Pre tých, čo ovládajú nemčinu alebo angličtinu slabšie, niekoľko základných informácií:
Trať: Wien/Österreich - Bratislava/Slovensko
Dátum: 15. januára 2011
Stretnutie: 9:00 - hlavný vchod do Schonbrunnu
Štart: 09:30 hod.
Kto: Zúčastňujú sa dvojčlené tímy na bicykloch s pevným alebo jedným prevodom (singlespeed). Jazdci na bicykloch s prevodmi môžu štartovať len v tíme s pretekárom s pevným alebo jedným prevodom!
Kadiaľ: Trasa vedie z Viedne po Donauradwegu do Bratislavy, na trati je potrebné vyriešiť 4 úlohy.
posledný komentár: 25. 8. 2025 o 22:07
posledný komentár: 30. 7. 2025 o 9:22
posledný komentár: 23. 7. 2025 o 23:16
posledný komentár: 1. 4. 2025 o 14:46
Na štarte bolo 64 dvojíc, viac ako vlani. Však aj počasie sa vydarilo.
P.S. Samozrejme je to len moj osobny nazor ak by sa to nebodaj niekoho dotklo.
Akcia to bola super.Neopísatelná atmosféra.Som si hneď na začiatku spomenul na Jezusov favorit medzi kopcom festiek by posobil ako Ferari
K prvému kontrolnému bodu sa bolo treba nejako odstať na Donau insel na cestu Eurovelo 6 a tam pozerať po nejakej mailovej adrese ktorú si bolo treba poznačiť.
Druhy kontrolný bod bol v jednej dedinke tam bolo treba opísať miestne špeciality podniku a tretí bod bol pri parlamente tam bolo treba napísať kto a v ktorom roku postavil sochu.
Začiatok štaru bol o 9:45.
Štartovalo sa systémom Le Mans.Hneď zo začiatku to nabralo ostré tempo.Vytvorili sa rôzne skupinky a bolo si len treba vybrať ku ktorej sa pridame keďže sme hovno vedeli kadial máme isť.Rakušania su blázni asi pozeraju moc videí z youtube ked v NY jazdia bezhlavo.Presne to bolo aj tu červená nečervena prednosť neprednosť jazdilo sa dosť divoko ale človek sa musel prispôsobiť by ich nestratil a vedel kadila ma isť.Potom sme si s Davidom povedali že tudy cesta nevede nenechám sa niekde prizabiť a išli sme svojim tempom rešpaktujuc dopravne predpisy čo sa nám samozrejme stalo osudným nakoľko sme všetkých stratili mohli by o nás natočiť film Sám vo Viedni
Critical Mass Bratislava a v podstate sme tahali stále spolu.Bolo 12:15 a ešte stale sme boli vo Viedni bo sme pekne bludili ale nakoniec sa nám podarilo dostať na tu Eurovelo 6 cestu.Nájsť prvý kontrolný bolo bola tiež pekná komédia.Po cestte milión pútačov a teraz odpíš ktorá má byť tá správna mailova adresa či sme prešli tým spravnym kontrolým bodom.nakoniec .
Napokon sa nám to podarilo ale keď sme blúdili v tej Viedni tak sme si povedali že v podstate pre nás bude najdôležitejšie s s tejto posratej Viedne dostať domov
Po prejdení prvého kontrolného stanovišťa sme sa mali presunúť k druhému ale tam bol iba taký menši problémik že sa to nedalo po oficiálnej ceste nakoľko ta bola uzavretá pre stavebne práce.Takže nastal mierny chaos kade isť.Potom sa k nám pridali nejaký domaci jazdci a spolu s nimi sme sa dostali k druhému stanovišťu.Tá cesta bola naozaj úchvatná cez rozmočene cesty necesty plné blata ,vody , výtlkov a takého premočeného piesku (úplne super pre festku kde sa nedá postaviť do pedálov takže všetky razy a nerovnosti berie riť a ruky
Jezus bol ako zázrak.zobralo som si jeho kolesos volnobežkou reku budem šlapať do Blavy v stoji ale apoň si môžem dovoliť nešlapať v kuse a on si zobral koleso z festky.Nápad to bol sice ok ale Jezus má tak vyťahanú reťaz že mu stále padala pri prudšom zábere že sme išli decentným tempom.Potom Davida napadlo že použijeme rýchloupinák z Jezusovho favorita na objimku Hope a tým pádom budem môcť zase šlapať a aj sedieť.Prehodili sme naspäť kolesa zase som mal festku nahodili sedlovku a mohli vyraziť.Jezus je tak ľahký a taký gramár,že po nasadnuti na favoritku mu sedlovka nezašla do rámu no proste naozaj Ježiš hodný svojho mena )už viem odkiaľ má tú prezývku).no a potom to už išlo zase o niečo lapšie.
V Hainburgu sme si dali Almdudlera a káve a tahali na tretie stanovište.Po ceste mi začalo štrajkovať rameno tak sme každých 10 min zastavli napravil som si ho a šlapali sme úspešne dalej k tej soche.Odtial sme sa spustili dole komcom na Mierko (tiež je sranda isť na festke dole kopcom,brzdiť a pritom pedálovať pohlad pre bohov.Nakoniec sme úspešne o 16:45 dorazli do miesta určenia.Čiže celkový čas 7 hod a najazdených 85 km.Tam sme si dali kave,kofolku,grilovane mäsko a hajde domov.No a nakoniec aby to nebolo take jednoduché tak po celom dni keď sme sa o 18 hod vracali domov zrazu že csssss***** dalši defekt.Duša už nebola tak sme tam narvali nejaku trekingovu a hajde domov.Hovorím Davidovi poďme už kura domov bo sa tu ešte pri našom štasti niekto niekde zrakvý.
Akciu hodnotim ako velice srandovnú a výživnú.Ešte raz týmto ďakujem Dudovi za odvoz,Davidovi za zapožičanie festky a doprovod a Jezusovi za technickú podporu.
O rok dovidenia.
Foto mám iba jedno ostatne snaď pridaju Dudo a Jezus.
dobre som sa zasmial
Rasťo, mali ste ísť vlani, to by boli iné zážitky - dážď, sneh, na hrádzi 20 cm snehu takže sa išlo po ceste na ktorej stála posolená voda
Ešte nahoďte nejaké foto
JoKo ja som odfotil asi 3 fotky zbytok ma Jezus a Dudo.Jedna s Tomášom.
Rasto za report:
P.S. Co sa tyka fotiek, tak chcel som dodat dnes, ale prisiel som domov fakt velmi neskoro a prilis unaveny, aby som vobec zapinal pocitac. Cize fotky zajtra abo pozajtra. Snad nejake vysli tak ako som chcel...