Kedze nejaky pri.ebany polovnik - typujem podnikatel, ktory si kupil polovny listok, drahu pusku a OFF ROAD (normalny, riadny lesnik by to nespravil) ohrozil moj zivot odkazujem im tam, ze ked niekedy niekoho prichytim pri tom, ako tam dava taketo "pasce" strcim mu jeho vlastnu pusku cez anal az do krku a stlacim spust!
Skor je zaujimave, kolki tu maju taky strasny problem sa este aj do tychto mantinelov vpratat. Polovicu zivota som prezil v lese, tretinu so psom. Pustal som ho jedine na prazdnych poliach tak, aby som na neho vzdy videl. Skutocne nechapem tej potrebe pustat ho na verimboha, porusovat zakony a potom sa este strasne cudovat dosledkom.
Co sa tyka polovnikov ci lesnikov, ja som ten posledny, kto by ich obhajoval.
Bohužiaľ je to tak , aj tu na cyklistickom fóre sa zákony ohýbajú a prispôsobujú práve tak ako to cyklistom vyhovuje.....
Lenze skor to bude tak, ze ludia v prave nie su a kompenzuju si to krikom na FB a v Novom case.
PS: Mozes mi uz konecne napisat, preco chces, aby tvoj pes pobehoval v cudzom lese? Mimochodom ti polovnici si zan platia...
cokupit: polovnici si neplatia za les a ten les im nepatri (ak nahodou nie su skutocni vlastnici), to len tak mimochodom. Platia si za moznost vykonu polovneho prava v polovnom reviri, ktory castokrat su v nadprave nad skutocnym vlastnikom lesa. Pravo na vykon polovnictva je aj vdaka tomu, ako to je v sucasnosti, kedy sukromne lesy presli do statneho vlastnictva a nasledne cez restitucie a dalsie pripady znovu postupne prechadzaju do povodneho, nieco naprosto absurdne, nieco co patri do hlbokej a temnej minulosti. Plus, drzo sa porusuju zakladne ustanovania v zakone o krmeni. A ine.
.. tak isto aj psíčkari, ale tí nikoho nestrieľajú... išlo len poukázať na tento, asi pre niektorých zdanlivo malý rozdiel... akú náhradu prosím ťa, je 21 storočie, pre mnohých je pes súčasť rodiny... nahradiť ti môžu tak strhnutú ovcu od vlka a nie psa.....
..vždy šlo iba o hru, ked nie si debil a nezačneš do neho kopať tak ti nič nespraví..
Toto stavanie psov na uroven ludi (obcas aj vyssie), nad uroven ostatnych zvierat a zlahcovanie stretnuti s cudzimi psami, nechapem. Lahsie sa da predpokladat co spravi medved ako co spravi pes.
inak sme v téme o polovníkoch a rieši sa tu zbytočné strielanie psov... nechápem prečo niekto do toho musí stále miešať útok psa na človeka, na to máte svoju tému...
Tak ale pozor, ja som za ovcami skoro plakal, keď nám ich pred pár rokmi vlci zmasakrovali. Nejaká finančná náhrada ma veru neuspokojila, a to boli chované na mäso
https://www.facebook.com/watch/?v=269749127301472