rozhodol som sa napisat na nejake bike forum ohladom vidlice SR Suntour XCU http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Suspension+Fork/1488/XCU/SF-XCU+26%22.html
Viem, ze je to smejd, ale myslim si, ze by nemusela byt az tak hrozna. Hlavny problem spociva v tom, ze vidla pruzi ako sa jej chce
Myslim si ze by sa to dalo vyriesit namazanim, len neviem cim a ani ako. Na stranke SR Suntour neni absolutne nic o jej udrzbe. Cital som ze WD-40 neni vhodne tak som to radsej nemazal nicim aby som to nepokazil uplne.
A dalej som si vsimol ze vidla pruzi lepsie ked je teplo (22°C a viac) a ked je chlednejsie tak je dost tvrda.
Tymto sa nechcem pytat na vyber novej vidle (to si radsej kupim novy bike uz), ale chcem len vediet, ze ci by sa jej stav nedal zlepsit. Viem, ze od nej moc cakat nemozem, ale myslim si, ze by to mohlo byt lepsie.
Za odpovede dakujem.
Nema to tlmenie, preto sa to po stlaceni vracia tak ,ze ti to ide vybit zuby. A samozrejme to opat suvisi s tvrdostou pruziny.
V teple to ide lepsie pravdepodobne preto, lebo vnutri je vazelina a ta v teple redne a v zime tuhne.
Riesenie 1: zmierit sa s tym
Riesenie 2: pozriet v bazare inu vidlu
Riesenie 3: rozober ju, nic tym nepokazis a aspon zistis co je naozaj vo vnutri
a k tomu mazaniu, to iba nagebuznim na tu tyc co sa hybe (neviem ako sa to odborne vola, opravte ma ak viete)? Nebude sa tam potom chytat prach?
A ta vidla mi vypruzi iba silnejsie narazi, ale nie tie take prudke pri velkej rychosti ale skorej vyssi skok pri mensej rychlosti. Skratka by som povedal vtedy ked by pruzit mala nepruzi a naopak. Vidlu menit nechcem to nie, lebo je to sestrin bike, ale ja jej ho chosnim aby "nezapadol" prachom. Sak viete ked bike dlho stoji je to niekedy horsie ako ked sa na nom jazdi. Chcem si uz aj kupit bike ale islo mi o to, ze ci by sa henten nedal vylepsit.
Som zastanca tvrdeni urob si sam.
Dakujem za rady.
To mazanie sa robí tak že nastriekaš na nohy olej, prepružíš, utrieš nečistoty a prebytočný olej a hotovo. Špinu to chytať nebude, tú chytajú guferá aby sa nedostala do vidlice.
Viete keby som k tomu nasiel navod tak sa nepytam, ale... vyrobca asi necaka ze sa o taku vidlu bude niekto starat.
Aby ste sa nehnevali tak co sa vidlic tyka je to pre mna zatial spanielska dzedzina, tak preto sa na taketo veci pytam.
A ten olej asi kupim v bicykloch beznych ze?
Gufero je ta guma co si napisal. Vazeliny sa zvyknu pouzivat priamo od vyrobcu vidlic, tejto konkretnej to bude asi jedno. Samozrejme radzej nieco redsie ako hustu.
Silikonovy olej kupis aj v Tescu alebo na benzinke.
Kazdopadne dik za rady.
Mimochodom ktory bike je podla vas lepsi aj ohladom vidle:
http://katalog.kck-oslany.sk/bicykel-7200-12-vel-20-biela-strieborna/c11000000853p705190.html
http://www.author.cz/sk/kola/2012/stratos-2012-sk/
zajtra kupim ten olej a skusim to iba tak zvoku bo mam silny pocit ze to najviac pomoze
Co nan hovorite a hlavne by som chcel vediet ze aky mate nazor na tu odpruzenu sedlovku, lebo to vidim prvy krat.
Ak som moc mimo temy tak sa ospravedlnujem, ale sa mi zdalo ze by bolo zbytocne zakladat novu.
Za rady dakujem.
presne toto som chcel
dakujem za rady