Aky je rozdiel medzi tymito vidlicami? mam si jednu z nich kupit alebo mam dosetrit? ta moja rst je nic moc, tak by som chcel nieco lepsie. Na a-ganga(6mm) tam by malo 100mm byt dost. jazdim XC
Rozdiely mezdi xcm a xcr:
XCR ma nitridovanie vn.noh (cierna farba) - spôsobuje to vecsiu citlivost a klzavost aj pri spinavych nohach a je to frajerske, ma tlmenie odskoku , otvorenu olejovu kupel. Navyse ma ovela kvalitnejsie klzaky.
XCM- je iba pruzinova vidla bez akehokolvek tlmenia z dovma strunami a nastavenim predpetia pruziny (tocis, tocis a nic)
Skusenosti:
z tychto dvoch jednoznacne xcr a po case vymenit olej, pripadne od novoty ho trocha odliat, lebo tito vidlice casom tuhnu (mazanie vazelinou)
P.S. lock-out je zbytocne pri takychto vidlicach.
DARTku s 28mm nohami isto nie...Ved ked ku tym 3000 pridas este 1500 tak mas E*****na alebo hocico ine,co stokrat dlhsie vydrzi a bude to oproti XCM/XCR luxus Da sa za tu cenu zohnat aj jazdena Tora
DARTku s 28mm nohami isto nie...Ved ked ku tym 3000 pridas este 1500 tak mas E*****na alebo hocico ine,co stokrat dlhsie vydrzi a bude to oproti XCM/XCR luxus Da sa za tu cenu zohnat aj jazdena Tora
a co ta marzochi? nechcem nieco pouzivane(aj ked tie dve su) ale myslim ze na ne bude este zaruka
U dartky mas sice iba 28 mm nohy a nedaj sa oklamat. Staci pozriet na dolekop.com a hned vidis ze koho vidlice sa lamu. V tejto cenovej kategorii by som kupil dartku. Ma tlmenie odskoku (nastavitelne) a aj lock (hydrauhlicky) a podobnu citlivost ako xcr
U dartky mas sice iba 28 mm nohy a nedaj sa oklamat. Staci pozriet na dolekop.com a hned vidis ze koho vidlice sa lamu. V tejto cenovej kategorii by som kupil dartku. Ma tlmenie odskoku (nastavitelne) a aj lock (hydrauhlicky) a podobnu citlivost ako xcr
ma aj nastavenie tlmenia(funkcne)? lebo nastavoval som RSTcku a tam nebola ziadna zmena. lebo na mojich 45kg by sa mi to dost zislo. vidlica sa da polamat asi kazda. cize je to celkom dobra vidla?
ak mas 45 kil, tak nie .. jedine, ze by si zainvestoval do maksej pruziny
no niesom si isty ci dostat dost makku pruzinu urcite by som isiel do vzduchovej vidly (ajked tam su tiez vycajne minimalne tlaky pisane na cca 60kg) ale urcite to bude schopnejsie
no niesom si isty ci dostat dost makku pruzinu urcite by som isiel do vzduchovej vidly (ajked tam su tiez vycajne minimalne tlaky pisane na cca 60kg) ale urcite to bude schopnejsie
no skoda, a neda sa to nastavit na dart 3 alebo xcm, xcr?
co chces dofukat pruzinu ??
ale ako ja osobne mam XCR-ku a prechadzam z GILA T5 a som velmi moc spokojny, aj ked asi ju mam stale moc tvrdu ked vyuzivam tak 3/4 zdvihu a ani to nie vzdy a to ju mam tak 80% najmaksie...
PS : sak skus napisat strop cenovy pripadne kukni bazos...
mam nejak 64kg a mam dart3, mam to nastavene na najmeksie a aj tak ide iba tak 3/4 max...uz som ju aj menil....vytiekol olej a chlapik v servise mi dal hned novu...ale inak vpohode
mam nejak 64kg a mam dart3, mam to nastavene na najmeksie a aj tak ide iba tak 3/4 max...uz som ju aj menil....vytiekol olej a chlapik v servise mi dal hned novu...ale inak vpohode
ano, dart 3 ma tiez jeden kamos a chodi tiez nejako podivne - ani tie 3/4 zdvihu.. to ma tiez okolo 60kg, co sa mi nezda byt tak malo, a celkovo ma nejaky divny chod co som skusal..
co chces dofukat pruzinu ??
ale ako ja osobne mam XCR-ku a prechadzam z GILA T5 a som velmi moc spokojny, aj ked asi ju mam stale moc tvrdu ked vyuzivam tak 3/4 zdvihu a ani to nie vzdy a to ju mam tak 80% najmaksie...
nechcem dofukovad pruzinovku , je to asi tak ako ty chces odvzdusnovat mechaniku , ale tolko bolo srandy. najlepsie pripada ten bazar, skusim najst nejaku vzduchovu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
XCR ma nitridovanie vn.noh (cierna farba) - spôsobuje to vecsiu citlivost a klzavost aj pri spinavych nohach a je to frajerske, ma tlmenie odskoku , otvorenu olejovu kupel. Navyse ma ovela kvalitnejsie klzaky.
XCM- je iba pruzinova vidla bez akehokolvek tlmenia z dovma strunami a nastavenim predpetia pruziny (tocis, tocis a nic)
Skusenosti:
z tychto dvoch jednoznacne xcr a po case vymenit olej, pripadne od novoty ho trocha odliat, lebo tito vidlice casom tuhnu (mazanie vazelinou)
P.S. lock-out je zbytocne pri takychto vidlicach.
alebo rock shox dart 3
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t=16234