este som nikdy nemal odpruzenu vidlu a teraz ked som si kupil novy bike tak ani vlastne neviem ako sa onu starat........treba na to nejaky specialny olej ? treba ju nejako specialne cistit?......
Myslím,že údržba po každej jazde je prehnaná ale zasa za dva roky nerobiť nič??? veď to už asi veľmi nebehá ,čo??
No a čo s ňou mám robiť, keď funguje perfektne. Mám sa do nej púšťať rozoberať?
Kedysi, keď som ešte jazdil na Favorite - galuske, furt som ho rozoberal, mastil, nastavoval...a prd z toho. Prílišným rozoberaním sa podľa mňa bicykel ešte viac amortizuje.
ahoj, nechcem vytvarat novu temu a myslim ze moje otazky do tejto zapadnu...
mam vidlu SR Suntour XCM V2 a jazdim vo velmi prasnom prostredi (polia, a aj les kedze nezaprsi a nezaprsi )...kedze vidlu som nekupoval zvlast ale bola na novom biku samozrejme by som jej chcel dat vhodnu udrzbu a starat sa onu aby dlho fungovala ako ma...kedze obrazok vida za tisice slov tak pridam nejake foto aktualneho stavu...este dodam ze bike ma nabehanych cca 80km
a teraz moje otazky:
1. v cykloshope mi poradili, skusim citovat: "na taku lacnu vidlu aku mas ti v pohode staci tato vazelina (vid obrazok nizsie)" - pricom som sa informoval o silikonovom/teflonovom spreji na vonkajsiu udrzbu vidli. Ohladom udrzby mi povedali ze mam rohy ocistit handrou a prachove gumicky kefkou do cista, potom podla potreby s orezavatkom vylupnut tie prachove gumicky, vysunut ich a naniest pod ne vazelinu z tuby a dobre zatlacit naspat, nasledne pohybat s vidlou smerom dole-hore aby sa vytvoril mazaci film ....
Je tato vazelina vhodna a ma sa udrzba vykonavat takymto sposobom?
Do odpruzenych vidlic sa vobec nevyznam, mozte napisat niekto kto ma tuto istu vidlu ako sa treba o nu spravne starat a ake pripravky/postupy pouzivate?
este pridavam slubenu fotodokumentaciu:
poradili ti viacmenej spravne... vidlica ma vazelinove mazanie to vsak podla mna neznamena ze ho treba kazdy mesiac obnovovat. raz za tyzden alebo ako uznas za vhodne strekni na nohy pri guferach silikonovy olej.. ten z tadial vytesni vsetku spinu. zapumpujes nohami zotries.. v pripade potreby zopakujes... mozno raz za pol roka vymenit vazelinu...
v žiadnom prípade nepchaj do guferka nič ostré, ani kefu a podobné blbosti.
nastriekaj silikonom rozotri, prepruž vidlu (poskáč) a utri bordel. Ak by bolo ešte niečo na gufere postup opakuj.
Nedoporučujem guferká dávať mimo nohy pokial je vidla zmontovaná. Stačí viacej smoly (šmyk) a je o zábavu postarané v podobe zničenia vnútorných nôh
Dobre, teda staci streknut silikonovy olej na oblast gufer/stieracich kruzkov prepruzit a poutierat.... ok dakujem a je to treba po kazdej jazde alebo vtedy ked tam bude viditelne viacej sajrajtu? popripade mozete mi odporucit nejaku znacku toho silikonoveho spreju alebo je to uplne jedno aky?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nemozes vediet, ci ju nahodou nevymenil
po jazde utriet nohy a namazat ako hovoril Duxo
Ja si ich tiez nemazem. Len umyjem a vezmem ciste ponozky.
No a čo s ňou mám robiť, keď funguje perfektne. Mám sa do nej púšťať rozoberať?
Kedysi, keď som ešte jazdil na Favorite - galuske, furt som ho rozoberal, mastil, nastavoval...a prd z toho. Prílišným rozoberaním sa podľa mňa bicykel ešte viac amortizuje.
mam vidlu SR Suntour XCM V2 a jazdim vo velmi prasnom prostredi (polia, a aj les kedze nezaprsi a nezaprsi
a teraz moje otazky:
1. v cykloshope mi poradili, skusim citovat: "na taku lacnu vidlu aku mas ti v pohode staci tato vazelina (vid obrazok nizsie)" - pricom som sa informoval o silikonovom/teflonovom spreji na vonkajsiu udrzbu vidli. Ohladom udrzby mi povedali ze mam rohy ocistit handrou a prachove gumicky kefkou do cista, potom podla potreby s orezavatkom vylupnut tie prachove gumicky, vysunut ich a naniest pod ne vazelinu z tuby a dobre zatlacit naspat, nasledne pohybat s vidlou smerom dole-hore aby sa vytvoril mazaci film ....
Je tato vazelina vhodna a ma sa udrzba vykonavat takymto sposobom?
Do odpruzenych vidlic sa vobec nevyznam, mozte napisat niekto kto ma tuto istu vidlu ako sa treba o nu spravne starat a ake pripravky/postupy pouzivate?
este pridavam slubenu fotodokumentaciu:
nastriekaj silikonom rozotri, prepruž vidlu (poskáč) a utri bordel. Ak by bolo ešte niečo na gufere postup opakuj.
Nedoporučujem guferká dávať mimo nohy pokial je vidla zmontovaná. Stačí viacej smoly (šmyk) a je o zábavu postarané v podobe zničenia vnútorných nôh