Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
iron.hide: mam to uz davno, skoro 2 roky, ale nepouzival som to, lezalo to v krabici. Chvilu som to jazdil aj na 1x11, funguje to ok, len treba omedzit horny doraz. Nemam z toho ani dobre, ani zle pocity, na packu som si zvykol (spociatku mi vadila) ale zacalo mi trochu vadit ten zvuk bzz-bzz Ale celkovo to moc na 26" kolesa nie je vhodne. Moc nizko je dolna kladka. Ale absencia nenavideneho bowdenu je super
Na 26palcových kolesách to už je hodne zaujímavý nápad. By sa dali na spodnú kladku osadiť nejaké kefky a mohlo by to rovno robiť zametač lístia na trailoch
S klasickou sram asi hej , ta ma voditko dlhsie o 3 alebo 4 cm Ale opak tohto je napr. zee 10sp na 2prvodnik, s 5cm voditkom na 29er. To je uz hadam polmetra nad zemou.
zrejme si to len niekde cital... ale nieco podobne. asi isto nemas 26 bajk s tym setupom, ze by si sa mohol relevantne vyjadrovat a podat relevantne informacie.
Mimo temu ale taketo nieco ale este sirsie by sa mi hodilo. A ltoma 26 a mozno aj dve:) zevraj nic lepsie okrem axs a teleskopickej sedlovky odvtedy nevymysleli:)
...
Aha, a este jedna vec - posledny polrok tocim 6 retazi, 2 GX, 4 shimano SLX. Spolu s AXS som zatial pouzil tie dve GX, pretoze tak mi odporucili na bikefore, no neviem co nastane, ked na to nahodim tie shimano.
dnes som otestoval retaz shimano slx na AXS, a je to uplne v pohode, radi to stale bezchybne. Na tom bikefore to bud prehanaju, alebo si zo mna klasicky spravili srandu
--
inak toto som tam nasiel - jedno nabitie vyjde na 8500 preradeni:
No mne sa to nezda, ze tie casy scitavaju, pri ziadnej elektronike to takto neuvadzaju. Skor si myslim, ze celkovy cas je 26,65 a po cervene svetlo to bude 19,65h a v cervenom 5h, blikajuce 2h.
Žiadna kazeta, žiadna prehadzovačka, žiadna reťaz, žiadna údržba, žiadne nastavovanie, nižšia hmotnosť zadného kolesa, radenie v nulovej rýchlosti, kľudne viac stupňov naraz, žiadny kravál, úplné ticho, žiadne plieskanie reťaze (chain slap), rozsah 600%, do kelu, a to nemám rád elektro bajky
Good bye AXS
Mne pri vyjazde tiez prestalo radit a ani ledka nesvietila. Problem s kontaktmi. NEdal som si asi pozor ked som ju cistil a nepouzil som ten cerveny kryt na kontakty co bola asi chyba. Jeden kontakt je nizsi a nema dobry kontakt s baterkou. Asi sa mu zlomila pruzinka, ktora pritlacala kontakt k baterke. Docasne riesenie: napajkoval som trosku cinu na koncek spadnuteho kontaktu a uz kontakt drzi dobre. Objednal som si dalsiu nabijacku z ktorej zoberiem "pogo pin" kontakt a vymenim na prehadzovacke. Poucenie, treba stale pouzivat cerveny kryt ak tam baterka nie je.
lol, nejak som zanedbal nabijanie, a tak som dnes posledne 2 hodiny siel vybity
poucenie do buducna - pred dlhymi vikendovkami treba nabit, aj ked to svieti este zeleno
Sledujete si kolko vam vydrzi baterka v saltri? Ja zatial sice iba 2 nabijania, no prva len 17hod/500km, tam este bolo dost stelovania a pod. v stojane takze beriem, a druha 32hod/850km. Obe az po blikanie. Jedna sa o cestak/gravel 1x12. Nie zeby mi to nestacilo, v podstate cely mesiac jazdenia, ale oproti udavanym 60hod...
ked sa nad tym zamyslis - co je 60h? 30 preradeni - 3000 preradeni? mali tam dat radsej pocet a nejake pocitadlo, tu ti km ani hodiny moc nepomozu. navyse kazdy radime inak - niekto dost intenzivne, niekto menej. na rovnakych km/hod mozu dvaja ludia spravit uplny iny pocet preradeni.
Gusto0 Presne tak, keby som moc chcel tak dokazem spocitat aj pocet preradeni z apky ale to uz by som si sam sebe pripadal jak blazon...
Preto ma zaujma najma cestak/gravel, je mi jasne ze na mtb to bude uplne iny kilometrovy alebo aj hodinovy najazd. Na ceste pokial to bude +-10 aj 20% tak pre mna stale dostatocne vypovedajuca hodnota, ked by to bolo uz 50 a viac % a blizilo sa to tym udavanym 60hod tak viem ze je niekde zrada...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
29 po luke a lese niec nezbera, ze?
Aha, a este jedna vec - posledny polrok tocim 6 retazi, 2 GX, 4 shimano SLX. Spolu s AXS som zatial pouzil tie dve GX, pretoze tak mi odporucili na bikefore, no neviem co nastane, ked na to nahodim tie shimano.
dnes som otestoval retaz shimano slx na AXS, a je to uplne v pohode, radi to stale bezchybne. Na tom bikefore to bud prehanaju, alebo si zo mna klasicky spravili srandu
--
inak toto som tam nasiel - jedno nabitie vyjde na 8500 preradeni:
Žiadna kazeta, žiadna prehadzovačka, žiadna reťaz, žiadna údržba, žiadne nastavovanie, nižšia hmotnosť zadného kolesa, radenie v nulovej rýchlosti, kľudne viac stupňov naraz, žiadny kravál, úplné ticho, žiadne plieskanie reťaze (chain slap), rozsah 600%, do kelu, a to nemám rád elektro bajky
Good bye AXS
poucenie do buducna - pred dlhymi vikendovkami treba nabit, aj ked to svieti este zeleno
Inak pocet preradeni mas uvedeny v appke, priklad z netu:
Preto ma zaujma najma cestak/gravel, je mi jasne ze na mtb to bude uplne iny kilometrovy alebo aj hodinovy najazd. Na ceste pokial to bude +-10 aj 20% tak pre mna stale dostatocne vypovedajuca hodnota, ked by to bolo uz 50 a viac % a blizilo sa to tym udavanym 60hod tak viem ze je niekde zrada...