Tak snáď som sa rozhodol aj s priateľmi s CYKLOPOZITÍVU, že založime po piaty krát novú tému a tento raz na Francúzky spôsob.....
LAPIERRE FATRANSKÝ MTB MARATÓN 2010!!!!!
Všetky informácie nájdete na stránke už Vám známej http://www.cyklopozitiv.sk
Nové dresy, staré trate, dobrá nálada super tombola a iné pikošky.....
Chceme zachovať kvalitu a radosť s bikovania...
Od 5.3. bude spustené online prihlasovanie...
Terry & company
posledný komentár: 17. 7. 2011 o 20:19
že sa tak dlho nedá sústrediť vysvetli luďom čo organizujú salzku 200km
prvy krat brutalle09 bolo cca 4h12min....trat pekna, organizacia super
najlepsie je preberanie zazitkov s ucastnikmi pri zasluzenom
takto som to myslel.
A pre niektorych ludi je cennejsie prejst dlhu trat (a prekonat samych seba), ako prejst 40 km na kratkej, ktore si mozu dat aj hocikedy doma vecer po praci. A v tomto pripade je uz uplne jedno podla mna, ci skoncim na kratkej na 230. mieste, alebo na dlhej predposledny...
Mimochodom, tesim sa na sobotu!
trošku ti budem oponovať - len tak si pozri výsledky z Dubnice z minulého roka....aký čas mal prvý na Harde...cez 6 hodín, 6-ty v poradí už cez 7 hodín...mali by sme ho a aj tých ostatných za ním poslať domov, načo tam chodia keď na to nemajú....ešte si ublížia...
takto si to predstavuješ? 18 štartujúcich na dlhej v Partizánskom? nie je to veľa? asi hej...
tesim sa na fatransky cyklomaraton a zelam vela sil a trpezlivosti organizatorom. a tiez vela spokojnych cyklistov s peknymi spomienkami na 5. jun straveny v Stranavach.
Myslím, že pred rokom som mal nafotenú kompletne celú trať Mediano 46 km a bolo to aj publikované na stránke a vo fóre. Tam si si mohol urobiť obraz z toho, kam odbočiť, aké sú povrchy a scenéria.
Vzhľadom na špecifický upršaný rok vítam, že sú bezproblémové tvrdé asfaltové povrchy na trase a to po štarte zo Stráňav, kúsok na konci Višňového, stúpanie do sedla Javorina, Turskou dolinou po odbočku na Zdobiné a dojazd do cieľa v Stráňavách. Krásne trávnaté úseky okolo Trnového, pod Bukovcom smer Turie, za Strečnom okolo Koliby a známa lúka Kostitras sú veľmi podmáčané a dosť náročné. Príjemne prekvapený som bol v tréningu z lesných a horských stúpaní, ktoré boli vo výbornom stave. O nebezpečných úsekoch neviem, iba ak podceníš terén a preceníš svoje schopnosti. Bike treba mať v 100% stave a hodia sa pre niektorých aj plastové blatníčky.
Poznámka: v sobotu si nezabudnite zobrať opaľovacie krémy a do batôžka kopec dobrej nálady
tymto pozdravujem finisherov horala 2008 na urovni limitu
Teraz neviem, či sa nerozumieme, alebo sa nechceme rozumieť (viď "debata začala pri Brutale (resp. tratiach +- 80 km)"), celý čas sa bavím o tom. Hádam sa zhodneme aspoň v tom, že 115 km v extrémnom počasí a bežná maratónska trať je trošku rozdiel a takisto "limit" finisheri z roku 2008 nie sú žiadni dobrodruhovia, ktorí bez tréningu na pretekoch preceňujú svoje sily ...
Aby som to uzavrel, v žiadnom prípade nie som zástancom názoru "nech sa tam netrepú, keď na to nemajú", s účasťou s cieľom prekonať sám seba bez výhrad súhlasím, ale stále tvrdím že od určitej úrovne je zváženie polovičnej trate lepší nápad. Človek, čo dôjde do cieľa sivobiely a zosadá spôsobom "jeden pomocník na držanie bicykla, druhý na odopnutie pedálov" ma jednoducho o niečom takom ako "zábava, relax, pohoda" presvedčí veľmi ťažko ...
Na maratonoch sa objavuju ludia, ktori to v profesionalnom sporte nikam nedotiahli a prave ti kritizuju, ze musia v cieli cakat na ostatnych. Je logicke, ze byvaly vrcholovy sportovec bude davat vzdy lepsi vysledok ako ten, ktory sice bicykluje vela, no len rekreacne, vo volnom case a navyse bez systematickeho treningoveho planu.
A ked uz sa prvi desiati nadrapuju a rozrkrikuju, tak nech sa tychto maratonov nezucastnuju, ale nech vstupia do profi teamu. Velmi radi ich uvidime v TV ako spolu so Saganom budu bodovat na podujatiach typu Giro, Tour, a pod.
este raz tvoj post. a nie, nie je to pravda.
aky je rozdiel v 80km za 2x taky cas ako vitaz a 115 za 2x taky cas ako vitaz? (pripadne stredna trat za 3x taky cas ako vitaz? Sv jur 2008 napr).
su ludia ktori jazdia na urovni limitov ci sa to pretekarom paci alebo nie a maju na to aby prisli do ciela vyskereni bez toho aby ich bolo treba odmontovavat z biku. zalistuj v starych vysledkoch, uvidis mena ktore takto jazdili pravidelne dlhe trasy...
horal 2008 je samozrejme extrem...
gebula, poviem ti este iny dovod, kvoli 40km trati a tlacenici na nej sa nebudem trepat cez celu republiku a kvoli vyske startovneho sa budem snazit "vyzrat" vsetky obcerstvovacky na trati, samozrejme ak pridem do noveho kraja, chcem si uzit prirody a bajkovania co najviac a co najdlhsie... s heslom - "ten vitaz som ja, lebo vydrzim najdlhsie bajkovat..."
..tak to bolo pekne, za to mas u mna flasu vina
stax, dakujem, ze na nas netrenovanych dobrodruhov myslis
Podľa posledného postu si vôbec nie som istý či tá moja vyššie spomenutá veta bola správne pochopená, alebo to je len ironický doplnok do odpovede. Tak aby to bolo jasnejšie, som presvedčený, že na Horale konkrétne malo na tvoj aj pisosipov čas, resp. stav v cieli obrovský vplyv počasie a povrch trate, čo je niečo úplne iné ako to, o čom sa od začiatku bavím. Už som písal aj o tom, že chápem presne všetky dôvody pre výber trate, prekonanie samého seba a pod., už v prvom poste som napísal, že je to individuálne rozhodnutie. Okrem toho, vôbec som nemyslel na pretekárov ako ty, ani Salzka finisherov, ani pravidelných do limitu dlhé trate jazdiacich pretekárov, ani 100 km za 8 hodín pravidelne v pohode alebo Brutale za 4 aj čosi borcov, ako sa to tu objavilo v pár postoch. Celé to začalo pri "idem na čo mám" - a všetky moje posty sú o tom, že kvôli skutočnej radosti z jazdy vo väčšine prípadov nie je vôbec na škodu držať sa toho.
P.S.: Aby náhodou nedošlo k omylu, k pretekárovi mám na míle (ak nie aj desiatky míľ) ďaleko.
samozrejme suhlasim,