Ahoj, vymenil som brzdovy kotúč zo 180mm + 20mm PM na 203mm a adaptér od bbb. Lenže kotúč akoby nebol dosť hlboko. Niekto dobrú radu či to tak má byť alebo je to zlý adaptér? Dik.
Je dost mozne,ze trecia plocha na kotuci je sirsia ako na platnickach.Ak platnicky zaberaju celou plochou,je to dobre.Ak pretrcaju nad kotuc,je tam cosi zle.
Najskor si zisti, ci tie brzdy maju standardne alebo CPS prasa a podla toho vyberaj adapter. Ak je to CPS, tak sa montuju s polgulatymi podlozkami pod aj nad prasa a potrebuju CPS adapter. Podla pretrcajucich srobov by som tipol, ze tam chybaju tie polgulate podlozky a mas adapter pre prasa so standardnym uchytom. Ako si to mal namotovane s povodnym adapterom?
bruco: guide uz nie su CPS
kaprak: je to BBB, 203 podla oznacenie a ten adapter som doporucoval v mojom prispevku .. aj s vysvetlenim preco spolu s odkazom , kde to iste uz riesili.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V podstate mozes spravit to, ze adapter nahradis tymto https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/avid-cps-40mm-adapter-pm-pm-bez-skrutiek.html, ten je sice pre 200mm kotuc, ale posunie prasiatko o 1.5mm dole. Aj ked neviem, ci to nema ist este hlbsie. Da sa potom aj na frezke trosku ubrat z materialu ..
Takto ako to je, to sice bude brzdit, aj celkom dobre, ale straca sa nejaka cast brzdiaceho ucinku. Mne by to vadilo tiez.
JOFO282: tieto adaptery funguju takto. Najprv sa upnu na vidliciu a potom zvlast prasitko. Inak by si to nenamontoval. Na 180tku funguju ako pises.
savings Shimano adaptér predný na kotúč 180mm z PM / na PM XTR
8,69 € savings
MOC 15,99 €Skus dat fotku povodneho adaptera.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/avid-adapter-post--40-p-predny-200-zadny-180--v-baleni-nerezove-montazne-skrutky.html
savings Avid POST - 40 P predný 200/zadný 180 adaptér
17,39 € savings
MOC 29,99 €kaprak: je to BBB, 203 podla oznacenie a ten adapter som doporucoval v mojom prispevku
suncycle zase zmenil odkaz ? .. vidim tam bowdeny
to mu nepomoze, ked ma uchyt na vidlici na 160ku, musel by dat este adapter 160-180
Inak pozor na niektore Shimano adaptery, ktore su rovne a guide prasiatko sa tam nemusi dat napasovat.
savings Shimano adaptér predný na kotúč 180mm z PM / na PM XTR
8,69 € savings
MOC 15,99 €