branomelis : asi som uz na to zabudol, nevsimol, moc sa hejtovalo. Tam kde su bajkparkove traily, tam sa jazdi divoko, ale klasicka cykloturistika, tam by sa take jazdenie vypomstilo. Na
bicykli sa v lesoch jazdi viac ako 100 rokov, len tych ludi vela nebolo, az teraz posledny cas, aj vdaka korone a hlavne trailforksu sa z toho stala pomaly aj moda. U nas, na rozdiel od Rakuska, alebo aj USA, je stale ustavne aj zakonne pravo volneho pohybu na lesnych pozemkoch, regulovane nejakymi speci zakonmi. Les, ako taky, na rozdiel od stavebneho pozemku, je uplne ina kategoria. Je pre vsetkych, mali by sa tam zmestit
turisti (pesi,cyklo,lyzo,kolecko), polovnici,ochranari, taziari drevnej hmoty. Cyklista inak ale celkom isto nijak prirodu nenarusi, problem je skor v tom, ze vdaka bicyklu sa do prirody dostane viac ludi a dojdu dalej a dovezie nesposobilych/neprisposobivych. Hlavne ebikerizmus toto sposobil. Presne na to som upozornoval pred 8 rokmi a taky jeden echt ebiker tohto fora sa mi vysmial

a-biker : socialne siete su mor, ale na nieco su dobre. Ako ohen, dobry sluha, zly pan

Tiez nechapem pocinanie ludi, ktori vyslovene provokuju (ci schvalne, alebo z neznalosti). Tuzba sa chvalit je asi prilis silna.