asi pred 300 km som menil retaz, pastorky, aj kluky a retaz mi z casu na cas vystreli - hlavne ked sa do toho trochu oprem. moze byt problem aj v prehadzovacke? (sponovanie na nej je na maxime)
na ceste sa mi to este nestalo, skor sa to stava ked slapem po lese - kamene, korene ...
inak mne striela tiez retaz a to neustale, ale len na najmensom pastorku... nastavenim prehadzovacky to nie je, neviem co je to za pastorok a ci nema rad moju connexu alebo co, ale krivy nevyzera byt, takisto retaz je v poriadku, prehadzovacka je nastavena tak ako ma byt...retaz neskace smerom nahor ani nadol, len ju dvihne na takych tych sirsich zuboch toho pastorku (niektore su sirsie, ine zkosene a pod) a potom spadne naspat....celkom ma to serie, pretoze ten pastorok nemozem tym padom pouzivat....stretol sa s tym niekto? kazeta je sram...
Mám problém pravdepodobne s vyťahanou reťazou-keď šlapem do prudkého kopca tak mi reťaz riadne skáče a aj v pokoji vidím,že na prevodníkoch dobre nesedí.Ako to mám vyriešiť?Stačilo keby kúpim novú kazetu+reťaz?Alebo treba aj nové prevodníky?
problem som mal len pri dvoch ,kolieskach" na kazete tak reku vytahana retaz po skontrolovani v servise som kupil novu,este vetsi problem lebo strielala vsade. Opat servis kupa novej kazety,nepomohlo lebo na strednej pile strelba.Kupa strednej pily.Tutovka vsetko vymenene problem odstraneny som si myslel.Opat som mal ten isty problem ako na zaciatku,tzn strelba len pri dvoch kolieskach na kazete.Takze chyba bola v radeny musel som este kupit novy prepinac na prehadzovacku.Nahodil som aj v kuse bovden a teraz to funguje na 100% aj v tazkom blate ako napr.bolo na sarisskom maratone.Poucenie:
Mal som hned na novy bike nahodit cely bovden na ovladanie prehadzovacky a usetril by som za radic na prehadzovacku.Aj manzelka sa stazovala na radenie,nahodenie celeho bovdena to vyriesilo.
Viem ze som teraz vynasiel teplu vodu,tie skusenosti postupne naberame,sme este taky zelenaci lebo jazdit maratony sme zacali vo Svite minuleho roku.
1, aký je rozdiel medzi Shimanackou HG73 a HG53?
2, je nejaká vhodná SRAM reťaz ktorá je kompatibilná na shimanácke deorečko?
3, ak nájdem jedno miesto reťaze kde mierka vyťahanosti zapadne až dole, pričom všetky ostatné čapy voči mierke sedia v norme, je to dôvod na výmenu reťaze?
díky
2. hocijaka Sram retaz ti bude pasovat na Shimano
3. neviem
1900 je uz na retaz vcelku dost, ak je dost vytahana = menej presne radenie, raz som akosi pozabudol na retaz, strelba, nedalo sa poriadne radit, aj kladky nove som kupil a nakoniec retaz (musel som uz aj kazetu menit)
ja mám na HG53ke spravených 1800km na novom bike a furt mám dojem že tej reťazi *ebe, prešmyk nedrie, radienie dokonalé, prehadzuje ticho a rýchle, kazeta v poriadku všetko nové, ale pri silnom zábere to na prevodníkoch nehorázne reve, miestami to pripomína zvuk akoby reťaz drie o prešmyk, no ani náhodou... ak ju preolejujem utíchne to trochu no nie moc, pri prudkom zábere do kopca to je neznesitelné, rozmýšlam čo spraviť... skúsiť inú reťaz, investovať plánujem do prevodníkov aj tak aspoň na XT či SLX no a kazeta nevim... súčasné základné prevodníky jazdím Shimano M442 a samozrejme robí to na všetkých prevodoch...
a ešte som zabudol, mierka na reťaz 0,75 vyzerá v poriadku...
ja mám na HG53ke spravených 1800km na novom bike a furt mám dojem že tej reťazi *ebe, ...
nedrhne nehodou kladka o kazetu? http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/serizeni-prehazovacky-ii/ bod 11
určite nie, kladku mám napnutú správne, zvuk ide od prevodníkov a pochybujem že by to robilo zapúzdrené stredové zloženie...
zaleka nespravim 10000, zatial 5ks