Mohol by mi niekto vytlačiť jednoduchú 3D súčiastku? Prípadne napísať kontakt na niekoho kto to dokáže? Súčiastku nemám nakreslenú v potrebnom softvéri. Zaplatím.
@MATHEW_MC_DONALD Ako si spokojný s Bambulov?
Teda aj ostatní ktorí ju máte. Rozmýšľam stále nad Bambulab P1S, len sa neviem dokopať a presvedčiť či na začiatok je vhodné relatívne drahú 3D tlačiareň kúpiť.
tomtom7: v tomto kontexte vobec nejde o porovnavanie jedneho vyrobcu ale porovnanie vseobecne PLA (nemyslim si, ze by cinske bolo horsie ako polske, chutia urcite rovnako ) vs. modifikovane PLA ,vzhladom na ciel a otazka povodne bola, ci niekto s greeny tlacil a ma skusenosti . Zatial som sa to nedozvedel . Btw to cinske PLA fuguje velmi dobre. A sladkasto vonia , zrejme dobry rocnik kukurice
Inak devildesign mam napr. ABS+ Ale nevidim zmysel kupovat nieco 3-4x drahsie , ak mi to neprinesie prislusne vyhody za tu cenu (okrem skusania, co nie je tento pripad, PLA skusat nepotrebujem). Mam v merku inde PLAcko , ktore je urcene priamo pre zihanie, tak mozno skusim to. K PETG mam nevedno preco volajaky odpor , musim ho zlomit. Asi nemam rad PET flasky Ale je tam zaujimava moznost hacknut tu priesvitnost. S acetonom nechcem robit, ked nemusim.
UV degradacia mozno nebola, ze vyrobca pridal daky matros do toho ABS, aby to lepsie odolavalo UV? To sa robieva, ale to by sa mozno pochvalil v specs. Asi si to malo opaloval , ak to nezazltlo Alebo to mozno je problem, ak by si to nechal nonstop na slnku, pri beznom pouziti to nezvykne byt problem. ABS vyrobky clovek pouziva cely zivot, takze skusenosti su.
skynet: zalezi co od toho ocakavas a co s tym robit. Ak len vyskusat, ze ci ta to zaujme, tak skor nejaku lacnu, na vyskusanie. Ak ta to zaujme, kupis druhu a budes mat dve. Ak nie lacno predas Inak je to fajn tlaciaren.
skynet
Ja som začal slabšou 3d ender s1 pro a hned na to vyššiel bambulab A. Hodne som to študoval, laboroval, nastavoval a zistil som že ak chcem nieco tlačiť musím dlho odlaďovať filamenty a nastavenia atď. Nakopia sa ti nepoužitelne filamenty a stále je vysledok neistý. Nakoniec to preplatíš …
Teraz by som volil cestu odladeného systemu s filamentami bambulab. Založíš a tlačíš. Za polovicu ceny
prúšu a nie veľmi viac ako obycajné tlačiarne. Už chcem pouzitelné vysledky na prvý pokus a nie zmetky na ktoré čakáš hodiny a nič z toho. Aj to AMS by som hneď bral-rychlo si na to zvykneš ako na prehadzovačku na bicykli. Robil som na tom u kamoša a je to pecka …
lto - Neviem čo konkrétnejšie by ťa zaujímalo k HT PLA, dobré by bolo napísať čo si od neho sľubuješ, prípadne na akú aplikáciu má byť použité. K tlačeniu som ti napísal, že s ním nie je problém, dajú sa tlačiť malé detaily, určite krajšie ako napríklad s PETG. Na druhej strane v rovnakej cene je ASA, čo je lepší materiál takmer po každej stránke.
ABS+ od DD je tiež dobrý filament, zrovna napríklad z neho mám špecifickú redukciu na IBP nádrži, ktorá je vonku už asi 3 roky a stále drží. A plno ďalších vecí, na ktoré som už aj zabudol keďže fungujú Vyrábal som si z neho aj nejaké formy pre karbónové výrobky - napríklad viečko na predstavec. Vydrží lisovanie, aj následný ohrev/podtlak... Akurát tie žlté formy sú tuším z PETG, to bola skúška separácie, ktorá nemusí byť takmer žiadna pri použití PETG, resp. oveľa menej precíznejšie spravená ako pri ABS.
skynet skús si na bambu zohnať nejaké kupóny na fb skupinách, často ich ľudia predávajú a niečo sa dá takto ušetriť.
tomtom7: fiha, robis si karbonove veci ? To by ma tiez zaujimalo, len kde zobrat na to cas. Asi prestat bicyklovat ASA mam tiez, teda skusal som, len jak s ASA, tak s ABS je komplikovanejsie tlacit, aj neviem este aj rychlost (resp. volumetria) aka sa da dosiahnut. A na take veci ako patka je to trosku prilis pruzne asi.
K greeny, tak som zle pochopil, mas s nim skusenosti. Super, vdaka sa prispevok. Myslel som prave na ten exterier, ako ho zvlada, ci lepsie ako obyko PLA . Ci plati aj tu, ze ako model ok, ale na prakticke pouzitie je to stale tam kde PLA. Hlavne teda ta teplotna odolnost, ale medzitym som nastudoval trochu to zihanie.
Taveniu plastov si sa nevenoval ? Rozculuje ma plastovy odpad, ale zaroven sa nan uz pozeram ako na mnozstvo stavebneho materialu , co lezi ladom Filamenty z toho nechcem robit, zatial, aj ked fajn vyrobnu som videl za asi 700e z nemecka, len treba do toho granule nadrvit, zatim to neni az tak zajimave. Chcel by som vylisovat aspon dosku z plastu, staci aj 20x20 s hrubkou cca 4mm.
Aby sme sa správne chápali, tak konkrétne so Spectrum GreenyHT nemám skúsenosť, ale s nejakým iným PLA HT áno, nepoviem ti teraz z hlavy výrobcu, môžem doma pozrieť. Ale celkovo PLA používam tak možno 10% zo všetkej tlače. Samozrejme v začiatkoch to bolo viac, ale práve kvôli zlým skúsenostiam pri použití v exteriéri som od neho upustil (na figúrky a pod. je to ale ideálny materiál).
ASA/ABS - nemyslím že sú komplikovanejšie na tlač, určite je ich jednoduchšie odladiť ako PETG a to už nehovorím o PETG+CF a pod. Pokiaľ máš okrytovanú tlačiareň, tak sa dajú parádne tlačiť aj väčšie veci, pretože najväčší problém je udržať ich na podložke. Druhý dobrý trik, ktorý sa málo spomína, ale funguje 100% je používať ako podložku materiál FR4 (G10).
Tavenie plastov nie. A ako píšeš, času je málo, nedá sa všetko stihnúť
Jasne. No, vacsinu veci mam do interieru, tak PLA v pohode , povodne som na to mal biele ABSko, ale ked som tlacil modely, som zistil ,ze je to pouzitelne.
No ved, kryt a podlozka To su prave tie komplikacie A este CRCH filament plus tvrdohlava tlaciaren. Som si ale kupil sklenenu podlozku, ale zatial nevyskusal (vraj na nylon je dobra), plus este PEI chcem skusit pod ABS/ASA. Ten fr4 teda je dobry tip, vyskusam.
@MATHEW_MC_DONALD Ako si spokojný s Bambulov?
Teda aj ostatní ktorí ju máte. Rozmýšľam stále nad Bambulab P1S, len sa neviem dokopať a presvedčiť či na začiatok je vhodné relatívne drahú 3D tlačiareň kúpiť.
kupoval som v decembri v januári mi prišla bambu lab A1 + ams lite. a nemôžem si vynachváliť. je to taký apple medzi androidmi...
ak sa chceš babrať s nastaveniami úpravami, vylepšeniami.... kúp si ender alebo podobné tlačky... sú lacnejšie atď....ak chceš spustiť tlač a bez problémov tlačiť... kúp si bambu
nech do nej šupnem hocijaký filament.. od polymaker PLA až po creality lacné PLA alebo rôzne eco recyklované PLA výsledok je vždy super to isté platí pri PETG aj pri TPU iné som zatiaľ neskúšal...
bambu studio ako slicer je jednoduché a vcelku intuitívne...väčšinou tlačím len jednofarebne ale tlačil som aj 12 farebnú figúrku a všetko fungovalo bezchybne
S tým prirovnaním ku Applu si pekne trafil…. Bamboo je taký kult. Trochu sa mi však nechce veriť že čo do neho dáš tak to vypluje super vysledok….to z rôznorodosti cudzích filamentov bez odladenia tlače ani technicky nieje možné.
Osobne by som ešte počkal na nejaký nový odladený model ako A1 ale na vyššie teploty pre ABS alebo ASA…
Predsa ten P1S je jeden z prvých modelov a ma svoje muchy …
tak p1s je nástupca p1p, nie? A zase čakať donekonečna na nejaký kvázi odladený produkt je scestné. To by človek nikdy nič nemal. Vždy bude niečo lepšie.
S tým prirovnaním ku Applu si pekne trafil…. Bamboo je taký kult. Trochu sa mi však nechce veriť že čo do neho dáš tak to vypluje super vysledok….to z rôznorodosti cudzích filamentov bez odladenia tlače ani technicky nieje možné.
Osobne by som ešte počkal na nejaký nový odladený model ako A1 ale na vyššie teploty pre ABS alebo ASA…
Co sa tyka petg a pla cpem do nej asi 10 roznych znaciek vsetky idu s tym istym profilom bez upravy rychlosti, teplot…len so zapnutou auto flow calibration
Od premiovejsich ako origo bambu alebo polymaker cez hocico ako creality, 3djake, nebula, formfutura, sunlu, esun, az po nejake cinske hello3d, jamgHE….
Vsetky pla spustam s rovnakym profilom 210/60 stupnov s defaultnymi rychlostami ktore sa menia len zmeniu velkosti trysky (0,2/0,4 a 0,8mm)
Jedine co upravujem je % infilu, pocet stien a taketo beci ci vplyvaju na mnozstvo filamentu ktore vytlacok spotrebuje / na jeho pevnost…
PLA moc vlhkost neabsorbuje takže tam je to OK a TPU som 6 hodín sušil v kuchynskej rúre na 50 stupňoch
a áno, verím že to autokalibrácia určite pomôže.. ako vravím, je to také apple... nechcem sa babrať s nastaveniami, chcem tlačiť.... a nech to urobí čokoľvek je mi to jedno pokial to znamená že ja bezproblémov tlačím
Ak si dobre pamätám tak P1S je len P1P v boxe a možno menšie zmeny na tlač na vyššiu teplotu. Neviem či sa na nej nejako zdĺhavo nemení tryska, pozri si to ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak devildesign mam napr. ABS+ Ale nevidim zmysel kupovat nieco 3-4x drahsie , ak mi to neprinesie prislusne vyhody za tu cenu (okrem skusania, co nie je tento pripad, PLA skusat nepotrebujem). Mam v merku inde PLAcko , ktore je urcene priamo pre zihanie, tak mozno skusim to. K PETG mam nevedno preco volajaky odpor
UV degradacia mozno nebola, ze vyrobca pridal daky matros do toho ABS, aby to lepsie odolavalo UV? To sa robieva, ale to by sa mozno pochvalil v specs. Asi si to malo opaloval , ak to nezazltlo
Ja som začal slabšou 3d ender s1 pro a hned na to vyššiel bambulab A. Hodne som to študoval, laboroval, nastavoval a zistil som že ak chcem nieco tlačiť musím dlho odlaďovať filamenty a nastavenia atď. Nakopia sa ti nepoužitelne filamenty a stále je vysledok neistý. Nakoniec to preplatíš …
Teraz by som volil cestu odladeného systemu s filamentami bambulab. Založíš a tlačíš. Za polovicu ceny
prúšu a nie veľmi viac ako obycajné tlačiarne. Už chcem pouzitelné vysledky na prvý pokus a nie zmetky na ktoré čakáš hodiny a nič z toho. Aj to AMS by som hneď bral-rychlo si na to zvykneš ako na prehadzovačku na bicykli. Robil som na tom u kamoša a je to pecka …
ABS+ od DD je tiež dobrý filament, zrovna napríklad z neho mám špecifickú redukciu na IBP nádrži, ktorá je vonku už asi 3 roky a stále drží. A plno ďalších vecí, na ktoré som už aj zabudol keďže fungujú
skynet skús si na bambu zohnať nejaké kupóny na fb skupinách, často ich ľudia predávajú a niečo sa dá takto ušetriť.
K greeny, tak som zle pochopil, mas s nim skusenosti. Super, vdaka sa prispevok. Myslel som prave na ten exterier, ako ho zvlada, ci lepsie ako obyko PLA . Ci plati aj tu, ze ako model ok, ale na prakticke pouzitie je to stale tam kde PLA. Hlavne teda ta teplotna odolnost, ale medzitym som nastudoval trochu to zihanie.
Taveniu plastov si sa nevenoval ? Rozculuje ma plastovy odpad, ale zaroven sa nan uz pozeram ako na mnozstvo stavebneho materialu , co lezi ladom
ASA/ABS - nemyslím že sú komplikovanejšie na tlač, určite je ich jednoduchšie odladiť ako PETG a to už nehovorím o PETG+CF a pod. Pokiaľ máš okrytovanú tlačiareň, tak sa dajú parádne tlačiť aj väčšie veci, pretože najväčší problém je udržať ich na podložke. Druhý dobrý trik, ktorý sa málo spomína, ale funguje 100% je používať ako podložku materiál FR4 (G10).
Tavenie plastov nie. A ako píšeš, času je málo, nedá sa všetko stihnúť
No ved, kryt a podlozka
kupoval som v decembri v januári mi prišla bambu lab A1 + ams lite. a nemôžem si vynachváliť. je to taký apple medzi androidmi...
ak sa chceš babrať s nastaveniami úpravami, vylepšeniami.... kúp si ender alebo podobné tlačky... sú lacnejšie atď....ak chceš spustiť tlač a bez problémov tlačiť... kúp si bambu
nech do nej šupnem hocijaký filament.. od polymaker PLA až po creality lacné PLA alebo rôzne eco recyklované PLA výsledok je vždy super
bambu studio ako slicer je jednoduché a vcelku intuitívne...väčšinou tlačím len jednofarebne ale tlačil som aj 12 farebnú figúrku a všetko fungovalo bezchybne
Co sa tyka petg a pla cpem do nej asi 10 roznych znaciek vsetky idu s tym istym profilom
Od premiovejsich ako origo bambu alebo polymaker cez hocico ako creality, 3djake, nebula, formfutura, sunlu, esun, az po nejake cinske hello3d, jamgHE….
Vsetky pla spustam s rovnakym profilom 210/60 stupnov s defaultnymi rychlostami ktore sa menia len zmeniu velkosti trysky (0,2/0,4 a 0,8mm)
Jedine co upravujem je % infilu, pocet stien a taketo beci ci vplyvaju na mnozstvo filamentu ktore vytlacok spotrebuje / na jeho pevnost…
a áno, verím že to autokalibrácia určite pomôže.. ako vravím, je to také apple... nechcem sa babrať s nastaveniami, chcem tlačiť.... a nech to urobí čokoľvek je mi to jedno pokial to znamená že ja bezproblémov tlačím