No neviem ja som pred par dnami riešil dilemu či kúpiť MX vidlicu a v podtate som nejake chváli na ňu nepočul, okrem toho že je pevná, citliva však rozhodne vraj nie je aspoň čo sa malých nerovnosti týka, takže na mojich 63 kg aj s topánkami by to asi nebolo.
Ja by som uvažoval len o RECONE alebo R7
Recon som neskusal, R7 ma len jedinu vyhodu - vahu (pri zatazi vykazuje malu torznu tuhost) a v casopise Velo (neviem, ktore cislo presne to bolo, ale testovalo sa tam nove XTR 2007, tuto R7 zvozili pod ciernu zem). Marzocchi MX PRO ETA preto, lebo je tuha, ma nastavovatelny zdvih, ETA mi poskytuje 3 cm pruzenia pre vyjazdy. Negativom je trosku vyssia vaha.
Osobne mam Fox 100 RLT kupenu na ebay. A nepokusam sa sirit osvetu.
2LL: FOX 32 Talas ... dobrá volba. To je jeden z mála konkurentov E*****nu čo sa týka chodu (nie váha, potom AXON) Ale len Talas 32. Iné Foxky a aj Talas 36 už nevykazujú takéto ***** parametre.
,
2JCH: negatívom MX nieje len váha, ale hlavne necitlivosť vidly, ktorá je daná jej konštrukciou. Vraviš 3cm ETA. Na XC sa používajú vidly, ktoré majú systémy na potlačenie pohupovania, čo možno najlepšie prípadne zámok. Ak aj na ET-e zamkneš tak stále dochádza k prepružovaniu a 3cm pre XC je strašne veľa.
čo sa týka tuhosti R7 ... je to zase dané konštrukciou ... 30mm nohy, reverse arch ... samozrejme nemôže konkurovať 32mm nohám, na druhej strane tak ako si spomínal váha....
samozrejme, vidlice Marzocchi su charakteristicke tvrdsim chodom, ktory brani pohupovaniu jazdca pri jazde zo sedla. Za tuto charakteristiku si u Marzocchi neplatite, u inych vyrobcov sa pohupovanie riesi inteligentnymi systemami pruzenia (Motion Control, Absolute, SPV a ine). A pre Marzocchi hovori aj spolahlivost, co sa o Manitou, ktorym tecu vidlice, iba ked ich vodorovne polozite, hovorit neda....
samozrejme, vidlice Marzocchi su charakteristicke tvrdsim chodom, ktory brani pohupovaniu jazdca pri jazde zo sedla. Za tuto charakteristiku si u Marzocchi neplatite, u inych vyrobcov sa pohupovanie riesi inteligentnymi systemami pruzenia (Motion Control, Absolute, SPV a ine). A pre Marzocchi hovori aj spolahlivost, co sa o Manitou, ktorym tecu vidlice, iba ked ich vodorovne polozite, hovorit neda....
osobne preferujem citlivosť, torznú tuhosť ... pekné s Manitou .... je tak, len treba povedať, že to nemôžeš použiť na všetky typy a ročníky. Keby v servise vymenili O-krúžky za iné (nie originál) tak sa ten problém nebude opakovať ....
spomenul si systém "Absolute" čto eto? ešte som sa s tým nestretol. takže ťa poprosím o popis vnútorností ale nie o letákový výklad. Prípadne ak máš schémy, detaily, fotografie tak na mail. Ď
Aj ja pokukujem po vidle v tejto kategorii bud R71300 - 1400g +/- alebo Recon 1800g +/- ale keby je viac money tak urcite Rebu
A ked nie tak mi poradte ci radsej R7 alebo Recon mam 75 kg jazdim xc obcas maratony ked su v okoli .
A este nieco doteraz mam RS pilot - tvrda jak hovado a vykazuje vôlu pravdepodobny zdvih 8 cm môzem potom zvolit 10 cm na novej nebude to nejako prekazat geometrii.
respo: tak to teda je hodne velky rozdiel... a to iste plati aj pre mliecka... recon je ina vidla ako reba a r7... napriklad ja by som rebu nechcel, ale recon v pohode. a nie je to vobec kvoli zdvihu.
2mliecko: ak máš kotúčové brzdy, tak môžem doporučiť upravený AXON 2007. 32mm nohy, váha 1600g, zdvih 100mm, maslový chod (meraný), lock na riditkách. Lock je niečo podobné ako Motion Control od RS, len prepracovanejší a nie z plastu, nastavený k hornej hrane, bez možnosti externého nastavenia. AXON netrpí obrusovaním farby na vnútorných nohách, tak ako E*****n. (Al)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No neviem ja som pred par dnami riešil dilemu či kúpiť MX vidlicu a v podtate som nejake chváli na ňu nepočul, okrem toho že je pevná, citliva však rozhodne vraj nie je aspoň čo sa malých nerovnosti týka, takže na mojich 63 kg aj s topánkami by to asi nebolo.
Ja by som uvažoval len o RECONE alebo R7
preco ?
Lebo to niekde pocul predsa...:> Z vlastnych skusenosti to mat nemoze:)) Treba sirit osvetu.
lebo po tej tajne poškulujem ja
Osobne mam Fox 100 RLT kupenu na ebay. A nepokusam sa sirit osvetu.
2LL: FOX 32 Talas ... dobrá volba. To je jeden z mála konkurentov E*****nu čo sa týka chodu (nie váha, potom AXON) Ale len Talas 32. Iné Foxky a aj Talas 36 už nevykazujú takéto ***** parametre.
,
2JCH: negatívom MX nieje len váha, ale hlavne necitlivosť vidly, ktorá je daná jej konštrukciou. Vraviš 3cm ETA. Na XC sa používajú vidly, ktoré majú systémy na potlačenie pohupovania, čo možno najlepšie prípadne zámok. Ak aj na ET-e zamkneš tak stále dochádza k prepružovaniu a 3cm pre XC je strašne veľa.
čo sa týka tuhosti R7 ... je to zase dané konštrukciou ... 30mm nohy, reverse arch ... samozrejme nemôže konkurovať 32mm nohám, na druhej strane tak ako si spomínal váha....
osobne preferujem citlivosť, torznú tuhosť ...
spomenul si systém "Absolute" čto eto? ešte som sa s tým nestretol. takže ťa poprosím o popis vnútorností ale nie o letákový výklad. Prípadne ak máš schémy, detaily, fotografie tak na mail. Ď
http://seaotter.mtbr.com/2007/04/17/manitou-is-reborn/
maju ho nove vidly Minute 2008 *****
respektive nalistuj nove VELO
http://seaotter.mtbr.com/2007/04/17/manitou-is-reborn/
maju ho nove vidly Minute 2008 *****
respektive nalistuj nove VELO
do testov a časopisov napíšu to čo potrebujú a to sú presne tie informácie, ktoré su mi na ....
Ale vdaka.
A ked nie tak mi poradte ci radsej R7 alebo Recon mam 75 kg jazdim xc obcas maratony ked su v okoli .
A este nieco doteraz mam RS pilot - tvrda jak hovado a vykazuje vôlu pravdepodobny zdvih 8 cm môzem potom zvolit 10 cm na novej nebude to nejako prekazat geometrii.
thx
http://www.kolokram.cz/product_info.php ... 19201dfc0c
nespapajte ma, ja ju proste lubim