Levočské vrchy privítajú 25. mája bikerov, ktorí si budú môcť užiť ďalší MTB maratón v krásnom prostredí.
Šiesty ročník pretekov, ktorý organizuje Cyklo Spiš, bude zároveň tretím kolom série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Na výber budú tri verzie tratí, plus novinka Family. Najdlhšia meria 72,2 km s prevýšením 1 994 m. Známe úvodné stúpanie vynesie pretekárov nad 1 100 m n.m., kde na milovníkov kopcov čaká horská prémia Františka Kotrádyho, rodáka z Levoče. Jednoduché to nebudú mať ani bikeri na strednej trati s dĺžkou 47,6 km s prevýšením 1 080 m. Pre menej náročných a tých, ktorí nemajú toľko skúseností, bude atraktívna krátka trať, kde sa môžu kochať krásnymi výhľadmi na Tatry a pritom si užijú 25,1 km a nastúpajú 515 m. Novinku pod názvom Family si organizátor pripravil trasu o dĺžke 8 km, kde si preteky tak môžu naplno užiť aj rodiny s deťmi a navyše dostanú šancu zasúťažiť si o pestré ceny.
Štart:
09:00 – Dlhá trať
10:00 – Stredná trať
10:30 – Krátka trať
10:40 – ŠKODA Family rodinná trať
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 13. 10. 2023 o 21:31
posledný komentár: 11. 9. 2023 o 22:36
posledný komentár: 9. 9. 2021 o 22:09
posledný komentár: 27. 5. 2015 o 10:29
posledný komentár: 5. 2. 2010 o 15:13
Alebo sa mýlim?
Ak su tu aj organizatori,tak par poznamok
Avsak bol som sklamany z tychto veci:
1. casti trate uplne hore a zaciatok zjazdu. Ked sa trat odklonila od sirokej cesty a viedla dototal strmeho rozbahneneho kopca pomedzi mlade smreky, ktore nam vsetlym trocha oslahali ruky.
2. Tie dvojmetrove dropy, ktore som fakt nikoho nevidel zist na biku. Aj pri smykani sa dole popri bicykli bolo co robit. A asi na 2-3 miestach bol cez trap padnuty priemerom asi 40cm. Mohlo to byt upratane.
3. Kapustnica ako jedlo,.. no ok, mozno moznosti "kuchyne" nedovolovali pripravit nieco zlozitejsie. Som vsak velmi sklamany ze v nej nebol ani jediny kusok masa, klobasy, udeneho,.. hociake maso. Kludne zvyste startovne o smiesne jedno euro a vyzbierate 700 eur viac za ktore mozte kupit takmer 200 kg masa
4. Ked viete ake bahno tam byva po dazdoch, 2 vapky na cistenie bicyklov bolo zalostne malo. Niektori tam cakali aj takmer 2 hodiny
Chcel by som vsak pochvalit prostredie a miesto startu. Fakt prijemne tam bolo.
Zero waste sa mi tiez velmi pozdaval.
Suma sumarum, pacilo sa mi
Pevne verim ze buduci rok bude nejaka alternativna trat, hlavne ta vrchna cast so smrekmi a 2m dropmi
za blato organizator nemoze, minuly rok bolo blata vyrazne menej
chvalim aj oproti minulemu roku premiestnenie zázemia z malickeho parkoviska vedla registracie na kupalisko, a tiež zriadenie uschovne bajkov ...
ale ...
vega kapustnica (a masovy gulas za priplatok 4,50) a 2 wapky (s hodinovym radom cakajucich spinavych bajkerov), to je mega fail ... palec dole ... ale co uz ked organizacii sefuje zena, ktora si mysli ze organizuje garden party pre kolegyne, a nie cykloMARATON, a pre ktoru je ekologicke ponatie podujatia dolezitejsie ako potreby ucastnikov ...
Tiež musím reagovať na tú "kapustnicu" - spomenul som si ,že nem. zajatcom ju dali ,keď mali "defile" na moskovskom námestí po skončení vojny- za nimi išli čistiace autá...Ja som tak nechcel dopadnúť,ale myslím, že by sa až tak nemuselo šetriť na pretekároch.Mal som z toho veľmi zlý pocit. A pivo neakoholické - myslel som že mi načapovali kofolu,otras. Ale blatko som si užíval ,vyššie spomenuté dropy som prešiel na biku - to len konštatujem.Ostatné organizačné - klasika - výborné.
Ak su tu aj organizatori,tak par poznamok
Avsak bol som sklamany z tychto veci:
1. casti trate uplne hore a zaciatok zjazdu. Ked sa trat odklonila od sirokej cesty a viedla dototal strmeho rozbahneneho kopca pomedzi mlade smreky, ktore nam vsetlym trocha oslahali ruky.
2. Tie dvojmetrove dropy, ktore som fakt nikoho nevidel zist na biku. Aj pri smykani sa dole popri bicykli bolo co robit. A asi na 2-3 miestach bol cez trap padnuty priemerom asi 40cm. Mohlo to byt upratane.
3. Kapustnica ako jedlo,.. no ok, mozno moznosti "kuchyne" nedovolovali pripravit nieco zlozitejsie. Som vsak velmi sklamany ze v nej nebol ani jediny kusok masa, klobasy, udeneho,.. hociake maso. Kludne zvyste startovne o smiesne jedno euro a vyzbierate 700 eur viac za ktore mozte kupit takmer 200 kg masa
4. Ked viete ake bahno tam byva po dazdoch, 2 vapky na cistenie bicyklov bolo zalostne malo. Niektori tam cakali aj takmer 2 hodiny
Chcel by som vsak pochvalit prostredie a miesto startu. Fakt prijemne tam bolo.
Zero waste sa mi tiez velmi pozdaval.
Suma sumarum, pacilo sa mi
Pevne verim ze buduci rok bude nejaka alternativna trat, hlavne ta vrchna cast so smrekmi a 2m dropmi
Ahoj, nedalo mi nereagovať na tieto blbosti. Nehnevaj sa, ale nedalo sa to ani celé prečítať. Takže postupne.
Ak si v ochrannom pásme, môžeš byť vôbec rád, že ti tadiaľ dovolia prejsť na biku, nie ešte povoliť vysekanie vetiev na stromoch. Ja som tadiaľ šiel a čuduj sa svete ja vôbec nemám ošľahané ruky a ani jeden z nás, čo sme tadiaľ šli na čele. Ale poďme ďalej. Asi nevieš, čo je to drop, resp si žiadny nešiel, leho ja som nič také tam nevidel. A tých pár úsekov nadol je najkrajšia časť trate. A zasa sa budem opakovať, ale všetci, čo sme tadiaľ šli sme ani raz nezoskočili z biku.
K jedlu a k predchádzajúcim hejtom sa dá vyjadriť aj stručne: Ak chceš ísť bikovať niekde po ceste, kde nieje poriadny (aj keď toto až taký poriadný nebol) terén, treba si nakúpiť špekačky, slaninu, pivo a ísť s kamarátmi do parku opekať. Samozrejme po asfalte. Na čo míňať zbytočne peniaze na štartovné? ?
A k tomu nezmyslu, ze co tu niekto riesi stravu ked tam siel bajkovat ... nuz az sa byde dat zaplatit startovne bez stravy, tak stravu nebude nikto riesit ... ale dokial bude sucastou startovneho strava, tak sa strava riesit bude ... chapeme sa ?
Aj trať vníma každý inak. Každý sme iný. Ty si rýchlik, keď my pomalší sme v 2/3 trate a všímame si viac detailov, ty už máš umytý bicykel
A prepacte za hejt, ale orgabizatori sa snazia o zerowaste a niekto si vymyva olej v potoku
Co sa tyka tych nestastnych wapiek, chapem, ze nie vsetko sa da spravit na 100%. Po cca 50min cakani s kamosom v sore som skusil experiment. Zbehol som do Levoce na wapku k Lidlu a kebyze necakam zo zaciatku v sore, bolo by to rychlejsie aj s minivyslapom naspat 👍
PS: za mna kapustnica padla dobre a aj za eko raz davam body k dobru