Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Áno. Aj ja. Podal by som mu môj telefón s už vytocenou 158ckou.
Zobraziť komentár 23.09.2017 - 08:14:57
01
arrow_leftGusto0 napísal:
chcelo by to trosku tolerancie

chorych ludi s potrebou zabijat zvierata pre nic, tvariacich sa ako najvacsi pani a pritom ohrozovat ostatnych, zdravy rozum nebude nikdy tolerovat...
Zobraziť komentár 24.09.2017 - 19:20:53
06
arrow_leftNorbertSenesi napísal:
Oni: "Teraz? O pol šiestej? A v čase ruje? Chceš, aby Ťa niekto zabil? V lese je teraz plno poľovníkov."

Na taketo zdovodnenie od polovnikov som alergicky - pretoze za toto by im mali brat polovnicky a zbrojny preukaz. Pokial si polovnik nie je 100% isty na to co striela a ze je bezpecne strielat, tak nemoze stlacit spust. Nemoze predsa strielat len tak ak sa nieco pohne. A zaroven ja si predsa nebudem davat v lese pozor za to ze niekto nedodrzuje zakon a predpisy a moze ma zabit, skor oni by si mali davat pozor.

... Poľovník môže zo zbrane strieľať len na miestach, kde je k tomu oprávnený podľa osobitných predpisov. Nesmie strieľať, ale ani mieriť (!), v smere, v ktorom by mohlo prísť následkom výstrelu k ohrozeniu života, zdravia alebo majetku iných....
Zobraziť komentár 24.09.2017 - 19:32:40
01
Len ono nejde iba o to, ze ta zastrelia, pretoze si ta pomylia s diviakom. Strela z gulovnice zabija na 2 km, pricom v lese polovnik vidi len po prvy krík. Ak sa mu za nim budu pohybovat ludia, o pruser je postarane. Po strelnici sa tiez nechodime poprechadzat medzi terce.
Zobraziť komentár 24.09.2017 - 21:40:38
00
arrow_leftGeorgeWH napísal:
chorych ludi s potrebou zabijat zvierata pre nic, tvariacich sa ako najvacsi pani a pritom ohrozovat ostatnych, zdravy rozum nebude nikdy tolerovat...

To je este velmi mierne povedane.
Zobraziť komentár 24.09.2017 - 21:49:14
01
arrow_leftcokupit napísal:
Len ono nejde iba o to, ze ta zastrelia, pretoze si ta pomylia s diviakom. Strela z gulovnice zabija na 2 km, pricom v lese polovnik vidi len po prvy krík. Ak sa mu za nim budu pohybovat ludia, o pruser je postarane. Po strelnici sa tiez nechodime poprechadzat medzi terce.

a vetu "Nesmie strieľať, ale ani mieriť (!), v smere, v ktorom by mohlo prísť následkom výstrelu k ohrozeniu života, zdravia" ako chapes ?

lebo ja tak, ze polovnik nesmie strielat ani keby diviak stal 20m pred nim, ak diviak stoji tak ze za nim je dedina alebo koniec lesa :)
ale mozem sa mylit
Zobraziť komentár 24.09.2017 - 21:51:25
00
Ak nemoze zarucit ze vystrel nebude bezpecny, tak by nemal strielat. Napr. z posedu strielaju pod uhlom takze tam to ide rychlo do zeme. Pripadne ak je teren v takom tvare, ze ide do kopca a podobne. Osobne by som si netrufol strielat tak ze za diviakom je hustina a rovinaty teren. Nie som ale polovnik, iba obcas chodim na strelnicu a bezpecnost je prvorada...
Zobraziť komentár 24.09.2017 - 22:31:19
00
Ked chodis na strelnicu asi vies, ako nepredvidatelne sa to odraza. A teraz skus "bezpecne" vystrelit v lese... Ani boh nevie, kde ta strela skonci, riziko sa da iba minimalizovat, ale nie uplne odstranit. Minimalizuje sa oznamom o spolocnej polovacke na pristupoch do lesa, cervenou vlajkou na strelnici alebo tym, ze polovnik povie tam nechod, strielame tu. Iste, ze im mnohokrat ide len o to, aby sme im neodplasili zver spod posedu.
Ale ked mi chlap so zbranou povie, ze ide strielat, radsej sa mu pod nohy pliest nebudem.
Zobraziť komentár 25.09.2017 - 09:35:59
01
Ja by som toto nebezpecie vedel odstranit na 100% zakazat celu tuto frasku co tam predvadzaju a fajka zhasla...
Zobraziť komentár 25.09.2017 - 15:18:10
04
No a niekto z druhej strany by zas určite rád zakázal vstup všetkým do lesa... :-)
Zobraziť komentár 25.09.2017 - 15:23:54
03
matvej11 nechce zakazovat polovat, len zobrat strelne zbrane. Pekne nozik a ostep do ruky, pripadne laso a nech lovia :)
Zobraziť komentár 25.09.2017 - 15:58:10
01
arrow_leftlto napísal:
matvej11 nechce zakazovat polovat, len zobrat strelne zbrane. Pekne nozik a ostep do ruky, pripadne laso a nech lovia :)

:D si "zabil" , chcel by som tých obstarožných, pupkatých pánov na SUV čkach vidiet behať po lese s oštepom, však bez tých SUV so špeciálnym povolením na vjazd do lesa by sa ani k tomu krmelcu pri ktorom má tapacirovany posed nedostal
Zobraziť komentár 25.09.2017 - 18:17:35
01
fajnsmekri lovia lukmi a kusami - pekne po starom. a z lesa pojdem ako dikobraz :-D
a polovnikov nemam za "chorych ludi s potrebou zabijat zvierata pre nic" ako tu bolo spomenute. svoju ulohu maju. to ze to zasa cele nefunguje je vec druha. kludne by som snimi v lese pokecal - co tu mame kde a ake zvierata a tak podobne. neplietol by som sa im do cesty keby som vedel ze tam strielaju - ze o tolkej a tolkej chodia na posed cumiet na zverinu. ale nemam sa to odkial dozvediet. a vacsinou sa stretnem namiesto pozdravu s aroganciou.
Zobraziť komentár 25.09.2017 - 20:36:13
03
Unas je zakazane lovit lukom a kusou, tak toto neprejde. Ohlasene su len hromadne polovacky, ak ma niekto jednu povolenku tak to nikomu nehlasia. Ma sa ale hlasit vystrel ak k nemu pride. Poznam polovnika co mal povolenku, chodil na posed a nic neprislo tak mu aj potom prepadla. Ohladom bezpecnosti si staci pozriet spravy za kazdy rok, kolki sa postrielaju medzi sebou.
Zobraziť komentár 26.09.2017 - 09:39:14
00
No raz ma z lesa pod Pajstunom (uz to bude nejaky ten rok) arogantne vyhanala pekna mlada slecna s puskou v ruke, tu by som si vedel celkom predstavit v kozenom oblecku a lukom v ruke /resp. matne si pamatam, ze vypasena nebola :D/. Ale asi je fakt, ze clovek skor prezije tu gulku ako byt prestreleny velkoraznym sipom /nadnesene - vsak filmov sme videli uz dost :lol:/. A tiez moze byt problem, ze ked strelia sip do vypletu, tak je problem.

Hmm, ten luk a kusa je preco zakazany ? Sa potom neda asi dokaza pytliactvo, nepocut to, ci ?
Zobraziť komentár 26.09.2017 - 10:04:17
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up