Už teraz je to samá sračka. Nechcem si ani predstaviť, ako to bude vyzerať v lese, keď bude počasie naďalej ako posledný cca mesiac. No bude aspoň viac-menej istota, že zúčastnení budú na bedni.
Staci aby na par dni zacali klesat teploty v meste len v noci na cca -3 stupne a aj ked cez den stupne v meste teplota na +2, tak v lese bude stale okolo -1 a vsetko krasne stvrdnute a ziadne blatko. A urcite sa do januara este jemne ochladi a to bude stacit na to, aby sa dalo jazdit bez blatovych zazitkov. Len snad nezacne prilis snezit, lebo v snehu hlbsom ako 5 cm to uz sranda nebude.
Problem je aj plno popadanych stromov a haluzi na lesnych cestach a chodnikoch. Prave som sa vratil z pesieho vyletu po Devinskej Kobyle a je toho tam popadaneho dost vela a vela konarov je pod tarchou snehu az po zem, teda chodnik je nepriechodny.
O mnozstve snehu ani nehovorim.
Suhlasim, ze idealne na zimny maraton by bol primrznuty podklad, okolo 5 cm snehu, ani jeden padnuty konar v lese a este k tomu modra obloha... chlapci nehnevajte sa, ale poniektori tu vela nariekate a spekulujete okolo toho...
V propoziciach sa jasne pise: podujatie sa uskutoční za každého počasia, v prípade extrémne nepriaznivého alebo chladného počasia si usporiadateľ z bezpečnostných dôvodov vyhradzuje právo na zmenu (skrátenie) trate
Ja sa chcem zucastnit za kazdych podmienok, ci bude vsade plno blata alebo plno snehu mi vadit nebude, lebo chcem... ak to niekomu nevyhovuje, tak tam jednoducho nepojde. Aky je rozdiel oproti maratonu v lete? Kolko ich bolo na blate... a urcite ste sa mnohi zucastnili. Ja si pamatam mnoho maratonov na blate a v dazdi aj v davnej/nedavnej minulosti (Brusno, Panda, Sulov, Horal) a prezilo sa. Prave naopak taketo maratony si potom o to viac cenime a pamatame... zazitok to bude aj pri idealnych podmienkach, ale mozno este vacsi pri nepriaznivom pocasi!
Ale ved kazdy nech sa rozhodne sam...!
rozdiel je napr v tom ze zmoknuty a mokry v lete je dost brutalny rozdiel ako mokry v zime pri -5..
nehovoriac o tom ze bike slusne trpi tiez.. jedna vec je si zajazdit a druha si totalne roz***** bike..
no vypada to zajimavo ked som dnes bol pozret ako je v lese nebol som moc nadseny...no uvidim ako to bude s mojou ucastou bud odide sneh uplne alebo nech je poriadny a nie tato clapkanica...
rozdiel je napr v tom ze zmoknuty a mokry v lete je dost brutalny rozdiel ako mokry v zime pri -5..
nehovoriac o tom ze bike slusne trpi tiez.. jedna vec je si zajazdit a druha si totalne roz***** bike..
Ked bude -5 je vysoka pravdepodobnost, ze blato nebude - zrejme zamrzne... Tomu zvyknu v SHMU hovorit sucha zima. Mesiac pred akciou spekulovat nad pocasim??
Junáčik, prečo sem neustále natískaš cyklomaniu.sk? Keby tam bolo niečo originálne, tak mi to nevadí, ale obsahom tohto webu sú len pokradnuté informácie, posťahované z iných webov. Prečo si nedal link priamo na www.stupavskymaraton.sk? Z dvanástich príspevkov v piatich propaguješ cyklomaniu! Mal by si si prečítať pravidlá prispievania do fóra, lebo sústavne porušuješ čl. 3. - Príspevok ma reklamný charakter.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hahaha
Už teraz je to samá sračka. Nechcem si ani predstaviť, ako to bude vyzerať v lese, keď bude počasie naďalej ako posledný cca mesiac. No bude aspoň viac-menej istota, že zúčastnení budú na bedni.
len aby to nebolo 30km tlacenia v bahne
O mnozstve snehu ani nehovorim.
V propoziciach sa jasne pise:
podujatie sa uskutoční za každého počasia, v prípade extrémne nepriaznivého alebo chladného počasia si usporiadateľ z bezpečnostných dôvodov vyhradzuje právo na zmenu (skrátenie) trate
Ja sa chcem zucastnit za kazdych podmienok, ci bude vsade plno blata alebo plno snehu mi vadit nebude, lebo chcem... ak to niekomu nevyhovuje, tak tam jednoducho nepojde. Aky je rozdiel oproti maratonu v lete? Kolko ich bolo na blate... a urcite ste sa mnohi zucastnili. Ja si pamatam mnoho maratonov na blate a v dazdi aj v davnej/nedavnej minulosti (Brusno, Panda, Sulov, Horal) a prezilo sa. Prave naopak taketo maratony si potom o to viac cenime a pamatame... zazitok to bude aj pri idealnych podmienkach, ale mozno este vacsi pri nepriaznivom pocasi!
Ale ved kazdy nech sa rozhodne sam...!
Ked bude -5 je vysoka pravdepodobnost, ze blato nebude - zrejme zamrzne... Tomu zvyknu v SHMU hovorit sucha zima. Mesiac pred akciou spekulovat nad pocasim??