoze, tak moznost 3
3. kup kotuce a hotovo
ja som si na mojom biku tak nasteloval brzdy, ze brzdia uplne krasne...ked som mal na nom jeden problem, a isiel sa povozit predajca bikov, a zabrzdil, tak este aj on mi to pochvalil, ze ako krasne brzdia a pritom kedze sa mi original brzdy polamali, tak tam boli brzdy z OLPRANU, a gumicky z LIDLU, a uplne paradne to brzdi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vlastne najviac zalezi na spravnom nastelovani
a ake gumicky si tam vlastne hodil. ja mam tiez celuste tektro s bbb trojfarebnymi gumickami a nemam ziaden problem.
presne toto by som najprv spravil - stoji to len cas, narozdiel od novych gumiek atd.
mne raz kamos pordil aby som si na raf kazdych asi tak 20 cm spravil ciarku s asfaltom, lebo mi nebrzdili dobre brdzy ale to bolo este na starom biku a fakt to pomahalo
Hmmmm.....
Wildy, mozes sem hodit fotky toho tvojho vytvoru?
Rad by som videl tie brzdove gumicky s ocelovymi hlavami a aj rafik
Diky
Hmmmm.....
Wildy, mozes sem hodit fotky toho tvojho vytvoru?
Rad by som videl tie brzdove gumicky s ocelovymi hlavami a aj rafik
Diky
a zivotnost rafov je kolko? 100 km?
Ale no, ved ho nechaj, nech nam ukaze co to zbastlil => ved aj ja som zvedavy
skrabali ale teraz to s tou drazkou lepsie brzdi). Dal som tam teda hlinik, cize mäksi kov, aby sa to neskrabalo - a neskrabe sa - a brzdi. Vyskusam to s tym asfaltom, idem na jar kupovat nove rafy takze to asi risknem.
k tvoju problemu:
1. stelovat, stelovat a stelovat...poriadne sa s tym pohrat, a ked fakt nejde, tak moznost 2
2. skusat rozne kombinacie gumicky-rafik...ak nepomoze, tak moznost 3
3. kup kotuce a hotovo
uz fakt neviem, aky mozes mat problem...