mam brzdy Kotúčové brzdy Shimano M395, 180/160 kotuce a vidlu Rebu . ak by som si mal vybrat do coho zainvestovat co je dolezitejsie/lepsie kupit dopredu kotuc 203mm a 180 presunut do zadu (s adaptermi) alebo kupenie novych brzd m596 a nechat tam tie kotuce ktore su teraz? bike XC (HT) http://www.kaktusbike.sk/ltd-cc-29-9502 ma este len vyse 3 mesiacov a ja 110kg. jazdim 80% kopce a 20%asfalt. hmm?
mam 115 kg, predtym som mal 130, menil som oba kotuce na 203 mm, vyplet na prednom mam 1,8mm hrube spice - zatial v pohode, vidla bez problemov /suntour e*****n 140mm/, na zadnom som musel vymenit na 2,0, 1,8 praskali. Brzdy shimalo LX rady 5xx, neviem presne. Oba kotuce shimano. Pouzivam metalicke platnicky, nedavno som menil original shimana za BBB metalicke XTR /poslali mi z eshopu, lebo XT sa im minuli/ a mozem povedat, ze som bol prekvapeny zlepsenym brzdnym ucinkom a hlavne nabehom, tieto su kusavejsie. Maju dobry brzdny ucinok aj pri dlhsom brzdeni. Chcel som tym povedat, ze na velkosti kotuca sice zalezi, ale asi sa oplati experimentovat s platnickami. Shimanam som veril, urcite to nie su vyhodene peniaze, ale z BBB som milo prekvapeny. A to je vyrobcov na trhu habadej... pisali sa tu chvaly aj na platnicky KoolStop... netestoval som... porovnaval niekto?
Ja by som tiez potreboval radu...mam Shimano M395 a tiez sa rozhodujem ze ako zlepsit ucinok hlavne pri dlhsom brzdeni v zjazddoch.Ci ich nakomplet vymenit alebo dat len napr. XT kotuce a zainvestovat do platniciek?Moze sa kombinovat XT kotuc s M395 brzdou?Za rady dakujem
Bike mam Giant Trance 27,5 2014 a kotuce su 180/180
Investiciou do platniciek vela nevyriesis. Mas na vyber z metalickych a organickych. Nic viac nevymyslis. Skor by som investoval do brzd. Za cenu 2 XT kotucov kupis deore brzdy a tym dostanes lepsi ucinok. Okrem toho, vyssie rady: Deore, SLX, XT, XTR podporuju aj IceTech platnicky takze dosiahnes este lepsi ucinok v dlhych zjazdoch.
Co sa tyka ucinku kotucov neviem presne odpovedat, nemam to odskusane.
Dobre teda.Tak este takto-na deore by pasovali XT kotuce?Jedna sa o to ze su velmi lahke a kvalitnejsie ako Deore.Inak dakujem za radu som trochu mudrejsi
Na 615 dáš aj ICE platnicky a patrične kotúče - či už sintrované, alebo nie.
Čo sú podľa teba XT kotúče? Na mojich bolo napísané SLX/XT a som spokojný.
Nejako sa v tom zamotávam:
Vpredu mám Deore 615 brzdu, ICE bežné platničky a magura kotúče.
Vzadu mám: SLX 675 brzda, platničky ako vpredu a SLX kotúč
Magura kotúč brzdí lepšie, ale platničky mi zmizli pred očami.
tomas22- postol si tam aj centrelock aj na 6 dier kotuce,ake vlastne mas uchytenie?na deore brzdy bohato postacia slx kotuce
matko001-to mas napisane na.krabicy od kotucov?ake tammas oznacenie?
Velke kotuce sa davaju na zjazdove biky. Tam Ti je hmotnost viac menej jedno, mensie sa davaju na XC-ka. Ja mam RT 77180/160 s M8000. Jazdim XC a nikdy som nezazil ze by mi brzdy nestacili. Vykon bol okamzity a vzdy. Prehriat som to nedokazal nikdy. Pravda, mam 75 kg.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bike mam Giant Trance 27,5 2014 a kotuce su 180/180
Co sa tyka ucinku kotucov neviem presne odpovedat, nemam to odskusane.
Čo sú podľa teba XT kotúče? Na mojich bolo napísané SLX/XT a som spokojný.
Nejako sa v tom zamotávam:
Vpredu mám Deore 615 brzdu, ICE bežné platničky a magura kotúče.
Vzadu mám: SLX 675 brzda, platničky ako vpredu a SLX kotúč
Magura kotúč brzdí lepšie, ale platničky mi zmizli pred očami.
savings Shimano SLX SM-RT70M brzdový kotúč, 180 mm, Ice Tech, Center Lock s vnútor. uťahovaním
22,99 € savings
MOC 43,99 €savings Shimano SM-RT76 brzdový kotúč, 160 mm, 6 dier
22,99 € savings
MOC 48,99 €-11% Shimano SLX SM-RT66 brzdový kotúč, 220 mm, 6 dier
32,90 € -11%
MOC 48,99 €matko001-to mas napisane na.krabicy od kotucov?ake tammas oznacenie?