Caute. Kto ma skusenost s touto vidlou? Rozmyslam, ze by som ju kupil. Chcem jazdit XC. Viete mi povedat aky je rozdiel medzi RS Tora 318 a RS Tora 302 (zeby len v oznaceni farebnosti?). Poprosim Vas o postrehy a rady. Vdaka
dravim, mam RS Toru 302 bez U-turn, zdvih 100mm, nova jazdena cca 500km, v terene mi pruzi tak cca 5cm a ked niekde na asfalte alebo doma na nu zatlacim celou svojou vahou tak mozno da aj tych 7cm. Rozmyslal som nad kupou maksej pruziny, ale nebola by ta pruzina uz moc maka a neslo by to na doraz? V tom pripade, ako vadi vidlici, ked chodi az na doraz?
dravim, mam RS Toru 302 bez U-turn, zdvih 100mm, nova jazdena cca 500km, v terene mi pruzi tak cca 5cm a ked niekde na asfalte alebo doma na nu zatlacim celou svojou vahou tak mozno da aj tych 7cm. Rozmyslal som nad kupou maksej pruziny, ale nebola by ta pruzina uz moc maka a neslo by to na doraz? V tom pripade, ako vadi vidlici, ked chodi az na doraz?
Manželka má na SCOTTE RS Toru 302 80mm a tiež sa mi nepodarilo ju dostať na 80 mm, ale v pohode ona je take žiena že jej to nevadí
a mam na nom RockShox Tora 318 Air PopLoc (80mm)! Je fantasticka, ale podla toho co jazdim si chcem kupit aspon (100-120mm) Ak by mal niekto zaujem o tuto Toru, no problem ma asi 2 tyzdne a jazdil som len par krat, takze vlastne nova. Viete poradit dobru vidlu s vyssim odpruzenim?
A este by som rad vedel - ci sa da LEFTY-na hodit aj na bezne ramy - napr. ako ten moj, alebo len na Cannondale.
Znamená to teda, že tú moju RockShox Tora 318 Air PopLoc (80mm) sa dá dvihnúť na 100-120mm? Je niekde návod ako to spraviť, resp. vedia to spraviť v servise? Ak ano, kolko to moze stat?
A inak mi nikto neodpovedal na tu lefty otazku predtym! Ciao
Znamená to teda, že tú moju RockShox Tora 318 Air PopLoc (80mm) sa dá dvihnúť na 100-120mm? Je niekde návod ako to spraviť, resp. vedia to spraviť v servise? Ak ano, kolko to moze stat?
Skusal som, neda sa. K 100ke dostanes distancne podlozky pre znizenie na 80. Ta co som robil bola 80mm z biku Cube LTD Team, tak je moznost, ze to bol nejaky OEM, ale kazdopadne sa zdvih zvysit nedal.
adeo: navod (servisny manual) je na webe rockshox. malo by sa to na 98% dat (normalne by som si bol na 100 % isty, pretoze sam mam doma oem toru soloair a na tej sa to urcite da, ale bikenur ma zneistil), v servise by to mali vediet, ak uz mali aspon raz vzduchovu rockshoxku v ruke ... cenu neviem, tipujem tak plusminus 2 stovky... sam to radsej doma neskusaj, potrebujes na to nejake specialne naradie (klieste na segrovky) a olej do vidlice.
k tej leftyne, mam pocit, ze je len na 1,5" hlavu, takze ne obyc ram to nedas...
bikenur bola to isto soloair tora? nezda sa mi, ze by spravili kratsie plunzery bez podloziek, aby sa nedal zdvih zvysit... to by bolo predsa drahsie ako pouzit tie, co obvykle a hodit tam par cm podloziek... ale mozem sa mylit..
Bola to ROCK SHOX TORA 318 AIR POPLOCK a 100% sa to nedalo spravit. Tiez som bol v tom, ze to urcite ide. Tento bikehttp://www.slovkolex.sk/index.php?modul=tovar&id=1315&. Ale mozno je to fakt nejaky OEM a na bezne kupenej to moze ist. Nevim, uz si to nepamatam ako to vyzeralo, ale volal som aj do Exima a viem, ze sme to uzavreli tak, ze na tej konkretnej to nejde. Nechcem sa hadat, lebo z RS stranky mi tiez vyplyva, ze by to malo ist.
moze byt... oem byva dost nevyspytatelny, co si vyrobca bajkov zaziada, to mu vyrobia... moja oem tora sa nastavit da (momentalne je na 100 a su vnej 3cm podloziek).
Bola to ROCK SHOX TORA 318 AIR POPLOCK a 100% sa to nedalo spravit. Tiez som bol v tom, ze to urcite ide. Tento bikehttp://www.slovkolex.sk/index.php?modul=tovar&id=1315&. Ale mozno je to fakt nejaky OEM a na bezne kupenej to moze ist. Nevim, uz si to nepamatam ako to vyzeralo, ale volal som aj do Exima a viem, ze sme to uzavreli tak, ze na tej konkretnej to nejde. Nechcem sa hadat, lebo z RS stranky mi tiez vyplyva, ze by to malo ist.
Nuz uvidime, aj tak ho budem postupne upgradeovat, prv rychlo zoderiem co tam je a ide sa na to. V globale musim povedat, ze som velmi spokojny aj s formula ORO K18 tak aj s celym bikeom. Inak by som na to rad hodil tu Lefty-nu. Minule som na nej jazdil na jednom Cannone a je to parada, ale toto asi nepojde, ze? Aku inu vidlu by ste na tento bike odporucali? Myslim tak zdvih 100mm +?
Heh ty mas dokonca ten isty co som pisal ja, to som az teraz precital, tak to asi fakt nepojde, ale ja som robil 2006ku, ten s Hayesmi, ostatne bolo rovnake, tak zas tu je moznost, ze 2007 bude mat vidlu s inymi vnutornostami..
Všetko je možné ale .... predpokladám že to ide. V každej vidle sa dá zdvihnúť zdvih, ale len do takej výšky ako dovoluje dlžka vnútorných nôh s púzdrami a vysunutie tllmiča. Nepozdáva sa mi myšlienka, že pre OEM verziu by spravili komplet nový vnútrajšok, takže za predpokladu že je tam len jedna dlhá podložka tak ta sa dá rozporcovať na menšie .....
Nechcem písať návod a ani takúto úpravu doma nedoporučujem, len chcel by som povedať že 100% nemusí byť vždy na 100% ....
mám toru 318 OEM a tiež má rovnaký problém. takže odpoveď na tvoje otázky by som tiež ocenil. aj by som ju potreboval rozobrať a premazať, ale trochu sa bojím toho že je OEM a nemám s tým žiadne skúsenosti
no nechcem kazit iluzie,ale mal som Recona OEM a bol na 100mm,tiez som rozmyslal nad zvacsenim zdvihu,bohuzial z Kaktusa(oficialny zastupca Specialized,z ktoreho biku bola) mi zistili,ze bohuzial nejde dvihnut
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.kupkolo.cz/produkty/Vidlice- ... _1280.html
no zdravim ta bolo by pekne od teba keby si napisal nejaku recenziu opis na tu vidlucu RS TORA 318. Mam o nu tiez zaujem stoho cz shopu. vopred vdaka
http://www.mtbr.com/reviews/2006_front_ ... 5144.shtml
Manželka má na SCOTTE RS Toru 302 80mm a tiež sa mi nepodarilo ju dostať na 80 mm, ale v pohode ona je take žiena že jej to nevadí
http://www.bikewwworld.de/index_bestell ... ub-ltd-003
a mam na nom RockShox Tora 318 Air PopLoc (80mm)! Je fantasticka, ale podla toho co jazdim si chcem kupit aspon (100-120mm) Ak by mal niekto zaujem o tuto Toru, no problem ma asi 2 tyzdne a jazdil som len par krat, takze vlastne nova. Viete poradit dobru vidlu s vyssim odpruzenim?
A este by som rad vedel - ci sa da LEFTY-na hodit aj na bezne ramy - napr. ako ten moj, alebo len na Cannondale.
Cafte - ak mate zaujem napiste mi sukr. spravu
http://cgi.ebay.de/ROCK-SHOX-TORA-318-1 ... dZViewItem
02.09.07 12:29:21 MESZ (1 Tag 22 Stunden)
£60,00 (ca. EUR 88,63)
Skusal som, neda sa. K 100ke dostanes distancne podlozky pre znizenie na 80. Ta co som robil bola 80mm z biku Cube LTD Team, tak je moznost, ze to bol nejaky OEM, ale kazdopadne sa zdvih zvysit nedal.
k tej leftyne, mam pocit, ze je len na 1,5" hlavu, takze ne obyc ram to nedas...
bikenur bola to isto soloair tora? nezda sa mi, ze by spravili kratsie plunzery bez podloziek, aby sa nedal zdvih zvysit... to by bolo predsa drahsie ako pouzit tie, co obvykle a hodit tam par cm podloziek... ale mozem sa mylit..
Nuz uvidime, aj tak ho budem postupne upgradeovat, prv rychlo zoderiem co tam je a ide sa na to. V globale musim povedat, ze som velmi spokojny aj s formula ORO K18 tak aj s celym bikeom. Inak by som na to rad hodil tu Lefty-nu. Minule som na nej jazdil na jednom Cannone a je to parada, ale toto asi nepojde, ze? Aku inu vidlu by ste na tento bike odporucali? Myslim tak zdvih 100mm +?
Všetko je možné ale .... predpokladám že to ide. V každej vidle sa dá zdvihnúť zdvih, ale len do takej výšky ako dovoluje dlžka vnútorných nôh s púzdrami a vysunutie tllmiča. Nepozdáva sa mi myšlienka, že pre OEM verziu by spravili komplet nový vnútrajšok, takže za predpokladu že je tam len jedna dlhá podložka tak ta sa dá rozporcovať na menšie .....
Nechcem písať návod a ani takúto úpravu doma nedoporučujem, len chcel by som povedať že 100% nemusí byť vždy na 100% ....
mám toru 318 OEM a tiež má rovnaký problém. takže odpoveď na tvoje otázky by som tiež ocenil. aj by som ju potreboval rozobrať a premazať, ale trochu sa bojím toho že je OEM a nemám s tým žiadne skúsenosti
všetko treba robiť s rozumom, nie silou!
tak s týmto sa musíš vyrovnať sám
prípadne servis ....