Umyl som si bike po blatnej ture zahradnou hadicou so sprchovym nadstavcom. Na druhy den som zistil, ze sa mi tazko tocia kluky. Myslel som , ze je to retazou, ale nieje. Asi mi natiekla voda do FSA MegaExo. Pre tych z Vas, co nevedia, co to je: http://www.fullspeedahead.com/fly.aspx? ... t&taxid=60
Myslite, ze sa s tym da nieco robit, alebo len vymenit za nove? Za akukolvek konstruktivnu radu vopred dakujem. Pekny den.
mal som podozrenie na ten isty problem,tak som zhodil kluky a namazal to vazelinou,ale potom som zistil,ze to nebolo to,takze tot odo mna,ale ked tak rozmyslam,asi by bolo lepsie pouzit namiesto vazeliny nieco ako olejovy sprej na premastenie a proti hrdzaveniu loziska,no neviem,tiez si vypocujem ostatnych...
David, daj dole retaz z prevodnika a vtedy zatoc klukami a budes vediet ci je to v strede alebo niekde inde... ak si to uz urobil, tak to tak napis.... ze je to urcite v strede a co dalej....
A este nieco, po umyti stredu vodou sa nemoze stat za ziadnych okolnosti, ze uplne odidu loziska!
A este predsa nieco.... to s tym, ze kto nevie co to je bolo uplne zbytocne, pretoze kto nevie co to je ti aj tak neporadi...
Retaz som pravdaze dal dole z prevodnika. Da sa to stredove zlozenie rozobrat a premazat? Resp. kde zozeniem kluc nato, aby som to vobec mohol rozobrat (nie kluky, ale stredove zlozenie)? dakujem.
mal som podozrenie na ten isty problem,tak som zhodil kluky a namazal to vazelinou,ale potom som zistil,ze to nebolo to,takze tot odo mna,ale ked tak rozmyslam,asi by bolo lepsie pouzit namiesto vazeliny nieco ako olejovy sprej na premastenie a proti hrdzaveniu loziska,no neviem,tiez si vypocujem ostatnych...
Das dolu kluky, vyskusas rukou ci sa tie plastove kryty, o ktore sa opieraju kluky tocia lahko alebo tazko, ak sa tocia lahko, nahodis to naspat a je to, ak tazko, skusis ich dobre rukou rozhybat, nastriekas tam olej do vnutra (pod to tesnenie) a musi to povolit....
David Gilmour je to easy,zvladol som to aj ja a to som to nikdy nerobil,ale tie podivne zvuky co moj bike vydaval ma dohnal aj k tomu nakoniec nebola chyba tam,ale je fajn vediet co sa tam nachadza a ako na to...
David Gilmour je to easy,zvladol som to aj ja a to som to nikdy nerobil,ale tie podivne zvuky co moj bike vydaval ma dohnal aj k tomu nakoniec nebola chyba tam,ale je fajn vediet co sa tam nachadza a ako na to...
nevadí ....
systém je ten istý a ložiská by mali pasovať taktiež.
nevýhoda ložisiek Shimano je, že sú zapúzdrené len z jednej strany a z druhej sú otvorené. Nikto nepredpokladal, že sa tam niečo dostane. Preto som vymieňal ložiská za utesnené z oboch strán a mám pokoj. Tie sú o 1mm širšie, takže treba malú úpravu plastu, aby to chodilo na 110%
pamätáš na peklo Súlova. bike mal 7 mesiacov a po tomto maratone to v ložiskách len chrčalo a nepomohlo čistenie, mazanie .... beriem to športovo, lebo viem že niektorý potrhali prehadzovačky ...
v skratke super maratónik a najhoršie na tom, že by som ho išiel bez zavahania znovu
Pointa: Myslim, ze ku kazdej rozpravke patri stastny koniec. Ta moja sa skoncila tak, ze som nasledoval Rootove pokyny. Dal dole kluky, ocistil ich. Stredu som sa vobec nechytal. Nasadil som kluky a bike ide ako nikdy predtym.
Ak tam aj nieco trelo, tak to ostalo v xtom rozmere, lebo v stredovom zlozeni som to nevidel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
David, daj dole retaz z prevodnika a vtedy zatoc klukami a budes vediet ci je to v strede alebo niekde inde... ak si to uz urobil, tak to tak napis.... ze je to urcite v strede a co dalej....
A este nieco, po umyti stredu vodou sa nemoze stat za ziadnych okolnosti, ze uplne odidu loziska!
A este predsa nieco.... to s tym, ze kto nevie co to je bolo uplne zbytocne, pretoze kto nevie co to je ti aj tak neporadi...
Tiez mas toto stredove zlozenie?
Nedal, este som nestihol. Ked ich dam dole, co ma moze cakat?
Das dolu kluky, vyskusas rukou ci sa tie plastove kryty, o ktore sa opieraju kluky tocia lahko alebo tazko, ak sa tocia lahko, nahodis to naspat a je to, ak tazko, skusis ich dobre rukou rozhybat, nastriekas tam olej do vnutra (pod to tesnenie) a musi to povolit....
Moze byt aj ten GT 85?
A moze byt aj 85-ka...
A kde bola chyba?
http://www.bajk.cz/web/data/clanek.asp?id_clanek=714
pekne spracovaný, takže si len prečítaj aj odpovede, niečo som tam pridával, nech to nemusím duplikovať.
Prípadne otázky ...
pekne spracovaný, takže si len prečítaj aj odpovede, niečo som tam pridával, nech to nemusím duplikovať.
Prípadne otázky ...
To, ze mam FSA nevadi?
Prípadne otázky ...
To, ze mam FSA nevadi?
Myslim, ze pojdem do servisu. Na tento druh zasahov nemam guraz.
systém je ten istý a ložiská by mali pasovať taktiež.
nevýhoda ložisiek Shimano je, že sú zapúzdrené len z jednej strany a z druhej sú otvorené. Nikto nepredpokladal, že sa tam niečo dostane. Preto som vymieňal ložiská za utesnené z oboch strán a mám pokoj. Tie sú o 1mm širšie, takže treba malú úpravu plastu, aby to chodilo na 110%
v skratke super maratónik a najhoršie na tom, že by som ho išiel bez zavahania znovu
PS: to bola len jedna z možností tak nič v zlom
Ak tam aj nieco trelo, tak to ostalo v xtom rozmere, lebo v stredovom zlozeni som to nevidel.